gen4ev написа:Със сигурност има хора, които искат да купят Левски, ако Батков го обяви за продан, въпросът е кои ще са те и дали ще са по- успешни като ръководители от него. Но докато не се появят, няма как да гадаем, уви...
Другото, което си мисля, е, че ако имаше човек със сериозни финансови възможности, който милее за отбора, има визия за развитието му и не му харесва сегашната ситуация, няма да чака Батков да каже "продава се", а сам ще го поиска. Но явно истински Левскари с такива възможности няма... или поне в сегашната криза не им се захваща с каузата на отбора.
Аз също като теб искам човек, който да е изцяло отдаден на отбора и да се занимава само с него, но това е невъзможно тъй като, за да има пари да управлява Левски, трябва да ги е изкарал по някакъв начин- т.е да има свой бизнес.
При Реал и Барса нещата са съвършено различни- там президентът се избира от феновете и напрактика е "назначен" като управител, но не той дава парите. Тази система обаче е почти неосъществима, не само у нас, но и в цяла Европа. Навсякъде има един "богаташ", който дава парите и също няма време за отбора, а го е поверил в ръцете на свой доверен човек, който да "дърпа конците". Така е в Милан, с Берлускони и Галиани; в Челси, с Абрамович и Кениън, така ще е и с Левски, ако се появи така желаният нов, много богат собственик- някой от рода на Сираков ще е постоянно до отбора и веднъж, два пъти месечно ще се съветва с него по най- важните въпроси. Така е и сега, дори Батков прекарва повече време до клуба, отколкото би го правил някой още по- богат бизнесмен.
Иначе и аз съм си мислил за някой, който е доказано "болен Левскар" и е достатъчно богат да осигури по- голям бюджет за отбора, но не мога да се сетя за такъв. Може би Емил Кюлев най- добре се вписваше в тази категория, но за съжаление го застреляха.
Така че, който и да е новият собственик, ако има такъв, едва ли ще "милее" повече за отбора от Батков, пази Боже пък Ирена Кръстева или олигарх от чужбина.
Колкото до кредита на доверие- при мен още не се е изчерпало съвсем, поне докато няма на кого другиго да го гласувам. Полудях след Тампере и БАТЕ (с/у Беверен и Жилина повече очаквах проблеми), но това далеч не е най- големия срам, който съм брал на фона на 2-та пъти с/у Олимпия, с/у Аалст, ОФИ (Крит), Слован или след като ФК Копенхаген ни размаза в 2-та мача (нещо, което не направи никой от по- пресните 4 съперника) и имаше публика само в "А" сектор на "Васил Левски" защото останалите беха без седалки.
А на фона на разочарованията имаше и моменти, които ще помня цял живот- мачовете с Щурм, когато само шанс ни лиши от зимуване в Европа, двете пролети в УЕФА - онази с Ливърпул и 1/4 финала за УЕФА, Ш.Л.- това беше цикъл от успешни еврокампании, който не е само плод на случайност и какъвто по, ред причини, рядко в историята си сме имали. Последните два сезона бяха огромно разочарование, но то дойде заради предишните години на успехи.
Вярвам, че този сезон ще е началото на нова добра серия, дори и без огромни инвестиции.
Само Левски !
Виждам оптимизъм в теб,но той не се базира на никакви фкати.В живота има закони,които рано или късно се проявяват(при нас почти винаги е с отрицателен ефект).Ние искаме:"с пръдня-боя",извинявам се за израза но е доста подходящ за водената политика от ръководството на отбора.
Ясно е,че няма Българин с подходящ финансов ресурс с който да издържа отбора.Единствената алтернатива е чужденец.Надявам се в близките години да случиме на такъв човек.
Аи последно не мисля,че мач с Щурм може да е някакъв критерии за нещто.Всеки отбор има моментни проблясъци,примери мн:Артмедия би Селтик 5-0,победи Порто,като гост 3-2.но помнете,че този отбор няма да повтори тези успехи близките 20 години.Друг пример е с унгарците от Zalaegerseg,които преди години биха Ман.Юнайтед с 1-0,а преди месец,два
гледах техен домакински мач от първенството и падаха с 1-8
Така,че това с епизодичните успехи не е критерии за нищо.Когато изиграем три 1/4-финала за пет години ще му кажа на Батков-евала,Голям си.Истината е в постоянството на отбора,естествено осъзнавам,че това става с адски мн пари и дори и да иска Батков няма тези финансии за да го осъществи,но поне да си прави пас и да не се изказва неподготвен

"681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!"