Убийства и размирици в Катуница!Протест в 20:00ч

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Убийства и размирици в Катуница!

Мнениеот CTAHKO » 26 сеп 2011 14:59

GibbonKolev написа:
CTAHKO написа:
gilento93 написа:Аз искам да попитам не може ли да направим някаква партия или сдружение,което да се кандидатира на изборите за правителство.Да покажем на онези нещастници политиците,че и хората могат да се вдигнат и обединят а не да сме едно стадо.По запознатите по темата с партията да пишат тук.

Партия,а и политически дивиденти не е работа ;) Политиката е за лешоядите и тяхната храна...мършата :!: Работата е,че на политиците им трябва коректив и контрол,а не политически опоненти ;)

Просто политиците трябва да разберат, че не управляват някакво стадо, а хора с позиции и интереси за по-добър живот.

По-скоро някаква организация или гражданско движение,необвързано с избори,парламент и каквато и да е политическа партия и ВЛАСТ.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

redpride
Контакти:

Мнениеот redpride » 26 сеп 2011 15:03

Прави са хората, които казават, че трябва да се действа сега, защото времето минава и нещата ще се уталожат. Отделно ще бъде платено на някой медии да излъжат народа и край. Отдавна такъв комфликт тлееше и щеше да избухне. Хората не искат повече да хранят циганите, да им плащат тока, водата и помощите. Защо тези индивиди трябва да висят, като воденичен камък на врата на държавата. Имаме съсвсем скорощния пример на Франция и Англия. Това са супер демократични държави, но стане ли проблем с малцинствата го решават издъно ако трябва и с танкове. Само ние тука треперип пред Европа по въпросите за малцинствата. Баба ми взима 200 пенсия, но си плаща всички разходи, защо циганите да не могат. Как те, които не допринасят нищо за тази страна имат само желания. Мръсни били, бедни, децата им били неграмотни, нямали работа. Е, кой ще вземе такива на работа, само някой луд. Явно е дошло времето проблема да се реше и то със всякакви средства. Все пак това е нашата държава, лоша, хубава друга нямаме.

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 26 сеп 2011 15:03

И аз все пак да питам пак понеже вчера мисля,че не получих отговор.В Монтана,Сливен и други градове с голямо циганско население как беше през уикенда положението и най-вече вчера?Имаше ли като в Пловдив палежи,пребити цигани като в Бургас?Просто ми е любопитно. :?

urkoto

Мнениеот urkoto » 26 сеп 2011 15:10

gilento93 написа:Аз искам да попитам не може ли да направим някаква партия или сдружение,което да се кандидатира на изборите за правителство.Да покажем на онези нещастници политиците,че и хората могат да се вдигнат и обединят а не да сме едно стадо.По-запознатите по темата с партията да пишат тук.

Няма файда от такова действие, на тия политически гущери на прехода само това им дай - да разтеглят локуми и да пускат кьорфишеци в заседателната зала. Там много лесно можеш да бъде оборен всеки нормален човек, просто защото средата е ненормална - някой гледал ли е в скоро време парламентарен контрол!? Такъв цирк е там, че в някоя селска занималня е по-тихо и културно.

Мисълта ми е, политическите компаньонки това чакат само. Партийки и дебатчета, те са им лесни, тях ги манипулират и разиграват стана вече 22 години. Ама народа на площада няма как да го обориш с театрални постановки, него няма как да го разиграваш на место. Затова и толкова са се насрали до колената, защото много сериозно ги е СТРАХ! Време е да използваме момента, най-много да насъскат верните си милиционерски слуги срещу нас - е тогава пък вече не ми се мисли какво ще става!
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

GibbonKolev
Контакти:

Мнениеот GibbonKolev » 26 сеп 2011 15:13

„Правда”, Русия: „Циганският въпрос” в България рязко се изостри
26 септември 2011 | 14:55 | Агенция "Фокус"
Начало / Страната
Москва. В България рязко се изостри „циганският въпрос”, пише руският вестник „Правда”. На подобни сблъсъци на етническа почва най-бедната страна от ЕС отдавна не е била ставала свидетел.
В новата „гореща точка” бе въведено засилено полицейско присъствие. Премиерът Бойко Борисов направи специално изявление.
До инцидентите се стигна в малкото село Катуница, близо до Пловдив. На 23 септември микробус, управляван от приближен до местния цигански барон Кирил Рашков, уби 19-годишен български младеж.
Скоро след това почина и 16-годишен приятел на жертвата. Местните жители изпаднаха в ярост, но никой не очакваше да се стигне до подобни последици след трагедията.
Последните събития в България показаха, че проблемът с циганите в страната е особено остър, а лошата слава на българските цигани отдавна се носи извън границите на най-бедната страна в ЕС, отбелязва руското издание.

Русия казва истината
Фокус: Вяра ли е основното нещо, от което се нуждае днес българинът?
Нешка Робева: Българинът се нуждае от много неща. Особено, ако се обърнем към събитието от тези дни и това, което се случва в ромските махали –това са знаци, които ни се дават от обществения живот. Днес ще се случи с Цар Киро, утре ще се случи с някой друг богат човек, който погазва законите. Българинът има нужда от тази вяра, че е равнопоставен, че няма значение дали съдбата го на дарила с повече възможности, по-голямо богатство или другия го е ощетила, като го е поставила в неравностойно положение, но всички ние ще бъдем равни пред закона. Ето, от тази вяра им нужда българинът. А че българинът е безкрайно талантлив и че може да се справи с всяка ситуация, аз мисля че няма място за коментар - един безкрайно талантлив народ, който не може да намери себе си.
Фокус: Визирайки напрежението в Катуница, според вас има ли в България етническо напрежение?
Нешка Робева: Това не е етническо, а социално напрежение. Вижте най-обикновеното нещо, аз пътувам със своята кола и непрекъснато ме изпреварват, без да спазват всякакви ограничения и правила, скъпи возила. Не можем да кажем, че във всичките тези коли се вози Цар Киро или негови събратя, нали? Напрежението е социално, защото има хора, плащайки, през всичките тези две години, са се поставяли над него. Тук важи старата българска поговорка – „Законът е врата у поле, кой е луд да мине през него?”. Ние трябва едно нещо да разберем - дали сме цигани, турци или българи, пред закона трябва да бъде равни - това го е казал Лески. Но ние, и българи, никой не спазва закона, богат ли си, изобщо....това е големият проблем. Аз съм съгласна, че в момента ромският въпрос в Катуница по никакъв начин не трябва да се експлоатира от политиците. Трябва да бъде една силна камбана към всички тях.

Цялата Статия http://www.focus-news.net/?id=f18818
Последна промяна от GibbonKolev на 26 сеп 2011 15:26, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Red Army
Контакти:

Мнениеот Red Army » 26 сеп 2011 15:19

Аз лично очаквах доста по-широк медиен отзвук в чужбина ,но явно добре са покрили всичко.

Потребителски аватар
chepishev73
Контакти:

Мнениеот chepishev73 » 26 сеп 2011 15:22

‎"Френският президент Саркози направи скандално изказване разярен от отправените му критики относно предприетото екстрадиране на циганите към родните им страни: „Само Хитлер може да интегрира ромите -заяви френският президент по време на дебат излъчван по телевизията – Няма начин да интегрираш хора, които все още живеят в родово-общинния строй и отказват да полагат каквито и да е усилия да водят цивилизован живот. Как да интегрираш хора, които доброволно се отдават на просия, проституция и кражби, хора които искат наготово да ползват придобивките на съвременната социална държава, без да са положили и мъничко труд в изграждането и. Защо Българите се гордеят толкова много, че по време на холокоста са спасили “българските” евреи, а за циганите нищо не споменават, явно още тогава са искали да се отърват от тях. Нека тези, които са ги научили да живеят по този начин, нека те поемат отговорност за интеграцията им. Аз имам данни, че политиците особено що се отнася до България и Румъния, умишлено държат ромите в нищета, за да могат да си осигурят лесни за купуване гласове по време на избори. Знам, че един техен политик, за когото забележете самите Българи говорят, че бил най-умният от всички, та този политик каза, че: „Купуването на гласове било европейско явление.“ И този политик е лидер на партия, която уж също се бори за права и свободи на определен етнос. Какво може да очаквате от такъв народ, на когото дори и лидерите не са още интегрирани в европейските ценности. Франция е държава, която държи както на правата на гражданите си, така и та техните задължения. Забележително е обаче, че циганите отлично познават правата си, но отказват да спазват задълженията си. Те просто така са научени и това не става за година две. Не, Българите така са ги научили, те са проявявали криво-разбрана толерантност и щом са могли да ги търпят толкова време, ще си ги търпят и занапред. Аз не мога да си обясня, как и самите Българи претендират да са европейска нация, когато самите тях ги тъпчат по всевъзможни начини през целият им съзнателен живот. Прочетете книгата на приятелят ми Юрген Рот и ще се убедите в това. Българите са превърнати в овце, можещи единствено да блеят и да бъдат шибани, както се изрази наскоро друг техен забележете професор и министър в настоящето правителство. И те вместо да го изгонят с камъни си обръщат задниците за още. Затова да си вземат ромите обратно и да си ги търпят, като са си ги търпели досега, ние сме цивилизован народ и не можем да търпиме всякаква измет. Вярно, че Франция е родила девиза „Свобода, равенство, братство.“ но явно някой го бъркат със „Слободия, права, помощи.“, само че грешно са си направили сметката. Аз лично съм против, каквото и да е отпускане на средства за интегриране на когото и да било в цивилизованото общество, защото интеграцията не става с пари, а чрез осъзнаване и приемане на европейските ценности. Публична тайна е, че и България, и Румъния бяха приети в съюза по гео-политически съобръжения, без да са достигнали необходимото ниво на мислене и разбиране на ценностите за които говоря. Те гледат на нас, като на социален дом, които е длъжен да се грижи за тях, но ние не сме приют за бедни и отказваме да изпълняваме тази функция. Може би не е зле да се помисли, ако не за излизане от съюза на тези две страни, то поне за ограничаване свободата им на заселване в старите членки на съюза, докато не израстнат в мисленето си. На нас не ни трябват нито роби, нито просяци, а точно такъв тип е мисленето на българите, а ромите явно се възползват от този начин на мислене и са свикнали никой да не им дири сметка. Тука обаче е Франция и при нас неплатени сметки няма. За мен, народ който търпи такива хора в обществото, и политици които извличат дивиденти от положението на тези цигани – такива хора нямат място в Европейският съюз."

Цитата е от приятел, публикувал го във фейсбукито

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 26 сеп 2011 15:22

GibbonKolev написа:„Правда”, Русия: „Циганският въпрос” в България рязко се изостри
26 септември 2011 | 14:55 | Агенция "Фокус"
Начало / Страната
Москва. В България рязко се изостри „циганският въпрос”, пише руският вестник „Правда”. На подобни сблъсъци на етническа почва най-бедната страна от ЕС отдавна не е била ставала свидетел.
В новата „гореща точка” бе въведено засилено полицейско присъствие. Премиерът Бойко Борисов направи специално изявление.
До инцидентите се стигна в малкото село Катуница, близо до Пловдив. На 23 септември микробус, управляван от приближен до местния цигански барон Кирил Рашков, уби 19-годишен български младеж.
Скоро след това почина и 16-годишен приятел на жертвата. Местните жители изпаднаха в ярост, но никой не очакваше да се стигне до подобни последици след трагедията.
Последните събития в България показаха, че проблемът с циганите в страната е особено остър, а лошата слава на българските цигани отдавна се носи извън границите на най-бедната страна в ЕС, отбелязва руското издание.

Русия казва истината

8-)

Ето, това е истината за положението в България ! Не онова, което написа западната преса. Тя нарече случилото се "криминален инцидент", както всъщност го наричат и нашите политици и журналисти.
Руснаците наричат нещата с истинските им имена.
И друго. Някой по-горе написа, че положението щяло да се "уталожи".
Да, временно ще има затишие, но всеки умен човек е наясно, че ще има нови подобни случаи и напрежението ще ескалира пак.
Проблемът вече не може да бъде контролиран. :(
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

macko_razbivach
Контакти:

Мнениеот macko_razbivach » 26 сеп 2011 15:31

Да не забравим..
София- НДК, Пилоните 19:00
Пловдив - Площад "Съединение" 19:00
Варна - Катедрален Храм-Паметник "Свето Успение Богородично" 19:00
Бургас - Паметник "Альоша" 19:00
Русе - Площад "Свобода", Общината 19:00
Велико Търново - Общината 18:00
Стара Загора - Общината 19:00
Хасково - Площад "Съединение" 19:00
Враца - Площад "Ботев" 19:00
Пазарджик - "Тортата" 19:00
Плевен - "Часовника" 19:00
Ловеч -- 19:00ч - пред гимназия " Климент Охридски " на центъра.
Стара Загора 18:30 пред общината
Шумен - на входа на градската градина - 19:00
Добрич-пред мола (пл.Свобода) 19:00
Перник 26.09.2011(утре) от 19ч. пред Минна дирекция
Монтана-Пред паметника на Васил Левски от 19:00
СЛИВЕН - 19:00 -Площада пред паметника на Хаджи Димитър
ЯМБОЛ 19.00 - ПРЕД ОБЩИНАТА 26.09.2011
Благоевград - 19:00 ч. пред паметника на Гоце Делчев
Казанлък 19:00 -парк Розариум
Как да си сменя username-а, че съм малко голям вече за този? :)

GibbonKolev
Контакти:

Мнениеот GibbonKolev » 26 сеп 2011 15:34

Полицията предотврати спречкване с роми в Пазарджик
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=781172

Върни се в “Архив”