Какво мислите за празнуването на Хелоуин в България ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
анто маина

Re: Какво мислите за празнуването на Хелоуин в България ?

Мнениеот анто маина » 29 окт 2011 17:55

Кашчей написа:
gilento93 написа:
Кашчей написа:Да очакваме скоро и Свети Патрик да почнем да почитаме...

Доколкото съм чувал,ако на празника не носиш нещо зелено трябва да те ощипят. 8-)

Ухх....аз си нося постоянно нещо зелено с мен, върху раменете.. и обилно го поливам с бира :mrgreen: :mrgreen:

Твоя празник е по -хубав за празнуване :lol:

Потребителски аватар
mrw8
Контакти:

Мнениеот mrw8 » 29 окт 2011 18:11

Не знам какъв е тоя хелоуин, но вчера някакви типове се бяха маскирали като играчи на Левски.
България !!!!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 29 окт 2011 18:17

Viktor4o_Rs написа:
Thsmith написа:
Viktor4o_Rs написа:Мен лично ме дразнят тия чуждестранни празници, защото съм сигурен, че голяма част от децата няма и представа например кога е денят на независимостта на България или на Съединенито, но знаят за Хелоуин, Денят на Благодарността или 4-ти юли :evil: :evil: :evil: И тук не става въпрос за някакъв антиамериканизъм, ами просто ме дразни това чуждопоклонничество. Никога не съм признавал и глупавият Свети Валентин и винаги съм отдавал предпочитанията си на Трифон Зарезан :lol: :lol: :lol:
Интересно ще ми е да чуя и вашето мнение :)

Човече... празнувай каквото ти харесва и остави и другите да правят същото. Никога няма да се тръгна да се маскирам и да обикалям по улиците (защото ще ме е срам) но ако на някой му харесва - нека да го прави. Ако трябва да съм честен през годината празнувам само коледа, нова година и рожденни дни. Нито Свети Валентиновци, нито Трифоновци или Хелоуини и етк. Какво те интересуват какво празнуват другите и в какво вярват стига да не пречат на околните и да не нарушават обществения ред?

Е как да не ме интересува, според теб нормално ли е подрастващото поколение да няма предства от нашата собствена история ? Който не познава историята, е осъден да повтаря грешките й ;)

Историята няма общо с Хелоуин. Ако искат го празнуват и това няма общо с историята. Това дали знаят или не е отговорност на семейството и училището и няма връзка с това какво празнуват.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
анто маина

Мнениеот анто маина » 29 окт 2011 18:20

mrw8 написа:Не знам какъв е тоя хелоуин, но вчера някакви типове се бяха маскирали като играчи на Левски.

:lol: :lol:
Имаше и други маскирани,едни с палки и други с дръжки от знамена,може би така се празнува този празник :)
Последна промяна от анто маина на 29 окт 2011 18:20, променено общо 1 път.

WeReWoLf
Контакти:

Мнениеот WeReWoLf » 29 окт 2011 18:20

Това не е ли нещо като гей-парада? Само дето са облечени и ги няма събратята им ушеви?

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 29 окт 2011 19:03

анто маина написа:На 1 януари - Нова година - по традиция се организира кукерски събор. Млади и стари се обличат в народни носии, маскират се и започват да гонят злите духове. В България по време на Нова Година и Заговезни се провеждат специални обредни ритуали наречени Кукерски игри.
Като искат да се маскират ето. Какви са тия Хелоуини ,мелоуини.

Проблемът е,че самите кукери не се комерсиализираха т.е. не са в час със съвременните тенденции. Иначе е прекрасен празник. Изчиства се злото. Както е и идеята на Хелоун, но прекалената му комерсиализация го е превърнала в един сатанински празник.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 29 окт 2011 19:46

Който му харесва нека си го празнува, лично аз го пропускам.Според мен не "Хелоуин" е причината за неосведомеността на подрастващите, но както и да е.. 8-) Принципно празнувам само най-важните празници - Великден, Коледа, Нова година и рождени дни.

Потребителски аватар
MagicMoments
Контакти:

Мнениеот MagicMoments » 29 окт 2011 20:04

mrw8 написа:Не знам какъв е тоя хелоуин, но вчера някакви типове се бяха маскирали като играчи на Левски.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ любимия си отбор ,когато ГУБИ,не го ПОДКРЕПЯЙ ,когато ПОБЕЖДАВА.
[wrapimg=]http://www.img-share.eu/f/images/267/Rusev-champagneJPGm8YSXUt.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 29 окт 2011 20:34

Абсолютна простотия, няма нищо общо има с нас и не разбирам защо се празнува...
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

Потребителски аватар
nomeruno
Контакти:

Мнениеот nomeruno » 29 окт 2011 21:02

MCMXIII написа:На мен лично ми излиза скъпо... Трябваше да купя на малкия костюм, тиква и други щуротии. Всъщност жена ми го направи, но сме едно домакинство т.е. имаме общ бюджет :(

[center]Поне това е добро ;)[/center]

[center][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yOAl0enE7kI[/youtube][/center]

Колкото чехълчето (едноклетъчното) има общо с домашния пантоф, толкова и комерс варианта, който се "празнува" сега има общо с първообраза на празника. Както казаха някои по-нагоре за да е известен някой празник, трябва да бъде комерсиализиран. Но даже и това не можем да направим като хората (пример: "В миналото плашихме болестите с кукери..." да не продължавам с тъпата реклама на един "лечебен продукт"). Имам чувството, че някои деца ако не е тази тъпа реклама няма да чуят изобщо за кукери. А снимки, клипчета и костюмчета за хелоуин под път и над път. Е хайде сега, какво друго да изберат хората?!
Като почитател на групата Helloween (поздравявам колегата с клипа, който е постнал) може евентуално да си направя някой тиквен фенер, но това не значи, че празнувам този празник. Просто се радвам на шаренията.

Върни се в “Свободна зона”