Селекцията на Левски

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
mikata

Re: Селекцията на Левски

Мнениеот mikata » 23 юни 2009 12:10

ИЗПОВЕД: Събота, 25 Октомври 2003
Димитър Макриев: Левскарите са по-надути от Батистута и Виери
В Интер учех съквартиранта си Мартинс на български лафове, хвали се нападателят

19-годишният ни талант Димитър Макриев може да играе редом до Кристиян Виери в Интер. Новината от колоните на вчерашните вестници сигурно е учудила мнозина. Но кой беше чувал до преди броени месеци за нигериеца Мартинс. Понякога съдбата се усмихва в най-неочаквания момент. За българина такъв може да се окаже скандалът с нападателя на нерадзурите Мохамед Калон, който бе хванат с допинг. Емисари на Интер веднага започнаха совалки в Европа, за да намерят заместник на африканеца. От “Сан Сиро” не пропуснаха да пратят свои хора и в Полша на мача Гурник - Видзев (3:3). Италианците останаха доволни от играта на Макриев за домакините. Освен че вкара гол, нашето момче участва в още няколко опасни атаки за Гурник.

Димитър Макриев е все още неизвестен на широката публика с футболните си умения. 19-годишният талант обаче се прочу с изявите си извън терена. Нападателят минаваше за най-голямата надежда в школата на Левски, отбелязвайки общо 254 гола за различните юношески формации, включително и 8 попадения в 3 дербита с ЦСКА. Което не попречи на Макриев (син ултрас по душа) да избяга именно при армейците преди година и половина. Това обаче се оказа хитър ход, отворил му пътя към големия футбол. Именно от ЦСКА Макриев премина в редиците на Интер. Всъщност талантът изкара при червените само лятната подготовка и порита в няколко мача без значение. Нападателят обаче си

остава заклет фен на Левски

- 6 години тренировки на Герена не могат да бъдат отписани толкова лесно - спомня си първите стъпки Митко. - Наистина тренирах малко и с ЦСКА, но това не значи, че съм предал Левски. Все пак става дума за професионализъм и това се случва и с други футболисти.
Повечето фенове на вицешампионите обаче едва ли ще разберат някога подобно “предателство”. Причината обаче е доста прозаична - парите.
- От Левски ми предложиха 60 лева заплата и нямаше как да остана. Чаках 6 месеца нещо да се промени, като през това време тренирах с мъжкия тим. Не съжалявам, защото като компенсация ми дойде преминаването в Интер. С Георги Тодоров обаче си оставаме в отлични отношения. Той много искаше да остана в Левски - разказва Макриев.
Точно когато Митко е на кръстопът в любимия Левски, идва предложението от ЦСКА, последвано от трансфера в Интер. Оказва се, че Макриев е бил наблюдаван от специалисти на миланския тим през последните 2 години. Като агент за България италианците използвали помощника на тогавашния треньор на армейците Луиджи Симони, който го препоръчва на колегите си в Милано. Покупката е светкавична, а на Макриев дори не му се налага да минава през обичайните проби.
Престоят на българина в Милано е съпътстван от редица срещи с футболисти, които са негови идоли на терена. Още в началото той се запознава и тренира с тях.
- Бях възхитен от отношението на звездите в Интер. Подготвях се с дублиращия тим, но тренирахме заедно с основния състав. Така на терена играех с Виери, Батистута, Матераци. За разлика от титулярите в Левски, играчите на Интер не показаха нито за момент надменно отношение към нас. Всичките са много земни. Лично Батистута ми отделяше време да ми показва как да подобря играта си с глава - хвали се Митко.
Другата звезда на нерадзурите Бобо Виери също се впечатлява от уменията на нашия талант. В знак на уважение голаджията му подарява фланелката си с автограф.
- Само че Виери е много по-як от мен и фланелката ми дойде твърде голяма - кахъри се Макриев.
Идването на българина в дублиращия тим на Интер съвпада със скандалния трансфер на Роналдо в Реал (Мадрид). Докато се възстановява от контузията, бразилският феномен поддържа форма именно с резервната формация на миланци. Нещо повече, нашенецът играе точно на неговото място.
- Роналдо току-що бе тръгнал от Милано. Разказваха ми невероятни случки с него. Как финтирал петима играчи до тъчлинията и останалите спрели да играят, за да го гледат. Смятам, че

Роналдо не беше прав, като напусна

Интер. Нали точно този отбор го върна отново към големия футбол. Не беше коректно, затова и феновете не го обичат - обяснява талантът.
Впечатленията му от защитника Матераци пък са съвсем неподправени, защото идват след няколко сблъсъка с него.
- Просто това му е стилът - да играе грубо. Още докато чакаш топката, той вече е сложил ръката. Въпреки това е страхотен футболист - обяснява разпалено Макриев.
Поради законодателството в Италия се оказва, че българинът няма шанс да попадне в отбора. За мястото се преборва не друг, а нигериецът Мартинс. Същият, който тази есен разби защитата на Арсенал насред Лондон. Митко и Мартинс стават от самото начало приятели. По лагери са в една стая, африканецът дори научава няколко български фрази, с които Митко често го бъзика. Мартинс обаче е от 6 години в Италия и заслужено заема мястото за чужденец в Интер. Същата съдба имат македонските национали Стойков и Пандев, които Интер преотстъпва на Анкона и полския Гурник.
През лятото Макриев бе пратен под наем в швейцарския Белинзона. Там роденият в град Гоце Делчев талант показва част от уменията си - 8 гола от 12 мача. Преди това обаче не пропуска да се покаже в дублиращия тим на Интер срещу втория отбор на Манчестър Юнайтед. Нашият не се плаши от гръмкото име на съперника и вкарва гол за равенството 2:2.
В началото на сезона италианците преотстъпиха нашето момче в петия в полското първенство - Гурник (Забже). Макриев е доволен, защото от клуба дори не го пробвали. Офертите от другите тимове включвали задължително тестове. Белгийският Антверпен проявил най-сериозен интерес към българина, но нападателят отказал да ходи на проби.
Митко не крие, че вече е свикнал с обстановката в Гурник. В Полша често се чува с Анатоли Нанков, който пък рита за Катовице. С 19-годишния футболист е приятелката му Мира. Преди да замине за Полша, Макриев не пропусна да си купи кола, естествено от любимата му марка - БМВ, модел 318.
Голямата мечта на Макриев обаче си остава в синьо-черно.
- Всичко зависи от мен. Надявам се скоро да ме върнат в Интер и да играя най-добрия си футбол именно там - твърди българинът.
Той е уверен, че бързо ще се адаптира към обстановката на “Сан Сиро”.
- Човек не трябва да се притеснява. Като излезеш на терена, просто показваш, каквото можеш. Не трябва да мислиш за мнението на другите - споделя философията си Макриев.
Другата надежда на Митко да се върне скоро в Интер е помощник-треньорът Корадо Вердели. Специалистът

е приятел с Луиджи Симони

Вердели бил изключително впечатлен от нашето момче.
Макриев е откровен, че няма намерение да играе в български тим. Разочарован е обаче, тъй като липсват повиквателни за националния младежки тим. Опитва се да поддържа приятелски отношения с бившите си съотборници в Левски. Не пропуска да отбележи и добрите си връзки с Гонзо.
- В началото именно той ми се скара, че не съм му подал две стъпки по-напред. Сякаш не може да се мръдне и да вземе топката. Всъщност, такова е отношението на по-големите футболисти у нас към младите. В Италия това го няма - прави сравнение Макриев. След тази случка обаче Гонзо оценява уменията на младока и стават много добри приятели. Макриев не крие, че иска един ден отново да се събере в един отбор с Георги Иванов. И е убеден - този път защитите на съперника наистина ще треперят.
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 23 юни 2009 13:02

И КОСТА ЯНЕВ ПОДПИСА С ЦСКА

FIDEL
Контакти:

Мнениеот FIDEL » 23 юни 2009 13:12

СНОЩИ КАЗВАХ ЗА КОСТА ЯНЕВ, НО МНОГО МИ СЕ ПРИСМИВАХТЕ , ЯЕ СЪМ ГАДАТЕЛ И ЧЕТА ЖЪЛТИ СТАТИИ. МНОГО МЕ Е ЯД ЗА ТОВА МОМЧЕ, ЗАЩОТО САМОТО ТО Е ЛЕВСКАР И НЕ ИСКА ДА ХОДИ ПРИ ЧОРБАТА, НО КМЕТА ГО ДОГОВОРИЛ. НИЕ СМЕ ВИНОВНИ ЗАЩОТО НЕ ДАВАМЕ ПАРИ А 50 000 + ЛЪЧО БАЛТАНОВ, КОЕТО КМЕТА-НАРКОМАН НЕ ГО УСТРОЙВА. ТОЙ СИ ИСКА ПАРАТА КЕШ.

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 23 юни 2009 13:35

Какво като подписва с ЦСКА? На нас не ни трябва. Имаме си най-добрите халфове в България.
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Потребителски аватар
make_it_real
Контакти:

Мнениеот make_it_real » 23 юни 2009 13:40

Още май не е сигурен за цска. Другите трима от Сливен вече са минали и мидицински тестове, но Янев не. Оставили са го за утре уж. Може път в последния момент да стане няква промяна :?:
[center]Изображение САМИ СРЕЩУ ВСИЧКИ, ЗАЕДНО КЪМ ПОБЕДАТА !!! Изображение[/center]

Потребителски аватар
rsk
Контакти:

Мнениеот rsk » 23 юни 2009 13:46

Нека да иде в цска там да им издруса всичките пари :lol:
Нашият патрон е Васил Левски, вашият е Христо Кърпачев

blue_zara
Контакти:

Мнениеот blue_zara » 23 юни 2009 16:12

FIDEL написа:СНОЩИ КАЗВАХ ЗА КОСТА ЯНЕВ, НО МНОГО МИ СЕ ПРИСМИВАХТЕ , ЯЕ СЪМ ГАДАТЕЛ И ЧЕТА ЖЪЛТИ СТАТИИ. МНОГО МЕ Е ЯД ЗА ТОВА МОМЧЕ, ЗАЩОТО САМОТО ТО Е ЛЕВСКАР И НЕ ИСКА ДА ХОДИ ПРИ ЧОРБАТА, НО КМЕТА ГО ДОГОВОРИЛ. НИЕ СМЕ ВИНОВНИ ЗАЩОТО НЕ ДАВАМЕ ПАРИ А 50 000 + ЛЪЧО БАЛТАНОВ, КОЕТО КМЕТА-НАРКОМАН НЕ ГО УСТРОЙВА. ТОЙ СИ ИСКА ПАРАТА КЕШ.

Нали виждаш, че каквото каже плешивеца - това става. В този отбор са робовладелец и роби - няма значение какво искат играчите. А познай кога надрусания кмет ще пусне играч в Левски!? Той е по-червен и от Любо Пенев. Не сме давали пари - глупости. Едно е да ти искат за този играч 400К, а в същото време да го договаря в любимия си четирибуквен отбор за 3 пъти по-малка сума.

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 23 юни 2009 16:27

Явно няма да се получи с Кривия и Янев. Батков ги е събрал да мислят за други играчи
Макриев присъедини ли се към лагера на Боровец :?: :oops:

gogo1991
Контакти:

Мнениеот gogo1991 » 23 юни 2009 17:43

Радвам се,че взехме Макриев,според мен за Българските стандарти ще е направо машина :) Исках да видя и Спас Делев обаче онези ***** пак изкупиха цяла България .. дано не му провалят кариерата..

Потребителски аватар
delpi
Контакти:

Мнениеот delpi » 23 юни 2009 18:20

ЦСКА добре върви със селекцията. Додук 7-8 нови. Още 3-4 попълнения и догодина отново ще гледаме рязане на греди!
Относно Лечков... ясно е, че така ще се получи. Та той цяла пролет заработваше на ЦСКА трудните мачове като предния кръг леко и тактично полягваше, та сега няма да им продаде най-добрите си играчи ли???
Дядовците мандри обираха, внуците телефони крадат...

Върни се в “Архив”