Лондон - град в друго измерение...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

gamaun

Re: Лондон - град в друго измерение...

Мнениеот gamaun » 15 окт 2011 22:54

Alex написа: ...само авторът не е прав за образованието. В Англия то може да е най-качествено, но е за по-заможните.... сравни цените с другите държави.

Масовото образование във Великобритания, особено средното, е без конкуренция на последно място в цяла Западна Европа, а вероятно и въобще в Европа. Май единственото му предимство - наистина немалко, но единствено - е че е на английски (език, който силово се налага от САЩ за международен). Другата област, в която са ударили дъното, е общественото здравеопазване, което вече и ние усещаме на гърба си, защото взехме тяхната система на джипита (вместо обсъжданата немска например).
Нека авторът при другото си посещение в запленилия го град да се поразходи из жилищните квартали, а не да виси по заведенията. Сигурно ще бъде очарован от мръсотията (имаше и такава класация - за най-мръсен град, Лондон и в нея беше на първо място). А ако нощем е по-наблюдателен, ще види толкова лисици, ровещи из купчините с боклук, колкото скитащи кучета не е виждал в София.

Потребителски аватар
Taz
Контакти:

Мнениеот Taz » 15 окт 2011 22:56

Само едно ще кажа, в Англия днес са богати защото са ограбили богатствата на други народи като Индия, Бангладеш, всичките си африкански и карибски колонии, които днес тънат в бедност. Всичко което англичаните са изградили във вековете е било на гърба на тези народи, благодарение на богатствата на тези земи и най-вече на населението което са използвали като робовладелци. Същото важи и за Франция, Испания, Холандия и Португалия, но в по-малко количество.

Що за човек може да се радва, че има камери на всеки ъгъл? Прочети Оруел!

Потребителски аватар
c0mba
Контакти:

Мнениеот c0mba » 15 окт 2011 22:58

ntodorov написа:Марми 52. :) Усещаш ли колко смешен ставаш ? Значи, ако съм ходил в Англия, като турист съм комунист, ако не - съм роб. Във всички други случаи съм комплексар... :) Ей заради такива, като теб България ще си остане аутсайдер, а българина злобно и заядливо човече без ценностна система. :( ...Ръчичките ти са, като на ония на дъното на казана, които се мъчат да затворят похлупака...И в тази връзка щом всички с пари са комунисти, а тези без са роби ти чий ги дерзаеш с тези знаменца и байряци в подписа си. Направо ме :shock: ....Бааа си :)
Туй 52 години ли са ти или набор ? Заприличваш ми на злобен и вечно нереализиран чичка...Добре, предвам се Лондон е много гадно място. Всичко, което съм написал е лъжа. Груба манипулативна лъжа имаща за цел да урони самочувствието на редовия бай Ганя. :) :mrgreen:

Най -накрая някои да го каже на това псевдо същество марми ;)!
П.П Пожелавам ти да посетиш още 100 пъти Англия , Лондон или всичко което ти е на сърце , никой не е умрял като е пробвал нещо ново, но не забравяй че си комплексиран роб и за това трябва да караш с 1 потник цяло лято и 5 лева на ден !!
Последна промяна от c0mba на 15 окт 2011 22:59, променено общо 1 път.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее!

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 15 окт 2011 22:58

Вижте, DamonHIll е прав за нещо - всеки си има вкус. На мен не ми харесва "топлото" ни поведение, не харесвам и като изляза да се напия вечер, че около мен има някакви момичета, които изглеждат сякаш еволюцията ги е подминала и т.н. Не ми харесва, че се чувствам безправен в собствената си държава, не харесвам и липсата на ред и сигурност. Не ми харесва и че мноооого трудно ще си изкарвам прехраната в областта, която ми харесва (иначе винаги мога да си намеря тъпа работа за приемливи пари в БГ) Не ми харесва и всичкия бетон и мръсотия. И затова предпочитам някой други държави (далеч не всички в Европа)

Все пак, ако трябва да се съсредоточим върху какво харесваме поне като туристи. Останах много впечатлен от Талин. Красив, спокоен, зелен, средновековен град - страшни жени. Мисля, че съотошението викинги/руснаци е 70/30 - демек ако много се затъжим за нашенския манталитет, ще си намерим и дружки славяни. абе, Естония доста ме и депресира, като видях какво са постигнали хората, за 20-те години от падането на комунистическата диктатура.... Определено е място, което си заслужава да посетите, ако Ви се отвори възможност :)
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 15 окт 2011 23:00

Масовото образование във Великобритания, особено средното, е без конкуренция на последно място в цяла Западна Европа, а вероятно и въобще в Европа.

Извинявай,но би ли изяснил какво разбираш под "масово образование"?!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 15 окт 2011 23:04

Марине, какво си тръгнал да отваряш очите на инкарнирани типове ? Това има само обратен офект. Иначе не лоша статия ..

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 15 окт 2011 23:10

Една от най-посещаваните държави в Европа през последните 2 години е.....Хърватска :!:
Последна промяна от smoothc на 15 окт 2011 23:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 15 окт 2011 23:11

Damon Hill. Напълно съм съгласен с теб и написаното от теб. При мен нещата не стоят, като да съм човек с неограничени възможности. Ценя изкараните си пари и ги превръщам в пътувания и изследвания. Вълнувам се не толкова от природни красоти, икономически просперитет на държавите, където отида. Интересуват ме битието на хората, историята на Държавите им, миналото им, истините им. Тази моя безобидна тема, в която единствено исках да съприживея Лондон със съфорумниците се превърна в мерене на пишки. Някакъв пич, който дори не заслужава да запомня ника му се вмести с мъдрост, в която ме обвини, че за 15 паунда съм си купил маратонки от Спорт директ, а той предпочитал по-качествени. Този тип не разбира, че имаме различни приоритети, интереси, а сигурно и дух. Аз предпочитам да икономисам от едно, но да не се лишавам от път. Обичам историята, обичам музеите, платих пари да слушам оперен фон в музея на Виктория и Албърт. Надали този пич ще схване за какво пиша и защо не съм си купил маратонки Адидас за 30 паунда примерно, а съм дал 32 паунда за мен и съпругата ми да отидем в Уестминстърското абатство примерно. Как да му налееш с фунията акъл на такъв и как аджеба може да ни разбере. Не се и надявам де. Каквото житието- такова и битието. :( Жалко. Нацията ни се материализира и чалгоса до такава степен, че да анатемосва всичко по-различно.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

gamaun

Мнениеот gamaun » 15 окт 2011 23:13

smoothc написа:
Масовото образование във Великобритания, особено средното, е без конкуренция на последно място в цяла Западна Европа, а вероятно и въобще в Европа.

Извинявай,но би ли изяснил какво разбираш под "масово образование"?!

Точно същото, което и у нас - образованието във Великобритания е безплатно (и задължително до определена възраст също) за учениците и се финансира от държавата. Изключвам частните училища - там всичко зависи от налетите средства, но да говорим за тях (училищата) е все едно да говорим за Лондон, гледайки само лъскавата му страна.
Наскоро гледах по БНТ филмче за един англичанин в Смолян, преселил се заедно със семейството си. Думите му бяха, че ние не знаем с какво богатство разполагаме и че кракът му повече не би стъпил в предишната му родина.
Допълвам: нямам предвид висшето образование - там цените стават все по-солени дори и за местните аборигени, качество не може да се очаква, но пък има "имидж" (извинявайте за чуждицата).
Последна промяна от gamaun на 15 окт 2011 23:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DamonHill
Контакти:

Мнениеот DamonHill » 15 окт 2011 23:15

ntodorov написа:Damon Hill. Напълно съм съгласен с теб и написаното от теб. При мен нещата не стоят, като да съм човек с неограничени възможности. Ценя изкараните си пари и ги превръщам в пътувания и изследвания. Вълнувам се не толкова от природни красоти, икономически просперитет на държавите, където отида. Интересуват ме битието на хората, историята на Държавите им, миналото им, истините им. Тази моя безобидна тема, в която единствено исках да съприживея Лондон със съфорумниците се превърна в мерене на пишки. Някакъв пич, който дори не заслужава да запомня ника му се вмести с мъдрост, в която ме обвини, че за 15 паунда съм си купил маратонки от Спорт директ, а той предпочитал по-качествени. Този тип не разбира, че имаме различни приоритети, интереси, а сигурно и дух. Аз предпочитам да икономисам от едно, но да не се лишавам от път. Обичам историята, обичам музеите, платих пари да слушам оперен фон в музея на Виктория и Албърт. Надали този пич ще схване за какво пиша и защо не съм си купил маратонки Адидас за 30 паунда примерно, а съм дал 32 паунда за мен и съпругата ми да отидем в Уестминстърското абатство примерно. Как да му налееш с фунията акъл на такъв и как аджеба може да ни разбере. Не се и надявам де. Каквото житието- такова и битието. :( Жалко. Нацията ни се материализира и чалгоса до такава степен, че да анатемосва всичко по-различно.

Подкрепям те, напълно и ще опитам на лично да ти изпратя един линк.

Върни се в “Свободна зона”