Аз имах честта да посетя нашите съседки : Румъния , Гърция и Турция и държавата създала футбола - Великобритания , разбира се не разучих изцяло страните , а посетих отделни градове :
Румъния - Букурещ , Синая , Брашов - тук,най - силно впечатление ми направи парламента , Черната църква Света Мария и двореца в Синая
Гърция - О.Корфу - двореца на императрица Сиси , топлата и бистра вода на моретата заобикалящи острова
Турция - Истанбул и Принцовите о-ви - впечатление ми направи само Синята джамия и натовареността на Босфора , също така там посетихме Мол на 8-9 етажа , в който мол няма абсолютно нищо , това го могат само Турците ! Голяма мръсотия , лудница и цигания !
Великобритания - Лондон : този град е създаден за туристи ! Обикнах го още след стъпването си на летището в Лутън , желязна дисциплина и ред цари в островната държава , едва ли обаче е толкова привлекателен за живеене ! Силно впечатление ми направи : Уейсминстърското Абатство , парламента и Биг Бен , Таур Бридж , както и всички дворци ! Най - голямата грешка , която допуснахме беше отиването ни в Стоунхейдж - Няколко наредени камъка с вход мисля , че около 20 паунда и не те допускат да отидеш до тях , ами има заграждения на 1 метър от камъните , същото се вижда и от оградите , които са на 3-4 метра от тези силно прехвалени камъни
[center]Ще се радвам и вие да споделите , страните , в които сте били и впечатленията ви за тях ![/center]
Страните които сте посетили - мнения снимки и впечатления
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- vladitol
- Контакти:
Страните които сте посетили - мнения снимки и впечатления
Последна промяна от vladitol на 24 окт 2011 17:18, променено общо 2 пъти.
Support Stan!
Левски София 26 пъти Шампион на България, 28 пъти носител на купата на България,ЕДИНСТВЕНИЯ български клуб играл в групите на ШЛ !
Барселона: 21 пъти шампион на Испания,25 пъти носител на купата на Краля, Шампионска лига 4,
Левски София 26 пъти Шампион на България, 28 пъти носител на купата на България,ЕДИНСТВЕНИЯ български клуб играл в групите на ШЛ !
Барселона: 21 пъти шампион на Испания,25 пъти носител на купата на Краля, Шампионска лига 4,
- Червени_шампиони
- Контакти:
Re: Страните които сте посетили - мнения снимки и впечатления
Атина, Букурещ, Виена, Загреб, Лондон, Ливърпул, Милано, Памплона, Прага, Санкт Петербург, Франкфурт...
СЕКТОР Г - ТОВА СИ ТИ!
[wrapimg=]http://i.imgur.com/O0kE0WP.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i.imgur.com/O0kE0WP.jpg[/wrapimg]
Австрия,Германия,Италия,Швейцария,Унгария, едни невероятни страни
за сега само във тези съм ходил
но има време живота е пред мене
:) Не е зле темичката

- MAREK_DUPNICA
- Контакти:
Кипър , Сърбия , Турция , Румъния , Гърция
МАРЕК ЗАВИНАГИ В НАШИТЕ СЪРЦА
Марек - Ференцварош 3:0
Марек - Байерн Мюнхен 2:0
Марек - Абърдийн 3:2
Марек - Копенхаген 2:0
Марек - Залцбург 4:2
Марек - Видеотон 3:2
Марек - Волфсбург 1:1
Марек - Генк 1:1
Марек - Ференцварош 3:0
Марек - Байерн Мюнхен 2:0
Марек - Абърдийн 3:2
Марек - Копенхаген 2:0
Марек - Залцбург 4:2
Марек - Видеотон 3:2
Марек - Волфсбург 1:1
Марек - Генк 1:1
-
- Контакти:
Германия-
Мюнхен- страхотен град, подреден, добри хора и страхотен център. Олимпия парк за любителите на спорта и автомобилите е задължителен за посещение, уникално място.
Щутгарт- бях за един ден в този град, едиствено впечетление ми прави, че градът е разположен на няколко хълма.
Франкфурт- индустриален град с много небостъргачи.
Кьолн- Кьолнската катедрала - задължително трябва да бъде посетена и видяна!
Франция- Страсбург- Като цяло малък красив град. Интерсните неща са европарламента и Малката Венеция
Марсилия- на влизане в този град е интересно да видите гетата- точно като по американските филми(запалени варали и много бездомници) Английски или френски почти не се говори там
)
Област Елзас- на всякъде има лозя. Необработваема земя не може да се види.
Кьонигсборг- готически замък, интересна турситическа дестинация.
Италия-
Римини- курорт, няма нещо което ми е направило впечетление.
Рим- всички пътища водят към Рим. За нещата които са ми направили впечетление като турситически дестинаций няма смисъл да ги пиша, всички ги знаем.Нещо което ми направи огромно впечетление е мръсотията, ужасното метро.За феновете на спорта задължително трябва да се посети Олимпико.
Гърция- Солун - нямам голями впечетления от този град. Голяма забележителност " Мола" .... с това се ичервам за елените.
Сърбия- Белград- Доста красива столица. Кръчмите по река Дунав са доста атрактивсни, само трябва да се научат, че голямо питие е 100 грама, а не 50.
Мюнхен- страхотен град, подреден, добри хора и страхотен център. Олимпия парк за любителите на спорта и автомобилите е задължителен за посещение, уникално място.
Щутгарт- бях за един ден в този град, едиствено впечетление ми прави, че градът е разположен на няколко хълма.
Франкфурт- индустриален град с много небостъргачи.
Кьолн- Кьолнската катедрала - задължително трябва да бъде посетена и видяна!
Франция- Страсбург- Като цяло малък красив град. Интерсните неща са европарламента и Малката Венеция
Марсилия- на влизане в този град е интересно да видите гетата- точно като по американските филми(запалени варали и много бездомници) Английски или френски почти не се говори там

Област Елзас- на всякъде има лозя. Необработваема земя не може да се види.
Кьонигсборг- готически замък, интересна турситическа дестинация.
Италия-
Римини- курорт, няма нещо което ми е направило впечетление.
Рим- всички пътища водят към Рим. За нещата които са ми направили впечетление като турситически дестинаций няма смисъл да ги пиша, всички ги знаем.Нещо което ми направи огромно впечетление е мръсотията, ужасното метро.За феновете на спорта задължително трябва да се посети Олимпико.
Гърция- Солун - нямам голями впечетления от този град. Голяма забележителност " Мола" .... с това се ичервам за елените.
Сърбия- Белград- Доста красива столица. Кръчмите по река Дунав са доста атрактивсни, само трябва да се научат, че голямо питие е 100 грама, а не 50.
Фалшива коса, фалшив футбол!
3 лета съм изкарал в САЩ по бригади. Няма да забравя Ню Йорк и Ниагара. Доста подредена държава. Има си много недостатъци, но наистина там граница е само небето(а за някои, дори и то не е)
Бил съм още в Кипър(много чисти плажове и кристална вода, ама маляки са си, даже по-лошо - турски маляки
), Турция(екскурзия до Кушадъсъ, ама цяла седмица пиене и никакви посещения на забележителности), БЮР Македония(Охридското езеро е много красиво, а в ресторанта на манастира Св. Наум правят уникални плескавици, а Скопие е пълна скръб, особено от едната страна на моста. Повечето знаете предполагам за какво говоря) и доста пъти в Гърция(Бих казал, че след Благоевград за мен се нарежда Солун. Бил съм и на Метеорите - наистина много завладяващо място)
Много хубава тема, само една забележка към автора. Ако съм те разбрал правилно казваш, че Истанбул е бил български, но всъщност никога не е бил. Обсаждали сме го, но никога не е бил превземан от българските воини, за съжаление.
Бил съм още в Кипър(много чисти плажове и кристална вода, ама маляки са си, даже по-лошо - турски маляки

Много хубава тема, само една забележка към автора. Ако съм те разбрал правилно казваш, че Истанбул е бил български, но всъщност никога не е бил. Обсаждали сме го, но никога не е бил превземан от българските воини, за съжаление.
- krasimilkov
- Контакти:
Португалия за две седмици през август,а от 08 до 11 декември ще бъда в Англия(Лондон и Норич) ще гледам Норич С-Нюкасъл Ю!!!
Последна промяна от krasimilkov на 24 окт 2011 19:43, променено общо 2 пъти.
- vladitol
- Контакти:
Pirin_blg [offtopic]всъщност говорех за Босфора , но и той и Истанбул не са били Българска територия , бил съм отплеснат , приемам забележката , Мерси
[/offtopic]

Support Stan!
Започвам от по близките...
Румъния-Букурещ, Клуж,Констанца-най голямо впечатление ми направи Констанца-трябва да се посети..
Гърция- Солун,Атина,Самотраки ,Халкидики и много други-Тук всеки трябва да посети Самотраки Невероятен вулканичен остров с белите къщури и невероятни залези от високо с метаксата в обилно количество,просто е магия...
Турция-Одрин ,Истанбул-някаква мизерна лудница с невероятни паметници и фенове фанатици...Букурещ ми хареса повече...
Словения-невероятна държава с невероятен релеф и подреденост...
Австрия-Виена ,Залцбург и села -Няма Такива подредени селца -просто идилия
Холандия-Страната парк и за други неща-За мен най красивата страна в Европа-Дори извън градовете е парк???
Германия -Западната- Франкфурт,Мюнхен Кьолн-Наистина са най -подредени като живот-Няма такава подреденост на живота никъде другаде-Всичко е паметници и същевременно футуристично...
Италия-Рим,Неапол-в Неапол трудно се излиза нощно време опасно е много-цигания и престъпност и много паметници на културата:)...
Русия-Москва-невероятен град ,няма думи да се опише много красив и подреден-когато се отиде в москва си личи веднага имперските нагони на руснаците просто е невероятно голямо всичко...Видя ми се много голям,ама много сигурно е колкото Бургаска и варненска област взети заедно по територия-има магазини в които влизаш с коли и паркираш на отделни щандове...водния им парк е колкото меден рудник в Бургас с всички видове твари на света който плуват...
и за последни е невероятната Швеция и Стокхолм-северната венеция -град на стотина острова и голяма скандинавска подреденост и красота ,ама не е за нас да се живее-ако си пил две бири не можеш се качи в градския транспорт-има устройства над вратите които мерят много яко-навсякъде е много красиво но...
БЪЛГАРИЯ-навсякъде си е е..ло майката-БЪЛГАРИТЕ НЕ могат да живеят другаде така добре както в България да си боцка кебапчета,жулка домашарката ,да прави каквото си иска и да има най невероятните приятели и сбирки
ТОЧКА...

Румъния-Букурещ, Клуж,Констанца-най голямо впечатление ми направи Констанца-трябва да се посети..
Гърция- Солун,Атина,Самотраки ,Халкидики и много други-Тук всеки трябва да посети Самотраки Невероятен вулканичен остров с белите къщури и невероятни залези от високо с метаксата в обилно количество,просто е магия...
Турция-Одрин ,Истанбул-някаква мизерна лудница с невероятни паметници и фенове фанатици...Букурещ ми хареса повече...

Словения-невероятна държава с невероятен релеф и подреденост...
Австрия-Виена ,Залцбург и села -Няма Такива подредени селца -просто идилия
Холандия-Страната парк и за други неща-За мен най красивата страна в Европа-Дори извън градовете е парк???
Германия -Западната- Франкфурт,Мюнхен Кьолн-Наистина са най -подредени като живот-Няма такава подреденост на живота никъде другаде-Всичко е паметници и същевременно футуристично...
Италия-Рим,Неапол-в Неапол трудно се излиза нощно време опасно е много-цигания и престъпност и много паметници на културата:)...
Русия-Москва-невероятен град ,няма думи да се опише много красив и подреден-когато се отиде в москва си личи веднага имперските нагони на руснаците просто е невероятно голямо всичко...Видя ми се много голям,ама много сигурно е колкото Бургаска и варненска област взети заедно по територия-има магазини в които влизаш с коли и паркираш на отделни щандове...водния им парк е колкото меден рудник в Бургас с всички видове твари на света който плуват...
и за последни е невероятната Швеция и Стокхолм-северната венеция -град на стотина острова и голяма скандинавска подреденост и красота ,ама не е за нас да се живее-ако си пил две бири не можеш се качи в градския транспорт-има устройства над вратите които мерят много яко-навсякъде е много красиво но...
БЪЛГАРИЯ-навсякъде си е е..ло майката-БЪЛГАРИТЕ НЕ могат да живеят другаде така добре както в България да си боцка кебапчета,жулка домашарката ,да прави каквото си иска и да има най невероятните приятели и сбирки
ТОЧКА...

Още те държи:)...Болест е...
- track.and.field
- Контакти:
Аз съм бил в Турция и Румъния. Скромно, но животът е пред мен.
Турция - Бях в Истанбул и като всеки голям град има своите забележителности, но и недостатъци като трафика. Беше много натоварено над Босфора, возихме се на фериботи, ядохме царевица, пихме бира "Ефес" - емблематична за турския народ
А в Румъния ходих в Букурещ, Плоещи,Брашов, курортния им ски-комплекс - "Синая" и Търгу Муреш, близко до Унгарската граница. Там интересното е , че по-голямата част от местното население са унгарци, а не румънци 
Турция - Бях в Истанбул и като всеки голям град има своите забележителности, но и недостатъци като трафика. Беше много натоварено над Босфора, возихме се на фериботи, ядохме царевица, пихме бира "Ефес" - емблематична за турския народ

Los_Ches:Незнам дали има такава тема но все пак...Каде са Вело алейте.Работя на 5 километра от работа и всеки ден рискувам да бъда бласнат докато карам колело.Няма една вело алеяНо за съжаление имаме какви лине глупости в тоя са излишни