Ползване на найлонова торбичка-срещу 15ст.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Бихте ли плащали всеки път по 15ст за торбичка ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Ползване на найлонова торбичка-срещу 15ст.

Мнениеот Thsmith » 05 окт 2011 20:51

Levski 1914 написа: И не е нужно да го купуваш...просто не го ползвай.

да ще си нося продуктите в рицата... колкото и да се опитвате никой няма да накарате на сила да не ползва торбички след като му е по-удобно така...Както преди спрях да пазарувам в най-близкия ми супер маркет - Фантастико заради слагането на цена на торбичките и сега дребните неща ги взимам от друг малко по далечен супер където все още са безплатни... Тъ мисълта ми е, че ако направят обикновенните торбички платени ще започна да пазарувам само в големите хипери като Кауфланд и Лидл където поне като си купуваш торбичка знаеш, че е по здрава ... всички знаем разликата...
Нищо няма да се промени с такива забрани и насилтвени опити да накараш някой да върши нещо против волята му "за добро". По скоро ще се постигне точно обратния ефект... нали знаете как е със забранените неща и с тези които ги карат да правят на сила...
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 05 окт 2011 20:55

marmi52 написа:
1913 написа:
marmi52 написа:Скоро разбрах, че боклука, който събираме разделно после отива на едно място ! :shock: :o

Подаде ли сигнал, като си разбрал?

Дай ми името на фирмата и местоположението на въпростното "едно място", за да им пратя проверка!

8-)

Ти какъв си ? Нещо доносник ли го раздаваш ? :roll:
Какви сигнали ? Това е публична тайна в повечето градове.
Градът е Казанлък. Не им знам фирмата как се казва. Казаха ми го местни хора, когато гостувах на "Празника на розата" там.
Сега доволен ли си ? Айде подай сигнал, иначе ще го приема като заяждане !

Така и предполагах, караш я на принципа "една жена каза"... Ама вярно ли е, не е ли вярно, голяма работа...
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 05 окт 2011 21:02

Thsmith написа:
Levski 1914 написа: И не е нужно да го купуваш...просто не го ползвай.

да ще си нося продуктите в рицата... колкото и да се опитвате никой няма да накарате на сила да не ползва торбички след като му е по-удобно така...Както преди спрях да пазарувам в най-близкия ми супер маркет - Фантастико заради слагането на цена на торбичките и сега дребните неща ги взимам от друг малко по далечен супер където все още са безплатни... Тъ мисълта ми е, че ако направят обикновенните торбички платени ще започна да пазарувам само в големите хипери като Кауфланд и Лидл където поне като си купуваш торбичка знаеш, че е по здрава ... всички знаем разликата...
Нищо няма да се промени с такива забрани и насилтвени опити да накараш някой да върши нещо против волята му "за добро". По скоро ще се постигне точно обратния ефект... нали знаете как е със забранените неща и с тези които ги карат да правят на сила...

Мисля, че въобще не си разбрал каква е идеята за това да се плащат торбичките.
Изображение

Потребителски аватар
lisynger
Контакти:

Мнениеот lisynger » 05 окт 2011 22:10

Аз съм за ;) Нека пазим Земята тя не е само за нас
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА

Sisi 1914
Контакти:

Мнениеот Sisi 1914 » 05 окт 2011 22:26

Аз гласувах за опцията-зависи от покупката.
Ако трябва ще плащам няква символична сума за торбичка.
:mrgreen:
Левски завинаги в моето сърце![

Потребителски аватар
OldTrafford
Контакти:

Мнениеот OldTrafford » 05 окт 2011 23:36

Вече за трети пореден ден съм принуден да си закупя такава торбичка от CBA,само че за 5ст :?
[wrapimg=]http://media.tumblr.com/tumblr_mbpazivYe51qg42jl.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
botev_1912
Контакти:

Мнениеот botev_1912 » 05 окт 2011 23:48

hue написа:Ако не са ромите от фирмите за чистота, цяла България ще е като циганско гето с тези торбички.

Пазете чисто навън, както пазите чисто вкъщи.

И не - не е достатъчно да си хвърляш боклука на предвидените за това места. Това е критичният - недостатъчен - минимум.

Тепърва трябва да се въвеждат глоби за неспазване на разделното събиране на отпадъци и да се въвеждат хартиени пликове, каквито има по Хамериканските филми от края на 70-те. Хартията е рециклирана и не се разлага за 200 години, нито за 2 години, а за по-малко от месец. И е по-евтина.

Чакам да видя акцията на БТВ догодина (Да почистим България за 1 ден) колко ще е успешна.

Давайте личен пример, а не линкове.

лично съм виждал как "ромите" от Чистота събират разделно събрания боклук и сега ще те осветля за да знаеш и ти!
Един след друг контейнерите с разделно събрания боклук се изсипва на едно място, като това се случва нееднократно!!! Ако искаш да го събирам отделно а?

п.с. Лично отдавна съм си взел от тези по-здравите торбички които седят в колата постоянно, така че лично не замърсявам околната среда с този вид отпадък!

п.с.2 Гледам че някои хора са се загрижили за пенсионерите как ги били прецаквали разбираш ли - за съжаление те хорицата са си достатъчно прецакани и отдавна не могат да си позволят да си купуват торбички били те и евтини от 3 или 5 ст.
100
покривни прозорци

великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]

macko_razbivach
Контакти:

Мнениеот macko_razbivach » 06 окт 2011 07:51

В Германия хората масово ходят с раници. И не само студентите, ами работещи и всякакви. Като цяло е доста удобно и нямаш нужда от никакви торбички. Друг въпрос е, че всичко е на доверие и никой няма да ти пребърква раницата на излизане от магазина :)
Как да си сменя username-а, че съм малко голям вече за този? :)

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 06 окт 2011 09:36

macko_razbivach написа:В Германия хората масово ходят с раници. И не само студентите, ами работещи и всякакви. Като цяло е доста удобно и нямаш нужда от никакви торбички. Друг въпрос е, че всичко е на доверие и никой няма да ти пребърква раницата на излизане от магазина :)

така правя и аз, макар и в България :mrgreen:
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

frantic
Контакти:

Мнениеот frantic » 06 окт 2011 11:29

Ей тая част е най-важната:

„Събираните продуктови такси ще отиват в сметките на ПУДООС- предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда и с тях ще се финансират главно проекти за управление на отпадъците.”

Цялата работа е едни хора да приберат паричките на бедния български народ и после да ги сложат съвсем законно в своите джобове чрез фиктивни проектчета. Контрол естествено няма да има – как аз да контролирам за какво са отишли моите 15 стотинки?
Като са толкова по проектите – какво стана със завода за боклук бе, Бойко, Фандъкова? 5 години откакто са – нищо.
Като са толкова по проектите – направете по проект заводи за сепариране и рециклиране на пластмаси, найлони, стъкла и т.н. Открийте работни места за мангалите там – какво ми стоят само на помощи и раждат още и още хлебарки!!!
Ограничете производителите на найлонови торби! Заставете ги да произвеждат само такива, които се рециклират и се връщат обратно в производството.
Но не! Най-лесно е да се вземе от масата, защото тя е търпелива и няма глас да изрази позиция!
Естествено, че искам чиста околна среда, но тази мярка е неадекватна и опорочена!

Върни се в “Свободна зона”