Мнениеот Alexx » 13 окт 2011 23:08
Никой не твърди, че Англия е най-голямата сила ! Никой не твърди, че англичаните в момента са силен отбор !
Това което твърдим, че да се наричат средняци играчи като Руни,Лампард,Джерард, ТЕри, Коул и Рио средняци е абсурдно. Въобще не е правилно да се наричат английските играчи средняци. Да те биха били средняци с тези успехи в исторически план в примерно баскетбола,хокея или волейбола където има няколко силни нации и конкуренцията е много много малка, но тук говорим за цар футбол където конкуренцията е много голяма и разликите не са толкова големи . Ако англичаните са средняци в исторически план то какво да кажем, за португалците,датчаните,чехите,поляците,руснаци,украинци,сърби,хървати .... ? Ние не защитаваме Англия защото сме фенове на Англия, а просто харесваме английското първенство и английския футбол като цяло(Аз лично не съм фен на Англия) и тук се почва с някакви типично по български провокации и обиди с цел да си дигане на самочувствието като обиждаме и омаловажаваме другите. Това е типично по български . И нормално е да има реакция сред феновете на английския футбол които искат да защитят техните любимци не като нац. отбор а като единици, защото като фен на Юнайтед бих защитил играчите на любимия ми отбор не защото са англичани, а защото играят там(освен ако не са некадърни ... ). И така стигаме до това, че английския футбол и английското първенство е най-харесвано и просто много хора не им допада английското първенство и се дразнят, че то бъди голям интерес тук и почва една анатема .... Колкото до клубни и нац. отбори намесих ги защото се твърди, че англичаните са слаби, а като са слаби защо имат клубни успехи ? Защо преди Хейзъл имаха 8 КЕШ с двойно повече от ИТалия които имаха 4 и двойно повече носители на този трофей - 4(Нотингам,Ливърпул,Юнайтед и Вила ) ,а Италия два( Интер и Милан),а Испанците също бяха зад тях с 6 и то само на Реал ? Защо 20 век въпреки Хейзъл англичаните завършиха номер 1 по клубни успехи(заедно с Италия) като са некадърни ? И тук очаквах отново да се говори за чужденците, но този аргумент лесно се побеждава. Ето за това намесих клубните отбори и клубния футбол ? Капиш ? Защото гледахте на футбола само едностранно ! Аз ако гледам като вас едностранно то тогава трябва да обява германците за средняци заради слабите им резултати в ЕКТ сравнение с Англия,Испания и Италия ? Сега ще кажете "да ама нац. отбори са по-важни" ! Това е вашата гледна точка, а аз има друга и съм човек който изразява гледната си точка и себе си това е най-хубавото нещо. Човек да изразява себе си, но аз не гледам нещата от едната страна и няма как да обява немците за некадърни.
В заключение искам да кажа, че конкуренцията предизвиква развитие и ражда качество, т.е. човек не бива да се плаши от нея. Затова и не виждам смисъл феновете, симпатизиращи на различни неща да анатемосват противника и идеологията му.