Лондон - град в друго измерение...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

гражданин от село

Re: Лондон - град в друго измерение...

Мнениеот гражданин от село » 16 окт 2011 14:58

DamonHill написа:
Ми много хубаво, ама как предлагаш да го възродим това време, да гласуваме за президент за мумия на бай тошу или? Как си представяш да стане отново така? Каква е твоята рецепта?

Възпитание и ценностна система,която не издига в култ материалните придобивки и парите като върховна цел в едно общество(най-общо казано).

gamaun

Мнениеот gamaun » 16 окт 2011 15:23

ntodorov написа:gamaun, Прощавай, но ти си задръстен човек и в мислите и мечтите си. Живей позитивно и някой ден ти пожелавам да изживееш същото, като мен. Ако на всякъде търсиш смрадта винаги ще я намираш, ако търсиш красивото - ще се впечатляваш, като мен и ще ти е по-леко на душата...И, когато аз съм почувствал Лондон близък и свой на теб, какво ти попречи ? ...Аз знам какво - Вутевщината.

Малко по-малък си от мен, значи има време - дано прогледнеш. В което обаче донякъде се съмнявам.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 16 окт 2011 16:07

gamaun написа:
ntodorov написа:gamaun, Прощавай, но ти си задръстен човек и в мислите и мечтите си. Живей позитивно и някой ден ти пожелавам да изживееш същото, като мен. Ако на всякъде търсиш смрадта винаги ще я намираш, ако търсиш красивото - ще се впечатляваш, като мен и ще ти е по-леко на душата...И, когато аз съм почувствал Лондон близък и свой на теб, какво ти попречи ? ...Аз знам какво - Вутевщината.

Малко по-малък си от мен, значи има време - дано прогледнеш. В което обаче донякъде се съмнявам.

Дано не "прогледна", като теб. Ако наистина си по-голям от мен - просто се примери със съдбата си и изживей живота си, както считаш за добре, но не пипай радостите на другите, защото негативизма ти е заразен. Ако някой ти повярва - ще тъпче на едно място, като теб... Съжалявам, че ти го пиша, но определено го мисля. Ай със здраве и вместо да бълваш черни краски тук напиши си тъжна тема и си обсъждай на воля. Аз няма да те закачам там.
ПС: Бързам - отивам на мач преди някой да ми напълни главата с ужасната страна на това да гледам мач на стадиона. :mrgreen:
Последна промяна от ntodorov на 16 окт 2011 16:08, променено общо 1 път.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
varnafen
Контакти:

Мнениеот varnafen » 16 окт 2011 16:08

ntodorov - като пускаш подобни статии е съвсем нормално да има и отрицателни мнения. Направи си блог и си пиши там пътеписите с толкова хиляди думи, прилагателни и духовити сравнения. На мен лично ми беше интересно да прочета разказа, защото смятам скоро да се разходя до там. Малко дълъг ми се стори текстът и на моменти с неуместни възклицания, но ти така си го изживял - така си го предал.

Не ми е ясно защо живелите в Лондон така наскачаха - не видях никъде в текста Тодоров да подстрекава някого да ходи да живее в Лондон. Каза, че му е харесало като турист и иска пак да иде. Като цяло не ми харесва този негативизъм, който никой не пести и разлива с пълни шепи.

И странно, че почти нищо не казваш за футбола там.

Потребителски аватар
Hrabar
Контакти:

Мнениеот Hrabar » 16 окт 2011 17:00

Ами разбирам го ntodorov, особено ако за първи път вижда голям град. Аз бих препоръчал Рим, има много повече, което да се види при това от времената на Римската Империя. Ако се впечатляваш от мащаби посети Москва, ще се шашнеш. Ако се впечатляваш от пищни сгради задължително Париж(задължително Версай-има удобни влакове) и Санкт Петербург(с Петергоф). Като видиш пищността и разточителството на Версай и Петергоф, ще разбереш защо отвреме навреме на този свят избухват революции. В Барселона дори и обикновените жилищни сгради са с красиви фасади, уникален град. Мадрид също си заслужава да се види...Но Рим е задължителен.

По принцип имперските столици, като Рим, Лондон, Париж, Мадрид са осеяни с архитектура от имперското им минало. Сега бившите им колонии и бившите им роби ги завлядават от вътре, това важи в пълна сила за Лондон и Париж. Самата Великобритания е жалко подобие на бившата империя. От онези години е останало чувството им за превъзходство. За образователната им система не съм много запознат но със сигурност до 1982, боят с пръчка в английските училища е напълно легално средство за възпитание.

За някои неща не мога да се съглася, например за англичанките. В собствената ми класация по красота англичанките са на последните места в Европа, на тях по грозотия им отстъпват само белгийките, холандките и гъркините. Ако си видял хубава жена(поне по моите виждания за женска красота) то те задължително са от Източна Европа- полякини, българки, украинки. Със сигурност има хубави англичанки, но те процентно са абсолютно малцинство.

Стадиона на Фулъм е най-смотания в цял Лондон. Той дори по нашите стандарт не става. А сравнен с другите лондонски стадиони...разликата е огромна. Заслужавало е да посетиш Уембли или Емирейтс.
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8

EthanHuntt
Контакти:

Мнениеот EthanHuntt » 16 окт 2011 17:39

Много хубава статия, браво на автора, че е решил да сподели впечетленията си от посещението в Лондон, пожелавам му още много вълнуващи пътувания навсякъде по света. На себе си пожелавам възможността и аз някога да видя града в пълния му блясък. А на многото наскачали хейтъри в темата пожелавам винаги да търсят черното в живота и да вярват, че няма кътче на света където някой, някъде да живее по-добре от тях... Защото единствено псувайки и мразейки всичко сме истински свободни. :) Успех на всички.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 16 окт 2011 22:47

varnafen написа:ntodorov - като пускаш подобни статии е съвсем нормално да има и отрицателни мнения. Направи си блог и си пиши там пътеписите с толкова хиляди думи, прилагателни и духовити сравнения. На мен лично ми беше интересно да прочета разказа, защото смятам скоро да се разходя до там. Малко дълъг ми се стори текстът и на моменти с неуместни възклицания, но ти така си го изживял - така си го предал.

Не ми е ясно защо живелите в Лондон така наскачаха - не видях никъде в текста Тодоров да подстрекава някого да ходи да живее в Лондон. Каза, че му е харесало като турист и иска пак да иде. Като цяло не ми харесва този негативизъм, който никой не пести и разлива с пълни шепи.

И странно, че почти нищо не казваш за футбола там.

Благодаря за добрите думи. Текста стана дълъг, защото това излезе от мен и то с много ограничения. Когато искам да изкажа нещо с емоция не си меря приказките...За кои възклицания иде реч. Ако смяташ да отидеш в Лондон ти трябва много време за да разгледаш всичко. Аз не успях за 6 дена и пак ще се върна. Що се касае за футбола. По времето ( от събота 08.10 до четвъртък 13.10., когато аз бях там нямаше футболни мачове. Хотела ми беше в район на негри в близост до Оувал стейдиум ( крикет ) и ми направи впечатление, че местните в квартала обичаха този спорт и футболни клубни пристрастия там не открих. Една от причините да отида в Лондон е, че си падам много по техния футбол и ми беше интересен града на отбори, като Тотнъм, Челси, Фулъм, Арсенал, Куинс Парк, Кристал Палас и куп още отбори + факта, че от големите столици само там не бях ходил.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 16 окт 2011 23:11

Храбър, ходил съм в тези градове. За Москва и Петербург мога да пиша много, но рискувам да ме обвинят в руски възпитаник и комунист...Знаеш, ли, колко контра ще ми намерят за Москва и Ленинград...и все пак от Лондон останах най-възхитен или може би прясно впечатлен. Следващото отиване там ще посветя единствено и само на Британския музей и Природо-научния. Поради липсата на много време успяхме да разгледаме в Британския само Египет, а Природонаучния остана недовършен. Просто времето не стигна...Третото си отиване ще съчетая с футболен мач...За любопитството на другари, които ме обявиха за бизнесмен с получени пари от куфарче :) ще вмъкна, че сам си плащам пътуванията, следя евтини двупосочни полети (Easy Jet), предпочитам да нощувам в нескъпи хотели или хостели и да съм сред обикновените хора. Някои пичове ме посъветваха да отида на Юг в Лондон. Е там бях. В зона 2 между метростанция Oval и Гринуич, улица Пекхам роуд...Само черни имаше около нас...И въпреки, че го нямаше лустрото на централната част си беше приятно кварталче, а тъмнокожите бяха много добронамерени. Що се касае за Образователната им система не съм запознат с нея, но беше много красиво сутрин да видиш учениците, когато отиваха на училище в красиви униформи автентични за всяко училище.

Върни се в “Свободна зона”