Страните които сте посетили - мнения снимки и впечатления

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Hrabar
Контакти:

Re: Страните които сте посетили - мнения снимки и впечатления

Мнениеот Hrabar » 24 окт 2011 18:15

Ами доста държави съм обиколил...В някои държави съм минавал транзит(Сърбия, Хърватска, Словения, Унгария), в други съм бил за повече време, поне няколко дни/няколко града-Гърция, Румъния, Италия, Испания, Португалия(само Порто), Франция, Белгия, Германия, Дания, Норвегия, Швеция, Англия(само Лондон), Австрия. От страните на другите континенти съм бил само в Израел...това са общо взето.
Ако някой нещо конкретно го интересува за конкртетен град, сега не знам какво да напиша, то е толкова много...Навсякъде има нещо, което ще ви хареса, нещо което няма да ви хареса...Планирам и бъдещи пътувания, живот и здраве да има!

П.П. А да, тук един форумец ме подсети за Ватикана. И там съм бил, когато бях в Рим естествено, и видях Папата! Това между другото не се случва всеки ден, да не кажа, че по-скоро рядко се случва.
Последна промяна от Hrabar на 24 окт 2011 18:20, променено общо 2 пъти.
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8

mopper
Контакти:

Мнениеот mopper » 24 окт 2011 18:17

Сърбия - най-тъпите хора са сърбите
Букурещ, Констанца - столицата ми хареса, Констанца не
Унгария
Виена - прелест
Чехия - подредена и и чиста
Анталия - чудесен и привлекателен средиземноморски град
В Америка
- Ню Йорк всеки трябва да го види
- Филаделфия - с изключение на центъра не е приятен град
- Вашингтон - простор и паметници на културата
и на летищата в Рим и Милано

Потребителски аватар
Svetlio
Контакти:

Мнениеот Svetlio » 24 окт 2011 19:04

1) Истанбул - задължителна е екскурзия с корабче по Босфора,Египетският пазар е място,където продават ядки и локум и те приканват отвсякъде да им пробваш продукцията. Също така има страшно много магазини,в повечето от тях човек може да се пазари за цените
2) Мармарис - изумителен курорт! Посетих го в началото на този месец(2 пъти по-евтино е отколкото през лятото,а температурата беше около 25-30 градуа),изключителна природа,релакс,обслужване... Посетете го,няма да съжалявате
3) Милано - впечатление ми направи единствено Катедралата - качете се на покрива,има страхотна гледка
4) Венеция - незабравим град,в който се влюбих за престой от 4-5 часа
5) Лугано - много красиво градче,приятно за разходки
6) Будапеща - красиви мостове над Дунава, от Рибарските кули има много хубава гледка
7) Виена - къщата на Хундертвасер е интересна да се види,но най-много препоръчвам двореца Шьонбрун - изключителни градини,в които може да се разхождаш часове без да ти омръзне
8) Прага - минете през Карловия мост,недалеч от него е и Танцуващата къща. В центъра на града има МОЛ с много атрактивни намаления.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 24 окт 2011 20:37

Москва!... само.
Изключително съм впечатлен. Изключително хаотичен и едновременно подреден... по някакъв хаотичен начин. Най-ми харесаха... руснаците. Живеят бедно и те хората, но няма да видиш навъсени мутри, простащина... Хората четат в парковете, в метрото. Безумно метро. Шашнах се. А относно хората една мутра ми се извини като ме пререди... или нещо такова. "Извини, братан..." като си купувах сладолед. Ходих на цирк. Ходих на Лужники. На Спартак - Динамо. Викам си брех. Няма хора на тоя мач, бе. И наистина все едно нямаше... На сутринта прочетох в "Спорт-Експрес"... 20 000 души, че е имало. Имаше 5 проверки докато влезем на стадиона и между 4-тата и 5-тата... магазин за алкохол.
Не е истина как пият. Просто... Нямам думи.
Ходих по църкви ("Христос Спасител" трябва да посети всеки човек). Ходих по паркове. Невероятни паркове имат. На ска концерт и още и още... Много бих искал да се върна пак там.

Абе те хем са си северен народ, хем са близки до нас. Странен народ са. Но са емоционални и чувствителни руснаците. От западняците няамам такова впечатление.
Големи са националисти. Помня една мутра. Четири ненормални джипа последни модели американски мисля, огромни като камиони и между тях последен модел... "Волга". :mrgreen:
Задължително да се посети Арбат.
Нищо особено си казваш, обаче като се загледаш, че продават от пиле мляко (един дядо подаряваше котета до него една жена на сергията си имаше екип на космонавт барабар със скафандъра).
Ходих и на Гърбушка. Три етажа с музика. Бях се поббъркал направо.

А руски цирк ме впечатли най-вече с ... руснаците. Тука гледаш само някакви изнервени родители, 'дето мърморят, а там възрастните се радват като деца.

ri4ard
Контакти:

Мнениеот ri4ard » 24 окт 2011 21:26

Svetlio написа:2) Мармарис - изумителен курорт! Посетих го в началото на този месец(2 пъти по-евтино е отколкото през лятото,а температурата беше около 25-30 градуа),изключителна природа,релакс,обслужване... Посетете го,няма да съжалявате

Как не сме се засекли? И аз бях там по същото време (03 - 07.10.2011)

Ще добавя само, че и бирата им е хубава.

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 25 окт 2011 16:59

Македония - Охрид ми хареса доста , Скопие също май не е лош град ама го видях за много малко време. Останалото по пътя пълна мизерия :lol:
Испания или по-точно Каталония... за мен Барселона е най-красивия град с най-хубава атмосфера , който съм посещавал.
Германия (макар и Мюнхен) - Ясно е , че ми е харесало абсолютно всичко , въпреки че Байряма се помещава там :lol:
Великобритания - Дъблин, Лийдс , Единбург , Глазгоу, Йорк ми харесаха. Лондон ми беше супер противен град. Нещо като кошмар за мен- навсякъде англичани и индийци :lol:
Чехия - Прага също е страхотен град. Останалите не толкова туристически ориентирани градове,поне по пътя както ги видях,не са кой знае какви .
Те това е :lol:
Изображение Изображение

Върни се в “Свободна зона”