Денят за отбора

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
hajitsu

Re: Денят за отбора

Мнениеот hajitsu » 08 окт 2011 18:46

Eminem написа:С Мата, Давид Силва и Агуеро щяхме да мачкаме.

А сега не мачкаме ли? (изключи малките издънки в началото) :)
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 08 окт 2011 19:33

hajitsu написа:
Eminem написа:С Мата, Давид Силва и Агуеро щяхме да мачкаме.

А сега не мачкаме ли? (изключи малките издънки в началото) :)

Ами не. Досега играта въобще не ме впечатлява. Нито в ШЛ, нито в Испания.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 08 окт 2011 23:48

Чаби Алонсо не знам от къде го вади този късмет.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SgangZy4Ob0[/youtube]

Tова е от снощи :

Изображение

Радващо е че Игуаин е в такава форма - хеттрик + асистенция и то в мач срещу един от най-силните южноамерикански отбори. 8-)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
McMarto
Контакти:

Мнениеот McMarto » 09 окт 2011 00:00

Добре, че има късмет, иначе да е аут за 2 месеца досега.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 09 окт 2011 00:25

sl321 малко силно ми идва, това, че Реал Мадрид играели най-грозния футбол в Примера. Не съм гледал много мачове на други отбори, но на тим като Леванте, не виждам как някой неутрален фен може да им харесва играта. Симулации, провокации, лежене на терена, бавене на времето и т.н. Валенсия, от това, което им гледах срещу Барселона и Челси, играят футбол подобен на нашия - директен футбол, с бързи атаки и търсене на фланговите играчи. За Барселона не съм им гледал много мачове, но поне от това, което показват в Примера до сега, се вижда контраст в представянето на домакинските и гостуващите им мачове. На "Ноу Камп" биха Атлетико Мадрид и Виляреал с петици (вярно на подоводницата този сезон дотук като цяло си е кошмарен, но все пак Виляреал са сред силните испански отбори) . Докато при гостуванията досега на Барселона, от три мача имат една победа срещу последния в класирането .
И как да няма комбинативност в Реал Мадрид. Колко отбора в света, могат да направят гол като този на Роналдо срещу Аякс. Иначе, за отборната стратегия ,както казваш, че примерно в 70-та минута при резултат 0:0 срещу някой слабак не знаят какво да правят съм напълно съгласен. Също така, съм забелязал, че е много важно при първата си опасна ситуация, трябва да вкараме гол. Срещу Еспаньол , ако Игуаин не беше вкарал при първото си положение, съм сигурен, че ни чакаха много тежки минути на Корнелия Дел Прат.
Скоро започват мачовете със сериозните испански отбори, надявам се там Реал Мадрид да покаже истинското си лице. Йозил, Марсело,Рамос, Бензема и т.н. - те са показали нееднократно,че имат качества. Дано този сезон, успеем да надградим играта(а и постиженията си) от предишния ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 09 окт 2011 00:59

Не, не, това е нечовешко влизане в краката на Алонсо! :o Чехът направо му свали чорапа след влизането :o :o :o Дано се възстанови по-бързо!

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 09 окт 2011 19:30

Madridist написа:sl321 малко силно ми идва, това, че Реал Мадрид играели най-грозния футбол в Примера. Не съм гледал много мачове на други отбори, но на тим като Леванте, не виждам как някой неутрален фен може да им харесва играта. Симулации, провокации, лежене на терена, бавене на времето и т.н. Валенсия, от това, което им гледах срещу Барселона и Челси, играят футбол подобен на нашия - директен футбол, с бързи атаки и търсене на фланговите играчи. За Барселона не съм им гледал много мачове, но поне от това, което показват в Примера до сега, се вижда контраст в представянето на домакинските и гостуващите им мачове. На "Ноу Камп" биха Атлетико Мадрид и Виляреал с петици (вярно на подоводницата този сезон дотук като цяло си е кошмарен, но все пак Виляреал са сред силните испански отбори) . Докато при гостуванията досега на Барселона, от три мача имат една победа срещу последния в класирането .
И как да няма комбинативност в Реал Мадрид. Колко отбора в света, могат да направят гол като този на Роналдо срещу Аякс. Иначе, за отборната стратегия ,както казваш, че примерно в 70-та минута при резултат 0:0 срещу някой слабак не знаят какво да правят съм напълно съгласен. Също така, съм забелязал, че е много важно при първата си опасна ситуация, трябва да вкараме гол. Срещу Еспаньол , ако Игуаин не беше вкарал при първото си положение, съм сигурен, че ни чакаха много тежки минути на Корнелия Дел Прат.
Скоро започват мачовете със сериозните испански отбори, надявам се там Реал Мадрид да покаже истинското си лице. Йозил, Марсело,Рамос, Бензема и т.н. - те са показали нееднократно,че имат качества. Дано този сезон, успеем да надградим играта(а и постиженията си) от предишния ;)

Ами да ти кажа,наистина помислих преди да напиша това за най-грозния футбол.В момента мисля че ако Реал няма такива феноменални футболисти наистина като стил на игра играе най-грозния футбол който няма никаква връзка с испанския футбол.Да си кажа честно винаги от както е Мауриньо съм го виждал това ( че Реал се отдалечава от испанския стил на игра),но съм вярвал че ако се смесят испанския манталитет и мауриньовата прагматичност ,ще се получи нещо добро.И в момента все още вярвам в това,но все по-малко.Нека да бъда опроверган,тогава ще бъда най-щастливия човек.Аз съм си фен на Мауриньо като стил на държание,като харизма която притежава,но не мога да не призная че към момента не съм доволен ( от началото на този сезон) от играта на отбора ( която зависи от него).

Очаквам много повече,и може би това ми е проблема.Но не може Йозил и Кедира които са в основата на този възход който се наблюдава в немския национален отбор а в Реал Йозил да е един горе долу добър футболист а Кедира псуван от повечето фенове на отбора.Не може ди Мария който според мен е много качествен футболист ( има качества да е супер звезда) да не е вече супер звезда в Реал.Въобще не приемем че тия футболисти които има Реал да си могат толкова колкото показват в Реал.Немския национален отбор също практикува директен футбол и Йозил и Кедира там го правят това страхотно а в Реал нещо като че ли им липсва.Защо? :roll: Давам пример за двамата ,но това се отнася за почти всички.Виждаме Каналес който изигра 2 мача миналата година в Реал,сега е титуляр във всеки мач на Валенсия и се справя все по-добре,като в последния мач беше много добър.Според мен това се дължи на треньора и на системата на игра която налага.
Просто мисля че не се изважда най-доброто от тия футболисти които имаме.Според мен с такава селекция и друга система на игра отбора може да играе много приятно а не така "тегаво",както сега.

Сина ми тренира джудо,и имам основни познания от джудото.Това в много интелигентен стил бойно изкуство ,като основната нишка на философия при него е да се напада в посоката в която се движи съперника ( като естествено майсторството е в това да контролираш другия).Има и такива силови бойни изкуства в които трябва просто да смачкаш съперника със сила. Бие не оня който е по умен а който е по силен.За съжаление виждам това в Реал Мадрид в момента,и Реал когато бие го прави със сила и то не със отборна сила а с индивидуални прояви,като отборните прояви са по скоро изключение отколкото правило.За това Реал има проблеми много често,защото не винаги можеш да смачкаш противника .Той може по принцип да е по-слаб от теб,но ти не винаги можеш да си толкова силен че да го смачкаш.За това малките отбори ни взимат точки защото те разчитат на философията на джудото,да вземеш нещо от по-силния с ум и хитрост ( и естествено на сработеност оттренираност), а не да му се противопоставяш със сила.

Мадритист,замисли се,ако Реал имаше футболистите на Леванте с този стил на игра на какво щеше да прилича.От друга страна ,представи си Виляреал или Валенсия да имаха футболистите на Реал какво щеше да е.

Сега много хора биха казали: Тоя беше голям почитател на Мауриньо пък сега го напада.Аз пак съм си му почитател,но според мен не справя добре в Мадрид и аз лично очаквам много повече то него .Това не означава че не се надявам на много по-добра игра и на това че всичко което виждам в момента ще се промени в най-скоро време.В крайна сметка всеки отбор има трудни моменти.

Мадритист,относно погледа ти върху Валенсия ,мисля че хич не си прав че имат директен стил като Реал,напротив,те имат малко по-директен от Барселона ( всъщност идеала ми за добър футбол е този който практикуват Валенсия в момента и по тази причина съм много голям почитател на Унай Емери),което означава точно обратно от футбола на Реал.Валенсия се стреми владее топката ( това го прави много добре, за разлика от Реал),докато стигнат до наказателното поле на противника като в последната фаза на нападението използват извеждащи подавания към играчи които се включват от задна позиция, ( за разлика от Реал ) .Превземането на терен правят през крилата а в последната фаза атаките са през центъра,предимно по земя без високи центрирания. ( това е според мен,това което аз виждам от играта на Валенсия)
Айде са ти ми кажи Реал как играе.Аз не мога да съставя и едно изречение относно стила на Реал.Аз ли не виждам добре или си е истина че Реал няма стил?
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 09 окт 2011 20:09

Кедира не съм го гледал в Германия, но на мен лично не ми е харесвал никога като играч. За Йозил, наистина имаше няколко колебливи мача , но в крайна сметка е на първо място в отбора по асистенции - 4 . За сравнение, в Барселона - Меси е с 5, Фабрегас е с 4, а Шави с 1 . Относно стила на сегашния Реал Мадрид, ще го кажа възможно най-кратко - първото полувреме от реванша за Суперкупата срещу Барселона. Като цяло, и в двата мача, играхме много добре, но първото полувреме на Ноу Камп за мен, това е и това трябва да бъде, игровия стил на Реал Мадрид. За Каналес, ами добър играч е, но просто при конкуренция на Кака и Йозил, не виждам как може да се наложи. ;)

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 09 окт 2011 22:25

[center]Албиол счупи скула[/center]

Защитникът на Реал Мадрид Раул Албиол получи малка фрактура на скула на лицето си по време на днешната тренировка на националния отбор на Испания.

Така Албиол няма да играе в последната квалификаця на Ла Фурия за Евро 2012 срещу Шотландия във вторник.

Тимът на Висенте Дел Боске вече се класира за Европейското първенство в Полша и Украйна догодина, след като записа седем победи в седемте си мача в квалификационна Група I, докато островитяните се борят с Чехия за второто място.

От Реал още не са обявили колко дълго ще отсъства бранителят, след като той днес премина преглед на скенер в клиника в Мадрид.

Проблемите в защита продължават ... :(

Върни се в “Реал Мадрид”