Проблем с маратонки !

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Неутрален
Контакти:

Проблем с маратонки !

Мнениеот Неутрален » 06 окт 2011 16:41

Ще споделя една неприятна за мен случка ! Преди три седмици купих маратонки адидас от аутлета в Младост. Играл съм с тях не повече от 6-7 пъти и освен че се скъсаха , започнаха да се разлепят. Ходих до магазина с бележката, понеже тя е гаранцията в случая, с надеждата че ще бъдат заменени или да се измисли някакъв компромисен вариант.Излезе едно момче от персонала и вика, това(скъсването) може да се случи само ако се удари нещо остро с тях, съответно гаранцията не важи ! :o Аз му казах че съм взел маратонките за да ритам топка а не бръснарски ножчета и пирони, но продавача продължи да подкрепя неговата теза, че тези маратонки били САМО и ЕДИНСТВЕНО за зала, ОБАЧЕ ...било твърде възможно аз да съм играл на друга настилка и съответно гаранцията НЕ важи.Стана ми супер смешно след това изказване, останах без думи. Абе нали като са скъсани е едно, но те са и разлепени на всичко отгоре. А какво значение има от настилката , щом реално маратонките издържат 6-7 мача от по максимум един час.Ами ако съм ги купил за да ги нося , а не да ритам с тях?!? Има ли смисъл да се занимавам да търся управители ? Или ли смисъл да подавам жалби до КЗП ? Нервите ми струват доста повече от тези 70-80 лева, просто много ме подразни отношението и държанието на персонала. Дайте някакво предложение или съвет.

Потребителски аватар
mplovdiv
Контакти:

Re: Проблем с маратонки !

Мнениеот mplovdiv » 06 окт 2011 16:46

Пич,моето мнение е да си търсиш правата до дупка,защото винаги ще се ебават с нас(потребителите).Независимо колко време и нерви ще ти костват трябва да го направиш.

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 06 окт 2011 16:49

Продавача не ти е виновен, той седи там за 300-400 лв. и му е наредено кога да приема върнати стоки, а то е само когато след покупката си се прибрал, видял си че има фабричен дефект на маратонките и без да ги обуваш си отишъл да ги върнеш, това дефакто представлява гаранцията
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Hakercheto
Контакти:

Мнениеот Hakercheto » 06 окт 2011 16:50

Обслужващият персонал трудно ще ги надвиеш,но все пак опитай.Подобни случки са ми се случвали и не отстъпват от думата си
Само Левски!
You'll never walk alone!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 06 окт 2011 16:51

Има смисъл да отидеш при управителя. Доста често той е неочаквано любезен и отзивчив, така че имаш шанс при него. Ако не стане, нищо не пречи да пуснеш жалба и в КЗП. Няма да стане нищо по-страшно от това да не стане нищо и да си останеш в сегашното положение.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
amoros
Контакти:

Мнениеот amoros » 06 окт 2011 16:52

Разпродават се най-вече стари модели,така че може и да имат проблеми с конците и лепилата с течение на времето.Гаранцията би трябвало да важи освен ако изрично не е упоменато в гаранцията.Кажи на управителя че отиваш в защита на потребителя,те без да напишат акт не излизат от магазините(предполагам вземат процент от акта).

Неутрален
Контакти:

Мнениеот Неутрален » 06 окт 2011 16:59

BLUE CHAMPIONS написа:Продавача не ти е виновен, той седи там за 300-400 лв. и му е наредено кога да приема върнати стоки, а то е само когато след покупката си се прибрал, видял си че има фабричен дефект на маратонките и без да ги обуваш си отишъл да ги върнеш, това дефакто представлява гаранцията

Не съм го обвинил за нищо друго освен за държанието му и наглото и арогантно поведение, при положение че не съм повишил тон нито за секунда. Второ , когато ги купувах ТЕ САМИ ми казаха , пазете си бележката защото това ви е гаранцията. Аз бях учуден и питах , на обувки за футбол давате гаранция ? Отговора беше , ДА но само 1 (един) месец. Ясно е че те дават гаранцията повече заради това че са длъжни по закон, а не заради това че стоката им е супер.Все пък , не ми се струва нормално да се скъсат за толкова кратко време !

Потребителски аватар
Lyubaka01
Контакти:

Мнениеот Lyubaka01 » 06 окт 2011 17:00

amoros написа:Разпродават се най-вече стари модели,така че може и да имат проблеми с конците и лепилата с течение на времето.Гаранцията би трябвало да важи освен ако изрично не е упоменато в гаранцията.Кажи на управителя че отиваш в защита на потребителя,те без да напишат акт не излизат от магазините(предполагам вземат процент от акта).

+1
Ще се учудиш, ако разбереш колко сговорчиви стават някой хора, когато им обясниш, че следващата ти стъпка е жалба в КЗП...

venom

Мнениеот venom » 06 окт 2011 17:11

Трябвало е веднага да звъннеш в КЗП, като ги видят в магазина спичат яко. Досега не ми се е налагало да ползвам гаранция за обувки, но винаги съм знаел, че това е бошлаф работа.

Потребителски аватар
becks32milan
Контакти:

Мнениеот becks32milan » 06 окт 2011 17:19

Тези пари не се намират на улицата ! Отивай да си вземеш парите и си купи от другъде някакви по-хубави :)
[rimg]http://prntscr.com/7ogjt7[/rimg]

Върни се в “Архив”