ZinedineZidane написа:Не знам, но аз продължавам да съм на мнение, че не са добре нещата. Видя се, че в гостуванията сме трагични.
Вчера в атака имаше хубави неща, но срещу слаба защита и отворен отбор като Аякс. Срещу затворените схеми - пълна скръб. Алонсо не получава и минутка почивка, въртят се едни и същи играчи като смени и така отборът се изтищава. Не ми се мисли през уикенда каква ще я сътворят срещу Еспаньол.
Ами моето обяснение защо се мъчим срещу затворените схеми е следното. В тези мачове, до 15-20 минута обикновено създаваме по 1-2 стопроцентови ситуации, които ако бъдат реализирани мача свършва. Ако обаче бъдат пропуснати, това изнервя играчите и така стигаме до ситуации,като тази на Кедира срещу Леванте. И обикновено мача става изключително мъчителен до края за Мадрид. Също така, за мен Жозе Моуриньо прави две грешки при подхода си,когато гостуваме на отбори от дъното на таблицата. Първата му грешка е,че поне за мен е неправилно,когато гостуваш на Алмерия да излизаш с двама дефанзивни халфа. Схмета на Реал Мадрид трябва да е като тази от вчера. Бензема отпред и зад него Роналдо, Йозил и Кака. Техни алтернативи - Ди Мария, Кайехон, Коентрао и Игуаин. Също така, втората грешка е, че не може,когато се изправяш срещу отбор с две защитни линии, да играеш постоянно на скорост и бързи атаки. Трябва да играем с малко повече задържане на топката, по-бавно темпо и търсене на слабостите в отбраната на другия отбор. И при създването на голови положения, по-голяма концентрация при тяхното реализиране.
Още от миналата година е видно,че срещу отбори,които играят открито , Реал Мадрид няма никакви проблеми (изключвам едното Класико от ноември ). Помним какви мъки беше срещу Алмерия, Леванте, Осасуна и Майорка, а в същото време при гостуванията на Валенсия и Севиля вкарахме шест гола, едни Билбао, насред Катедрала, в състав с доста резерви (Гарай, Гранеро и т.н.) ги отнесохме с три гола. Дори да погледнем този сезон, последния месец. Ние при гостуването на "Ноу Камп" за Суперкупата имахме повече опасни положения за гол, отколкото общо в двата мача срещу Леванте и Расинг