Примера дивисион vs Висшата Лига

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Re: Колко точно е конкурентна Премиър Лийг?

Мнениеот kingofpop » 28 окт 2011 21:03

sps написа:Какви 7/7 бе. Как завърши Валенсия - Мангалчестър миналата година? 0:1
Най-скъпите билети в света са тези на Арсенал

като казвам 7/7 имам предвид само мачове в елиминационната фаза..... ;) и си прав, че не са 7/7 а са 8/8 :) :) :) тъй като тук влизат и двубоите между Барса и Челси, в които както сички знаем не бяха отсъдени 3-4 дузпи за сините..
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 28 окт 2011 21:10

Ест, че не бъркаш, ама аз това ен го отричам и ен го забравям! Ама все казвате, как в Примера било надбягване м/у два коня, а дефакто СТАТИСТИКАТА показва същото и за ВЛ! Ама това все някакси не го виджате или го забравяте...

Мегън,извинявай,но аз никога не съм твърдял подобно нещо! Статистиката не отричам,че реално показва същото,но основната разлика в полза на Премиършип е следната:1.В Англия вероятността Арсенал,Ливърпул или Челси да стане шампион,без да броим основните конкуренти Юнайтед и Сити е много по-голяма,отколкото Севиля,Виляреал или Валенсия да станат шампиони!
2.В Испания т.нар "дербита"-Реал-Атлетико М,Реал-Валенсия,Реал-Севиля или пък Барса-Севиля,Барса-Еспаньол,Барса-Валенсия,повечето фенове на футбола отдавна не ги причисляват към категория дерби-т-е-липсва конкуренцията,липсва неизвестността,противопоставянето,тръпката(говоря по принцип,без да причислявам феновете на отборите)...Дори доста сериозна индикация за това са коефициентите предлагани от букмейкърите за срещата:1,20 5,00 10,00!! Това дерби ли е изобщо?
3.В Премиършип повечето мачове са доста завързани,т.нар изненади са част от всеки кръг! Т-нар местни дербита-Тотнъм-Арсенал,Челси-Тотнъм,Ливърпул-Евертън,Юнайтед-Сити...Аз лично не съм виждал коефициент 1,20 за фаворита в едно такова дерби!!
Последна промяна от smoothc на 28 окт 2011 21:14, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 28 окт 2011 21:12

Впрочем вярвате или не целта на темата НЕ БЕШЕ да се стигне до поредният спор дали ВЛ или Примера е по-по-най, а да се види чисто статистически, че нещата не са такива, каквито се представят и че реално ВЛ е на опашката по конкуренция. Защото никой не го вълнува на какво ниво са мачовете м/у Уулвс и Стоук, а какво става в челото на класирането и кои са отборите, които спорят за титлата. Добре, че се появиха няколко милиардера във ВЛ, че да има някаква интрига, защото в противен случай МЮ щяха да са шампиони 4 пъти на всеки 5 години!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Мнениеот milan199440barca » 28 окт 2011 21:16

По принцип не пиша в такива теми, но...

Най-равностойно е българското първенство по хокей. Там разликата между първия и третия отбор е минимална, просто защото няма трети отбор ;)

Иначе:

Първенствата в Англия и Испания от тяхното създаване: вземете броя на титлите на Реал и Барселона и ги сравнете с броя на титлите на Ман (Ютд) и Ливърпул.
Сигурен съм, че и двата испански отбора имат над 20 титли в Испания, докато в Англия още гонят това постижение. надявам се, че ще разберете какво имам предвид ;)
КЕШ и ШЛ е печелена от 4 различни англиски отбора и от само 2 испански. Това е за цялата история.

От създаването на Висшата лига нещата са равни. Шампион става отбора на Фъргюсън, който се редува чат-пат с Арсенал и Челси. Блякбърн и Нюкясъл взимат по една титла за цвят. В Испания положението е същото: Реал и Барселона се редуват. От време на време става шампион някой трети отбор като Атлетико или Валенсия.
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 28 окт 2011 21:17

smoothc написа:Мегън,извинявай,но аз никога не съм твърдял подобно нещо! Статистиката не отричам,че реално показва същото,но основната разлика в полза на Премиършип е следната:1.В Англия вероятността Арсенал,Ливърпул или Челси да стане шампион,без да броим основните конкуренти Юнайтед и Сити е много по-голяма,отколкото Севиля,Виляреал или Валенсия да станат шампиони!
2.В Испания т.нар "дербита"-Реал-Атлетико М,Реал-Валенсия,Реал-Севиля или пък Барса-Севиля,Барса-Еспаньол,Барса-Валенсия,повечето фенове на футбола отдавна не ги причисляват към категория дерби-т-е-липсва конкуренцията,липсва неизвестността,противопоставянето,тръпката(говоря по принцип,без да причислявам феновете на отборите)...Дори доста сериозна индикация за това са коефициентите предлагани от букмейкърите за срещата:1,20 5,00 10,00!! Това дерби ли е изобщо?
3.В Премиършип повечето мачове са доста завързани,т.нар изненади са част от всеки кръг! Тотнъм-Арсенал,Челси-Тотнъм,Ливърпул-Евертън,Юнайтед-Сити...Аз лично не съм виждал коефициент 1,20 за фаворита в едно такова дерби!!

Смуут, не се обиждай, ама показа, че изобщо нямаш представа кой са истинските дербита в Испания. Да, прав си в мачовете Реал - Атлети и Барса - Еспаньол интрига (почти) няма, но забравяш дербита като Сосиедад - Атлетик Билбао - винаги се получават много интересни и зрелищни мачове; Депортиво - Селта - галисийското дерби, жалко, че сега се провежда в Сегунда; Депортиво - Реал - че до миналият сезон Реал Мадрид нямаха победа на Риасор цели 19 години!!! ;) Дори мачове като Хетафе - Райо са много интересни и се явяват дерби в истинският смисъл на думата. Гостуванията на Барса и Реал на Севиля също са доста интересни и хеле Реал редовно губят точки на Рамон Санчес Писхуан. Гостуванията на Бетис също са доста интересни, а градското им дерби Севиля - Бетис просто кърти. ;)

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 28 окт 2011 21:21

milan199440barca написа:Първенствата в Англия и Испания от тяхното създаване: вземете броя на титлите на Реал и Барселона и ги сравнете с броя на титлите на Ман (Ютд) и Ливърпул.
Сигурен съм, че и двата испански отбора имат над 20 титли в Испания, докато в Англия още гонят това постижение. надявам се, че ще разберете какво имам предвид ;)

Реал - 31
Барса - 21

milan199440barca написа:КЕШ и ШЛ е печелена от 4 различни англиски отбора и от само 2 испански. Това е за цялата история.

И в същото време двата испански отбора имат повече КЕШ от 4-те английски...

milan199440barca написа:От създаването на Висшата лига нещата са равни. Шампион става отбора на Фъргюсън, който се редува чат-пат с Арсенал и Челси. Блякбърн и Нюкясъл взимат по една титла за цвят. В Испания положението е същото: Реал и Барселона се редуват. От време на време става шампион някой трети отбор като Атлетико или Валенсия.

И ти забравяш за Депортиво. ;)

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Мнениеот milan199440barca » 28 окт 2011 21:27

Последен пост:
Мисля, че темата е за това, кое първенство е по-равностойно или бъркам? Няма никакво значение, че общият брой титли на Реал и Барселона е по-голям. Те са спечелени от 2 (два) отбора. Благодаря за вниманието ;)
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 28 окт 2011 21:33

Смуут, не се обиждай, ама показа, че изобщо нямаш пердстава кой са истинските дербита в Испания. Да, прав си в мачовете Реал - Атлети и Барса - Еспаньол интрига (почти) няма, но забравяш дербита като Сосиедад - Атлетик Билбао - винаги с еполучават много интересни и зрелищни мачове; Депортиво - Селта - галисийското дерби, жалко, че сега се провежда в Сегунда

Мегън,относно испанските дербита бих ти казал,че не само си имам представа кои са те,но и лично съм присъствал на две такива местни дербита през 2005 и 2009 ;)

Потребителски аватар
Rofles
Контакти:

Мнениеот Rofles » 28 окт 2011 21:40

sps написа:Какви 7/7 бе. Как завърши Валенсия - Мангалчестър миналата година? 0:1
Най-скъпите билети в света са тези на Арсенал

19>18 ЛУЗЪР ПР*СТ !!
Изображение[/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 28 окт 2011 21:44

А бе мен ми е чудно супер конкурентната примиера дивисион, защо като е супер конкурентна има фенове само на Барса и Реал(извън Испания),а от неконкурентната Англия познавам фенове Тотнъм,Евертън,Вила,Ман Сити, Нотингам, Помпи, Лийдс, Стоук, Мидъсбро, Ипсуич, УБА, Улвс, Бирмингам, Нюкасъл, Съндърланд, Кардиф, Норич, Уест Хем, Фулъм, Блекбърн, Милоу и др.. Е разбира се има и фенове на Атлетико и Валенсия, но те са горе долу колкото тези на Евертън, а тези два клуба са водещи за разлика от Евертън.
Иначе пак ще повторя тази статия е за последните 10 години, а не за сегашния момент !

Върни се в “Футбол - Свят”