Футболните качества вървят ръка за ръка с популярността и обичта на хората. Логично най-много футболни фланелки продават най-добрите, най-известните и най-обичаните. Кристиано Роналдо и Лионел Меси резонно оглавяват класацията за най-много продадени фланелки в испанската Ла Лига. Двамата са лидери на Реал Мадрид и Барселона не само на терена, но и на пазара.
Месут Йозил и Кака допълват "стълбичката" на "белия тезгях". Давид Вийя, Андрес Иниеста и Чави Ернандес следват Лео в подреждането. Любопитна статистика извади marca.com, публикувайки най-продаваните имена във всеки един клуб от Примера.
Радамел Фалкао и Диего събират заедно 60 процента от всички продадени фланелки на Атлетико Мадрид този сезон. Следват Хосе Антонио Рейес и Арда Туран с общо десет на сто. Във Валенсия привържениците се радват най-много на голаджията Роберто Солдадо, следван от младите таланти Пабло Пиати и Серхио Каналес.
Фернандо Йоренте и Хавиер Мартинес са най-популярни сред феновете на Атлетик Билбао. Антоан Гризман е истински феномен на пазара на Реал Сосиедад. Едва 49 процента от фланелките на Виляреал са персонализирани. От тях половината закупени са на Джузепе Роси. Рубен Калмаче - Кани и Нилмар са в тройката.
В Севиля най-обичани са двамата титулярни нападатели - Фредерик Кануте и Алваро Негредо. Дуото продава десет пъти повече от всички други "бяло-червени" имена. Лидер при новобогаташите от Малага е Сантиаго Касорла. Рууд ван Нистелрой остава на втора позиция пред Жулио Баптища.
Много интересен факт, е че най-продаваната фланелка на Еспаньол е тази с номер "21" на починалия преди две години Даниел Харке. И този сезон каталунският бранител е най-обичан от всички "папагалчета". Куриозно е, че най-купуваната тениска на Майорка е с името на Михаел Лаудруп, който преди седмица подаде оставка като старши треньор.
В Бетис има двама футболисти, които си поделят обичта на "вердибланкос" - Хавиер Матийя и Роке Санта Крус. Добрите изяви на Рубен Кастро го изкачиха до третата позиция. Лидерът в Ла Лига (заедно с Барселона) Леванте има за свое лице опитния централен защитник Серхио Байестерос.
Символът на Хетафе за феновете е завърналият се от Реал Мадрид Педро Леон с 40 процента дял от продажбите, следван от Мику (20%) и Даниел Гуиса (10%). Мичу и Пити са героите на Райо Валекано. По-голямата част от фланелките на "пчеличките" обаче са безименни. Ръководството на Сарагоса е пуснало на пазара 75% от екипите с надпис на играч. Леонардо Понсио е лидер, а зад него остават Анхел Лафита и Луис Гарсия.
Енрике Сола и Раул Гарсия имат "мажоритарен дял" от тениските на Осасуна - 55 процента. Педро Мунитис очаквано е най-вижданото име на фланелка на Расинг Сантандер (35%). Вратарят Тоньо е втори с 30 на сто, а трети е Мануел Арана (25%).
Два клуба все още не са пуснали на пазара своите нови екипи - Спортинг Хихон и Гранада. Ако съдим по миналия сезон, Мигел де лас Куевас продава най-добре. Андалуският Гранада е нов играч в маркетинговата сфера и още не е зарадвал феновете си с персонализирани имена на фланелките.
Примера Дивисион (сезон 2011/2012)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Примера Дивисион (сезон 2011/2012)
http://www.sportal.bg/news.php?news=328680 е тва е маняк евала на човека !
Фен на Ливърпул и Атлетико Мадрид
YNWA
YNWA
- Frankie Lampard
- Контакти:
Благородно му завиждам! 

На тоя трябва да му вкарат едно десетина мача
Copa América Top Scorer: 1991
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100
Гонсало Бланко Контрерас можеше просто да е едно от многото момчета от дублиращия тим на Атлетико Мадрид, които се борят за място в първия отбор. Съдбата му обаче е по-различна. Всичко се променя за него преди две години. На 3 декември 2009 година се прибира вкъщи след тренировка и това е началото най-мъчителните месеци в живота му..
"Когато си дойдох у нас, казах на майка ми, че ме боли главата. Болката беше непоносима. Изчакахме баща ми и отидохме в Бърза помощ. От болницата не излязох месеци. По-точно четири. Откриха ми тумор в главата. През следващите 15 дни ме подложиха на обстойни прегледи. Трябваше да разбера дали е злокачествен или доброкачествен. Новините нямаше как да са по-ужасяващи: не само, че беше злокачествен, но се оказаха два", разказва историята си Гонсало пред marca.com.
"Амбицията да бъда вратар беше жизненоважна, за да преодолея заболяването", сигурен е роденият на 16 февруари 1991 година страж на "дюшекчиите". Лекарите установяват невъзможност образуванията да бъдат отстранени оперативно. В играта влизат химиотерапията и радиотерапията. От това следва загуба на коса и постоянно гадене. Нито младостта, нито спортното тяло не може да те отърве от последствията на лъченията.
Гонсало обаче е убеден, че тази битка ще бъде спечелена. Не се изгубва и желанието му да бъде футболист. "Футболът и амбицията да стана вратар бяха фундаментални, за да преодолея болестта. Мисля, че без тази спортна воля щях много да забавя лечението, щеше да ми е много по-трудно. Моята цел ми помогна", споделя вратарят.
"Сега правя упражнения, които не съм си представял, че ще мога преди няколко месеца", не скрива талантът на "рохибланкос". Преди отново да се почувства вратар Гонсало трябва да преодолее тежки изпитания. "Имаше моменти, в които се обездвиждаваше дясната част на тялото ми. Не можех да движа нито един мускул в тази зона и затова ми бяха необходими специални упражнения, за да възвърна изцяло подвижността си. Преди да си помисля изобщо да стъпя на терена, първо трябваше да съм в отлично физическо състояние. Всеки ден се чувствах все по-добре. Вчера вече правих упражнения, за които не съм мечтал преди месеци", продължи трогателната си история 20-годишният вратар.
Гонсало изкарва осем месеца в болница, борейки се с болестта и нейните странични ефекти. Не е могъл да шофира, да ходи нормално, дори да балансира тялото си. Спортната му кариера остава на заден план, макар да е един от големите таланти край Мансанарес.
С много амбиция и постоянство изглежда, че е успял да преодолее болестта и отново да се почувства човек. Този петък Гонсало дори тренира с първия отбор на Атлетико. "Колко е хубаво да си жив!", споделя талантливият страж, който вече е загърбил последните си две години, най-тежките в живота му до момента, и се е устремил към спортна кариера - голямата му мечта.
"Когато си дойдох у нас, казах на майка ми, че ме боли главата. Болката беше непоносима. Изчакахме баща ми и отидохме в Бърза помощ. От болницата не излязох месеци. По-точно четири. Откриха ми тумор в главата. През следващите 15 дни ме подложиха на обстойни прегледи. Трябваше да разбера дали е злокачествен или доброкачествен. Новините нямаше как да са по-ужасяващи: не само, че беше злокачествен, но се оказаха два", разказва историята си Гонсало пред marca.com.
"Амбицията да бъда вратар беше жизненоважна, за да преодолея заболяването", сигурен е роденият на 16 февруари 1991 година страж на "дюшекчиите". Лекарите установяват невъзможност образуванията да бъдат отстранени оперативно. В играта влизат химиотерапията и радиотерапията. От това следва загуба на коса и постоянно гадене. Нито младостта, нито спортното тяло не може да те отърве от последствията на лъченията.
Гонсало обаче е убеден, че тази битка ще бъде спечелена. Не се изгубва и желанието му да бъде футболист. "Футболът и амбицията да стана вратар бяха фундаментални, за да преодолея болестта. Мисля, че без тази спортна воля щях много да забавя лечението, щеше да ми е много по-трудно. Моята цел ми помогна", споделя вратарят.
"Сега правя упражнения, които не съм си представял, че ще мога преди няколко месеца", не скрива талантът на "рохибланкос". Преди отново да се почувства вратар Гонсало трябва да преодолее тежки изпитания. "Имаше моменти, в които се обездвиждаваше дясната част на тялото ми. Не можех да движа нито един мускул в тази зона и затова ми бяха необходими специални упражнения, за да възвърна изцяло подвижността си. Преди да си помисля изобщо да стъпя на терена, първо трябваше да съм в отлично физическо състояние. Всеки ден се чувствах все по-добре. Вчера вече правих упражнения, за които не съм мечтал преди месеци", продължи трогателната си история 20-годишният вратар.
Гонсало изкарва осем месеца в болница, борейки се с болестта и нейните странични ефекти. Не е могъл да шофира, да ходи нормално, дори да балансира тялото си. Спортната му кариера остава на заден план, макар да е един от големите таланти край Мансанарес.
С много амбиция и постоянство изглежда, че е успял да преодолее болестта и отново да се почувства човек. Този петък Гонсало дори тренира с първия отбор на Атлетико. "Колко е хубаво да си жив!", споделя талантливият страж, който вече е загърбил последните си две години, най-тежките в живота му до момента, и се е устремил към спортна кариера - голямата му мечта.
http://www.sportal.bg/news.php?news=329028
Браво на момчето истинска воля,желание за победа над гадната болест ! Поклон !
Браво на момчето истинска воля,желание за победа над гадната болест ! Поклон !
Фен на Ливърпул и Атлетико Мадрид
YNWA
YNWA
Невероятна история,днес я прочетох и направо настръхнах
Браво на момчето за духа 
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
Барселона е най-популярният отбор в Испания, показа проучване направено от авторитетния ежедневник "AS" сред феновете на всички тимове в Примера Дивисион. Каталунците изпреварват със седем процента Реал (Мадрид). Тимът на Жозе Моуриньо пък е посочван от привържениците като най-антипатичния състав.
Това е първото такова проучване, в което Барселона излиза начело. В първото допитване - през 2002 г. най-популярен е бил именно Реал, който е изпреварил с 20%. своя съперник. През 2007 г. бе направена нова анкета, която показа, че изоставането на Барселона е вече само седем процента.
За да проведе изследването тази година мадридския ежедневник е наел специална социологическа агенция. Тя се е обърнала към феновете на всеки от 20-те тима, които този сезон играят в Примера Дивисион. Всеки от включените в допитването привърженици е трябвало да посочи три отбора, които са му най-симпатични извън неговия. В 44% от случаите Барселона е попадал в тройката. За Реал (Мадрид) този процент е едва 37%. Трети е Атлетико (Мадрид) с 18%, четвърти е Валенсия със 17%.
По аналогичен начин феновете е трябвало да посочат и трите си най-неприятни отбора в първенството. 51% от анкетираните са сложили сред тези състави Реал. Барселона е получил едва 40% в тази класация. Трети и четвърти са Севиля и Атлетико (Мадрид) със съответно 30% и 29%.
Барселона има най-много почитатели сред феновете на Атлетик (Билбао), Малага, Майорка, Осасуна, Реал Сосиедад, Спортинг (Хихон) и Валенсия. Най-малко харесват "блаугранас" привържениците на Еспаньол, Гранада, Леванте, Сантандер, Райо Валекано и Реал (Мадрид).
Реал пък събира най-много фенове сред привържениците на Бетис, Хетафе, Гранада, Леванте, Сантандер и Райо Валекано. "Белите" се радват на най-малко подкрепа при феновете на Атлетик (Билбао), Атлетико (Мадрид), Барселона, Осасуна, Спортинг (Хихон), Валенсия, Виляреал и Сарагоса.
През 2002 г. в допитването са включени 3000 души от 17 области в Испания. 38% от участвалите са категорични, че са фенове на Реал, а само 18% са тези, които подкрепят Барселона. През 2007 г. са анкетирани 2437 души. Реал се радва на подкрепа от 32,8% , докато Барселона събира 25,7%. Трети и четвърти остават Атлетико (Мадрид) и Валенсия.
[center][/center]
Напълно нормално , предвид успехите на Барселона в последните години техните фенове да стават повече. Също така, разбира се и постиженията на Ла Фурия,където в голямата си част, гръбнакът е играчи на Барселона. Относно самото проучване, ще обясня графиката горе възможно най-просто, тъй като не е обяснено в статията.Проучването е било следното. Анкетирани общо 1400 души-фенове на 20-те отбора участващи в Ла Лига, като всеки един е трябвало да отогвори на два въпроса : Единият е "Кои три испански отбори харесвате след любимия?", а другия е "Кои три испански отбора не харесвате". Първо, това не означава , че Барселона и Реал Мадрид са съответно с 43 % и 37%. фенове в Испания. Tук не са броени гласовете на самите фенове на двата отбора, просто защото е нямало право да гласуват за тях. Процентите на каталунците, са съставени от гласове на фенове на Билбао, Атлетико Мадрид, Реал Сосиедад, Валенсия, по същия начин, процентите на Реал Мадрид са съставени главно от гласовете на фенове на Еспаньол, Бетис, Райо Валекано и Хетафе. Прави впечатление, че феновете класирали Реал Мадрид и Барселона на първо място след любимия са сходен процент (съответно 17 и 18), голямата разлика идва при класирането на втори любим отбор ( 21% за Барселона и 16% за Реал Мадрид). Също така, трябва да се направи уточнение, че това проучване обхваща единствено отборите от Примера . Не e включена огромна област като Галисия, да не говорим за Кастилия Леон (най-голямата по площ испанска провинция), Кастилия ла Манча и т.н. Относно негативната класация , специално при Реал Мадрид не виждам някаква изненада - Барселона, Атлетик Билбао, Атлетико Мадрид, Осасуна, Реал Сосиедад. При Барселона се учудих единствено, че не е харесвана от феновете на Леванте и Гранада. Ето и разбивка на гласуването по отбори, като зеленото е положителния вот, червеното е отрицателния :
[center]
[/center][center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
Браво, Вики, това беше доста интересно. Аз неведнъж съм казвал тук във форума, че над 75% от футболните фенове в Испания, незаивисимо от кой град са и на кой отбор симпатизират... в същото време са фенове или на Барса, или на Реал.
В тая снимка ми прави впечатление, нещо, което отлично знам. Изключвам предателите и мизерниците от Еспаньол Баски и Каталунци се подкрепят по м/у си и са обединени в омразата си към Кастилия.
Сред феновете на Барса на първо и трето място от любимите отбори са Атлетик Билбао и Реал Сосиедад - баски отбори, а второто място на Атлети го отдавам на кръвната ми връжда с Реал - "врага на моят враг е мой приятел". - Абсолютно по същата причина на трето място сред феновете на Реал е отбора на Еспаньол...
Същото е и при баските... на първо място за тях е Барса...
Това, което ме изненада истински е мнението на феновете на Валенсия. Очаквах те да са по-добре настроени към кастилци, ама нейсе. Дори и те забравят/пренебрегват ненавистта си към Каталуня и най-много се дразнят на кастилският Реал Мадрид.
И обърнете внимание, че Баските колкото и да не се обичат по м/у си... феновете на Атлетик и Реал С. са поставили на първо място като най-нехаресван отбор Реал Мадрид. Това приравнено към нашият футбол ще рече все едно феновете на Ботев да не кажат, че най-неприятният им отбор е Локо Пд, ами Левски или ЦСКА, същото важи и за пловдивското Локо. - това няма как да стане. Тук, а и на повечето места по света най-мразеният отбор е градският съперник, но не и в Испания! Единственото място, за което мога да се сетя за подобно отношение е Англия - МЮ и Пул. Омразата по между им е много по-голяма, отколкото към градският съперник на тези отбори.
Madridist написа:
[center][/center]
В тая снимка ми прави впечатление, нещо, което отлично знам. Изключвам предателите и мизерниците от Еспаньол Баски и Каталунци се подкрепят по м/у си и са обединени в омразата си към Кастилия.
Сред феновете на Барса на първо и трето място от любимите отбори са Атлетик Билбао и Реал Сосиедад - баски отбори, а второто място на Атлети го отдавам на кръвната ми връжда с Реал - "врага на моят враг е мой приятел". - Абсолютно по същата причина на трето място сред феновете на Реал е отбора на Еспаньол...
Същото е и при баските... на първо място за тях е Барса...
Това, което ме изненада истински е мнението на феновете на Валенсия. Очаквах те да са по-добре настроени към кастилци, ама нейсе. Дори и те забравят/пренебрегват ненавистта си към Каталуня и най-много се дразнят на кастилският Реал Мадрид.
И обърнете внимание, че Баските колкото и да не се обичат по м/у си... феновете на Атлетик и Реал С. са поставили на първо място като най-нехаресван отбор Реал Мадрид. Това приравнено към нашият футбол ще рече все едно феновете на Ботев да не кажат, че най-неприятният им отбор е Локо Пд, ами Левски или ЦСКА, същото важи и за пловдивското Локо. - това няма как да стане. Тук, а и на повечето места по света най-мразеният отбор е градският съперник, но не и в Испания! Единственото място, за което мога да се сетя за подобно отношение е Англия - МЮ и Пул. Омразата по между им е много по-голяма, отколкото към градският съперник на тези отбори.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
Barcelona - Mes que un club[/center]