ФИФА и УЕФА мислят за нови правила във футбола

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Владо_ЦСКА
Контакти:

ФИФА и УЕФА мислят за нови правила във футбола

Мнениеот Владо_ЦСКА » 12 окт 2011 01:31

ФИФА и УЕФА мъдрят за нови правила, които ще направят играта по-атрактивна.
Част от новостите, ще бъдат въведени през лятото на 2012-та година, когато ще се проведе първенството на Европа.
Едно от тях, което вече се води за сигурно и единствено чака да бъде одобрено и официално, чрез гласуване на всички световни федерации е, топката да не се счита, че е излязла в аут или тъч докато е във въздуха, освен ако не докосне земята или друга твърда повърхност, след преминаване на крайната линия. Освен това, полеви играч няма да има право да я докосва повече от веднъж за да я върне на терена, в момента в който тя е във въздуха и извън очертанията.
Другите правила които се мислят са, правилото за засада, сигнал който да показва, че топката е преминала голлинията, дълги дузпи от центъра, когато има нарушение при което човек е изкочил очи в очи с вратаря и въвеждане на нов цвят картон, когато футболист извърши нагъл фал, очевидно предотвратяващ гол, какъвто бе случаят със Луис Суарес на срещата Гана-Уругвай, от последното Световно първенство.
При последните обаче, ще бъде доста по-трудно, заради доста консервативните футболни федерации, които не смеят да рискуват толкова сериозни нововъведения, които могат да променят играта прекалено много.

Какво мислите за това?
На мен лично, адски много ми харесва правилото за тъча.
Така ще се прекратят, така досадните корнери, при които се свири аут още след изпълнението.
Още повече, че ще станем свидетели на доста интересни ситуации, при дълги центрирания пред вратите :!: Ще има тичане и връщане на топката, което ще създава доста емоции. Страшно добре измислена промяна, според мен :!: 8-)
Warped написа:
Владо_ЦСКА написа:Коя е столицата на Лихтенщайн?

Питай майкати тя нали вършее насам натам/.........

bombona1
Контакти:

Re: ФИФА и УЕФА мислят за нови правила във футбола.

Мнениеот bombona1 » 12 окт 2011 03:08

:( По голяма глупост не могат ли да измислят.Не мислят как да намалят корумпираните мачове,а как да намалят тъчовете и корнерите и да бият дълги дузпи от центъра. :!:

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 12 окт 2011 06:29

Да бе, canara24, и навремето, преди 150 години, когато засада е имало винаги, когато футболистът е пред топката, са се притеснявали, че ако го променят това правило и освен дрибъл във футбола се появи и нещо друго, ще развалят играта и ще отнемат единствената радост на някого :lol: .

Иначе, добре звучат промените, ама не вярвам, че скоро ще се натуткат в Международния борд, където са от пенсия нагоре. Както казала Айшето, а дано, ма надали.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
JohnnieWalker
Контакти:

Мнениеот JohnnieWalker » 12 окт 2011 07:33

Звучи ми интересно правилото с тъча, ама по тая логикане трябва ли и гола да се зачита само при тупкане ?

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 12 окт 2011 07:35

Няма лошо ! Докато не намерят начин да принудят отборите да развиват собствените си школи всичко е безмислено ! Докато не ги задължат представилтеният тим на един отбор да се съставен поне от 80% играчи от школата на отбора всичко друго е безсмилено ! Крайно време е да се разкарат всички тези бездарници от Африка които обикалят отбор след отбор и от тях никаква полза !
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 12 окт 2011 09:19

Това с аута и тъча-добре. Ама дузпи от центъра и шарени картони-айде нема нужда.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 12 окт 2011 09:54

Някои правила са добри,а други тъпо. Това с дузпата от центъра е тъпа идея, а когато примерно някой направи фаул като на Суарез просто може да се зачете гола.

Потребителски аватар
Adrian Monk
Контакти:

Мнениеот Adrian Monk » 12 окт 2011 10:23

Три корнера = дузпа, както едно време в махалата, когато ритахме топка на улицата и коли минаваха през половин час (говоря за центъра на София). :lol: Иначе сериозно: Единствено разумно положение, според мен, е "орловото око", както в тениса, за да бъде 100% ясно има ли гол, или няма. Друг вариант е с петима съдии, тогава за главния съдия ще бъде по-лесно при отсъждането на засадите, корнерите и нарушенията в наказателното поле. ;)
Последна промяна от Adrian Monk на 12 окт 2011 10:45, променено общо 1 път.
"... Знаете, че преди победата на деветосептемврийската революция в спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашистки елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Затова създадохме нашия ЦСКА". Д. Джуров

Потребителски аватар
Unforgiven_M
Контакти:

Мнениеот Unforgiven_M » 12 окт 2011 10:25

Alexx написа:Някои правила са добри,а други тъпо. Това с дузпата от центъра е тъпа идея, а когато примерно някой направи фаул като на Суарез просто може да се зачете гола.

Или просто може да се накаже играча за 10-20 мача? половин, една година? да не играе футбол... но за да може да се случи това, играча трябва да е наказан с нещо повече от червен картон, защото за червен картон примерно ще е предвидено максимално наказание от 5-6 мача в нормативните уредби, а никой не може да наказва без правила по свое усмотрение. А когато нещо е мега нагло и променя изхода на срещата, както нарушението на Суарез - той просто трябва да бъде наказан повече... и начина е да бъде примерно наказан с друг картон...

А иначе дето топката ще е навън пък няма да е излязла докато не е топнала или ударила някое рекламно пано /интересно ми е крака на футболиста счита ли се за "друга твърда повърхност"?/ или с дузпите от центъра са доста големи глупости...

Върни се в “Футбол - Свят”