Автомобилите на Литекс Моторс - хит на Пловдивския панаир

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tprodanov
Контакти:

Re: Автомобилите на Литекс Моторс - хит на Пловдивския панаир

Мнениеот tprodanov » 29 сеп 2011 23:53

Странно що тогава тия с тестовете не мислят така ;)

Иначе съм силно учуден, че има някакви промени в китайските возила, но щом твърдиш, ще го приема. Нищо, че няколкото агенции за краштестове явно също не знаят, и съответно не са правили тестове. Може да е и някаква завера срещу Китай. Но, на логиката ти, че след като технологиите за безопастност се променят толкова динамично, че китайския пикам от 2009та от две звезди се е качил да речем на приемливите 4,то значи смартовете от 2005та, дето са с 4 звезди, към ден днешен трябва да са със съзвездия :shock:

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 29 сеп 2011 23:55

Great Wall са дали слаби резултати при пикапите, виждам че си запознат, я да видим при пикапите какво е положението като цяло?
Мислене типично по български.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 30 сеп 2011 00:26

Ми пикапа, с който съм вършил най-много работа е тойота хайлукс. Като гледам, звездите са му двойно на китайския. Но е редно да отбележим все пак, че на китайския според тая класация тук не му е отредено последно място - зад него са чутовните модели на Махиндра и Протон :mrgreen:

http://www.howsafeisyourcar.com.au/Search?vSize=utility

Иначе - я виж, чудо - тук тестовете са от 2011. ;)

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 30 сеп 2011 02:07

Доста хора тук пропускат една важна подробност-цената на волийкса е 15 990 сега.След изтичане на промоцията ще нарасне с максимум 700 лева.Това казаха от Литекс моторс на автосалона в София през юни.Ще стане 18 000 само ако си я поръчате с газова уредба фабрично монтирана,което също е опция.Казват някои тук,че щели да си купят за тези пари Шевролет,Форд,Дачия и т.н.Точно тея коли последните ще ги вземете на тая цена ама голи като пушки.Да не говорим за возията на една Дачия например-вози като каручка.Като се возя в Логан например на някои дребни неравности направо ме мята в небето.И да гаранцията си е гаранция-5 години или 100 000 километра.Ама завода ти е на една ръка разстояние.Ако недай си боже проблема на колата ти е толкова сложен,че се налага подмяна няма да чакаш месеци докато си получиш другата.За джиповете същата работа.Някой каза,че би си взел Дачия дъстър.Точно за тоя модел,четох една статия в Аутобилд.Едно германско семейство си купили такъв.Добре ама като тръгнали напът на първия наклон стрелката на горивото отишла в 0-та.На спускането пък отишла в горния край на таблото-показвала пълен резервоар.И така на всички наклони.Независимо дали е паркирана или е в движение.Била в гаранция колата.Сменили датчика за горивото-проблема си остава.Отговора от Рено беше,че те знаят за този конструктивен дефект и румънските и френски инженери работят за неговото отстраняване.Да не говорим,че преди точно 10 години,когато възобновиха производство във фирмата,в която работи баща ми,дойдоха 10 от пикапите Дачия.На първия месец бяха върнати в завода-производител.На всички им се строшиха кормилните уредби и и разни други части...Не казвам,че тук всичко ще тръгне перфектно още от началото,но не подценявайте китайските стоки.Те стават все по-добри...
Ето го краш теста на Хувър:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0gdQ0gykKe4[/youtube]
C-NCAPе институт,който е лицензиран от европейския такъв и критериите са еднакви.Получава 4 от 5 звезди за безопасност..
Това е Стийд
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hW0Qkkr4HNc[/youtube]
А това са кадри от участието на Хувър в Дакар.Завършил на 22-ро място
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FEuw7lKItpI&feature=related[/youtube]
А ето как ги правят китайците.Сами си направете изводите колко са назад и дали са назад :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u49T2bmIgEY&feature=player_embedded[/youtube]

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 30 сеп 2011 02:47

bobonikolov написа:Доста хора тук пропускат една важна подробност-цената на волийкса е 15 990 сега.След изтичане на промоцията ще нарасне с максимум 700 лева.Това казаха от Литекс моторс на автосалона в София през юни.Ще стане 18 000 само ако си я поръчате с газова уредба фабрично монтирана,което също е опция.Казват някои тук,че щели да си купят за тези пари Шевролет,Форд,Дачия и т.н.Точно тея коли последните ще ги вземете на тая цена ама голи като пушки.Да не говорим за возията на една Дачия например-вози като каручка.Като се возя в Логан например на някои дребни неравности направо ме мята в небето.И да гаранцията си е гаранция-5 години или 100 000 километра.Ама завода ти е на една ръка разстояние.Ако недай си боже проблема на колата ти е толкова сложен,че се налага подмяна няма да чакаш месеци докато си получиш другата.За джиповете същата работа.Някой каза,че би си взел Дачия дъстър.Точно за тоя модел,четох една статия в Аутобилд.Едно германско семейство си купили такъв.Добре ама като тръгнали напът на първия наклон стрелката на горивото отишла в 0-та.На спускането пък отишла в горния край на таблото-показвала пълен резервоар.И така на всички наклони.Независимо дали е паркирана или е в движение.Била в гаранция колата.Сменили датчика за горивото-проблема си остава.Отговора от Рено беше,че те знаят за този конструктивен дефект и румънските и френски инженери работят за неговото отстраняване.Да не говорим,че преди точно 10 години,когато възобновиха производство във фирмата,в която работи баща ми,дойдоха 10 от пикапите Дачия.На първия месец бяха върнати в завода-производител.На всички им се строшиха кормилните уредби и и разни други части...Не казвам,че тук всичко ще тръгне перфектно още от началото,но не подценявайте китайските стоки.Те стават все по-добри...
Ето го краш теста на Хувър:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0gdQ0gykKe4[/youtube]
C-NCAPе институт,който е лицензиран от европейския такъв и критериите са еднакви.Получава 4 от 5 звезди за безопасност..
Това е Стийд
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hW0Qkkr4HNc[/youtube]
А това са кадри от участието на Хувър в Дакар.Завършил на 22-ро място
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FEuw7lKItpI&feature=related[/youtube]
А ето как ги правят китайците.Сами си направете изводите колко са назад и дали са назад :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u49T2bmIgEY&feature=player_embedded[/youtube]

Голи като пушки, но доказани коли. Дачията вози като каручка, а в този китайски автомобил возил ли си се, че да знаеш дали не вози по същия начин? Това с бензина за Дачията не мисля, че е нещо особено. На Фиат Браво от старите е по същия начин. В зависимост от наклона резервоарът ти се "пълни" или "празни". Нищо особено. Това да им е кусурът... Не си мислете, че защитавам Дачиите... за мен са пълни бараки. +овете на китайските коли могат да бъдат евтини части и поддръжка, стабилна гаранция и евентуално по-ниска цена. Така или иначе ще се карат предимно като таксита. Колкото до екстрите...амм какви толкова екстри очаквате в кола от тоя клас и за тия пари? Всичко ще е евтина пластмаса и китайски бръмбъзлъци. Такава количка се взима за да ти върши работа в града. Ако искаш качествен кожен салон, музика и махагон... за тия пари можеш да си намериш добре запазена немска машина 2ра ръка :geek: Общо взето ще станат наистина популярни когато можеш да си вземеш една с оставащи 2 години и съответно 25-30 хиляди километра от гаранцията, 2ра ръка за да кажем около 6500-7000
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 30 сеп 2011 03:03

[offtopic]
tprodanov написа:
McLovin написа: Коя година горе долу е границата м/у новите и старите за които говориш :roll: (ориентировъчно ако може)? Иначе предполагам ще се напълни с такива таксита след някоя и друга година. Взимат я на лизинг с газова, ако има стабилна гаранция и в последствие евтини части...

91ва. Със модела на купето си 124, който се оказва перфектен, на пук на първоначалната логика, на Мерцедес им се ебава мамата. Модела е толкова добър, че 10 годишните коли са като нови, нито се чупят, нито нищо, нито проявяват някакви дефекти. А поради прекрасния дизайн и технологии, все още е актуален на останалите коли. Тогава хората просто спират да купуват нови мерцедеси, защото старите им са като нови. Мерцедес са на път към фалит. Дизайна на следващите две поколения Е класа, които трябва да заместят този модел е почти един милиард марки. Само дизайна - за да може да се измъкне компанията и да привлече нови клиенти. Урока обаче е запомнен - от вечни коли страда производителя им.

Колкото до китайските ментета, за мен лично всичко свършва на тестовете за безопасност. Голяма кола, тежаща два тона да е по-зле на тестовете от дори най-малките модели на коя да е друга марка е повече от несъстоятелно.

За 124-ките си много прав! Вечна кола, просто изключителна :geek:[/offtopic]
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 30 сеп 2011 06:45

tprodanov написа:
McLovin написа: Коя година горе долу е границата м/у новите и старите за които говориш :roll: (ориентировъчно ако може)? Иначе предполагам ще се напълни с такива таксита след някоя и друга година. Взимат я на лизинг с газова, ако има стабилна гаранция и в последствие евтини части...

91ва. Със модела на купето си 124, който се оказва перфектен, на пук на първоначалната логика, на Мерцедес им се ебава мамата. Модела е толкова добър, че 10 годишните коли са като нови, нито се чупят, нито нищо, нито проявяват някакви дефекти. А поради прекрасния дизайн и технологии, все още е актуален на останалите коли. Тогава хората просто спират да купуват нови мерцедеси, защото старите им са като нови. Мерцедес са на път към фалит. Дизайна на следващите две поколения Е класа, които трябва да заместят този модел е почти един милиард марки. Само дизайна - за да може да се измъкне компанията и да привлече нови клиенти. Урока обаче е запомнен - от вечни коли страда производителя им.

Колкото до китайските ментета, за мен лично всичко свършва на тестовете за безопасност. Голяма кола, тежаща два тона да е по-зле на тестовете от дори най-малките модели на коя да е друга марка е повече от несъстоятелно.

Точно този модел визирах...
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]
[center]Изображение[/center]

nesidor
Контакти:

Re: Гриша Ганчев ще продава най-евтината кола в Европа

Мнениеот nesidor » 30 сеп 2011 06:53

blue_lagoon написа:Колата е пародично недъгава. На Автосалона през юни я видях. Всичко по нея е китайско. 6800 евро е цената без ддс и без основни екстри,това е базова цена. На тази базова цена в този клас има много други коли. И Дачия е доста по добър автомобил. Те поне слагат прекрасните мотори на Рено. На картата на световното автомобилостроене няма такава кола. 13500 лева с ддс 15200 ,и със задължителните екстри ,като еърбеци,климатик,централно,металик и др. отива към 18500. На тази цена взимаш Клио,Туинго,Корса,Дачия,Лада,Фокус,Ц-2 , Пунто,дори Браво,Киа Пиканто,Хюндай И-2 и др. Няма място за сравнение. А като тръгнеш да я продаваш тая щайга? Защо не ползувате Пфоне/китайския аи фон,или Самсонг а не Самсунг? Не бъркайте китайска сглобка на световни марки с тяхна си изработка. Много фирми ползуват евтината китайска работна ръка ,но продукта си е техен. Ако пък искате от местен ловешки патриотизъм си я карайте. Аз съм чувал за Бмв,Мерцедес,Mazda, Renault,Toyota и т.н. Чувал съм и за Левски ;)

Хубаво сравнение-щайга с левски

Потребителски аватар
george_speed75
Контакти:

Мнениеот george_speed75 » 30 сеп 2011 08:51

Вие къщичка за пилета правили сте,тоя ги прави на колела вече,ебати стандарта имат пилетата
Mюлдер тромав ми звучи като Иво бърз :lol:

kiko75
Контакти:

Re: Гриша Ганчев ще продава най-евтината кола в Европа

Мнениеот kiko75 » 30 сеп 2011 09:13

marmi52 написа:
difeza написа:Честно ми кажи,според теб нашта мила страна има ли богат район? Не говоря като плодородна земя,природни богатства и т.н.

8-)

Вярно, че нямаме кой знае колко богати райони, но пък има фрапираща разлика между някой градове. Супер бедни - Видин, отчасти Враца, Лом, Монтана, Плевен ... и градове със сравнително висок стандарт - Варна, Бургас, Благоевград, В. Търново ...
Литекса е прав, че онзи район там е доста беден и един такъв завод би спасил много семейства от мизерия.

Blagoewgrad :twisted: :lol: :lol: :lol: :)
в американски форум питаш и ти отговарят, в руски - питаш и те питат ти кой си и защо питаш, в български - питаш и ти обясняват колко си тъп.

Върни се в “Свободна зона”