Станимир Стоилов фен тема

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Parmalat

Станимир Стоилов фен тема

Мнениеот Parmalat » 31 окт 2011 14:25

Един от най-успешните треньори в историята на Левски - Станимир Стоилов, направи днес интересен разбор на изминалото вечно дерби, както и на случващото на "Герена". Мъри бе категоричен, че най-добрите играчи в мача между Левски и ЦСКА са били Костадин Стоянов и Борис Галчев.

"Първите 30 минути ЦСКА имаше преимущество - и игрово, и в головите положения. После Левски взе инициативата. През първата част играчите се държаха така, както подобава, и съдията нямаше проблеми.

Най-добрите в дербито бяха Коста Стоянов, който покриваше грешките на цялата защита и Галчев. Двамата играха така, както подобава в едно дерби. А, и чужденецът Мболи, който бе сигурен на вратата. Зику вкара гол от трудно положение, но до там.

В Левски не мога да отлича никой. Може би Мюлдер се представи добре във фаза атака, но не и в защита. Йовов се постара. Всички други играчи трябва сериозно да се замислят за действията и поведението си на терена. Футболистите сериозно трябва да се замислят за качествата си. Българските отбори играят изключително бавно и тромаво. Да не говорим за тактическа дисциплина - за зони, компактно придвиждане. Единственото положително нещо в дебрито бе, че играчите имаха желание, но те пробваха главно с индивидуални действия да покажат, че могат и се получаваше излишно задържане на топката.
Крайно време е футболистите да се замислят дали стават за Левски и ЦСКА. Много лошо впечатление ми направи поведението им през втората част - разправиите и между тях, и със съдиите.

Пак казвам, клубовете да се замислят дали с тези бюджети, които са съпоставими с тези на кипърските отбори, постигат желаното ниво. Без да обиждам българските отбори, те не могат да се сравняват с кипърските и то в наша вреда.
Собствениците на нашите клубове пръскат огромни пари за българските стандарти, а тези 10-11 милиона не отговарят на качествата на футболистите", разкритикува сериозно политиката на родните грандове Мъри, а гневът му се стовари и върху рефера на вечното дерби Таско Тасков.

"За мен е важно съдията да се справи с дисциплината - не успя. За спорните ситуации винаги може да допусне грешки - дали има фаул или няма. Но за разправии да не ги санкционира - това е несправяне.

При нас все още важи правилото "играеш за топката". Заради това в мача на ЦСКА с Черно море играч на домакините за малко да счупи крака на Нелсън. В същия мач съдията му спести изгонване преди това пак за подобно нарушение и то отново срещу холандеца", коментира в студио "Дерби" Стоилов, след което се върна към спомените, когато бе треньор на Левски.

"За жалост не получих достатъчно време да подмладя тима. Новият отбор можеше да стане много по-силен с играчите които взехме - мароканците, млади български футболисти като Сърмов, Георги Христов. Над 10 юноши влязоха в отбора и този тим можеше да постигне много повече от предишния състав. Тогава грешката бе, че нямахме стратегия, всички живееха с някаква илюзия и че е много лесно да играем на 1/4-финали. Сигурно няма да съм жив, за да видя нов български тим на 1/4-финал в Европа. По мое време школата тръгна. С течение на времето щяхме да купуваме не повече от 1-2 футболисти. Постепенно всичко се забрави и се искаше временни успехи, на момента.

Грешките бяха и че се опита да се забрави историята. Хората, които са вкарали отбора в ШЛ - играчи, треньори. Трябваше да им се сложат портрети на "Герена", добави Мъри.

Не ми е от любимите треньори Станимир Стоилов,но повечето неща които ги е казал са верни.Най-вече това че в Левски се търсят успехи на момента,а не в по-дългосрочен план.Незнам дали това е от манията за трофеи или за величие,но не е ли по правилно да се изгради един силен отбор за няколко години вместо сега а си станал шампион,но в Европа да си боксова круша.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

venger
Контакти:

Re: Mъри:В Левски не се работи правилно,а на парче

Мнениеот venger » 31 окт 2011 14:45

Мъри казва верни неща. Но то в кой ли български отбор се работи в перспектива?
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
Gonzi_407
Контакти:

Мнениеот Gonzi_407 » 31 окт 2011 14:54

Мъри говори истини, но когато трябваше да ги каже си тръгна "обиден". Сега на всеки е ясна тая приказка която той говори но докато тара и манго инженера са там няма да има оправия
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!

ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 31 окт 2011 14:55

venger написа:Мъри казва верни неща. Но то в кой ли български отбор се работи в перспектива?

Важното е да се работи правилно. ;)

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 31 окт 2011 15:00

Той Мъри това го говори от 6 години. Защо чак сега се сетихте, че говори верни неща? Особено това важи за феновете на другите отбори, като автора на темата. Същото го говореше и като беше треньор на Литекс, и като треньор на националния отбор. Тогава обаче го заливахте с помия. Сега, изведнъж "говори верни неща". Аман от лицемери.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
Gesha1986
Контакти:

Мнениеот Gesha1986 » 31 окт 2011 15:04

гражданин от село написа:
venger написа:Мъри казва верни неща. Но то в кой ли български отбор се работи в перспектива?

Важното е да се работи правилно. ;)

Мъри е на принципа "Прави каквото трябва,а да става каквото ще" според мене нямало е по добъри управници в Левски от Стоилов и Сираков ,и ще е така докато не се върна!

Потребителски аватар
Gesha1986
Контакти:

Мнениеот Gesha1986 » 31 окт 2011 15:06

dodo7271 написа:Той Мъри това го говори от 6 години. Защо чак сега се сетихте, че говори верни неща? Особено това важи за феновете на другите отбори, като автора на темата. Същото го говореше и като беше треньор на Литекс, и като треньор на националния отбор. Тогава обаче го заливахте с помия. Сега, изведнъж "говори верни неща". Аман от лицемери.

в случая обиждаи автора ,а не хората които знаят че е говорил ,говори и ще говори истината!

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 31 окт 2011 15:07

Това, че на теория знае нещата, съвсем не означава, че на практика може да ги прилага.
Ако в Левски му е пречел Батков, то кой му пречеше в Литекс, в националният отбор, в Анортозис?
Мъри става за работа в ДЮШ, но не и в мъжки отбор.
Изображение

Потребителски аватар
Gesha1986
Контакти:

Мнениеот Gesha1986 » 31 окт 2011 15:10

PFC Litex написа:Това, че на теория знае нещата, съвсем не означава, че на практика може да ги прилага.
Ако в Левски му е пречел Батков, то кой му пречеше в Литекс, в националният отбор, в Анортозис?

смешник! по този начин казваш ,че Люпко Петрович е никакъв треньор!
кои има най-големи успехи в клубния ни футбол като треньор през последните 15 години!?

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 31 окт 2011 15:11

PFC Litex написа:Това, че на теория знае нещата, съвсем не означава, че на практика може да ги прилага.

Каква повече да приложи на практика, след класира отбор, струващ 0 стотинки, на четвъртфинал за УЕФА и го вкара в Шампионската лига? В Литекс много добре знаеш кой му пречеше, същите тези, заради които Любо Пенев искаше да си тръгне през лятото - Гриша Ганчев и Стойчо Стоилов.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Върни се в “Архив”