А група

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

balki
Контакти:

А група

Мнениеот balki » 26 авг 2008 10:31

Мисля че идеята ние привържениците на клубовете да се обединим в усилията да се спре всичко това с уреждането на мачовете е възможна.
Гледах ЦСКА-Локо ми то си беше супер мач на празни трибуни :) Що не вземат все така да играят :)
Ако всички спрат да ходят и да гледат измислени срещи, грозен футбол, уговорки и тем подобни театрални спектакли може шефовете на клубовете и да се замислят дали да уреждат мачовете или не.
Като няма публика кви приходи от реклама??? (ако изобщо и сега има приходи де)
Колкото до съдиите ми те свирят квото им кажат. Ако никой не се обажда да подпират неговия клуб ако не бутат пари или други някви такива кво става тогава? Всичко опира до собственици президенти или както там се наричат. А за нас не остава нищо друго освен да спрем да ги гледаме хайде отначало за 1 кръг пък ако не има пука и тогава ... значи публика не е необходима за българския футбол и ако искат всички мачове да са на закрити врати направо да закриват и шампионата.
Последна промяна от balki на 26 авг 2008 10:40, променено общо 1 път.

balki
Контакти:

Re: А група

Мнениеот balki » 26 авг 2008 10:36

сори не съм видял че в forum.gong.bg/gong си има тема за Бг футбола ама съм малко нов във този форум трябваше там да я пусна

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 26 авг 2008 11:05

Няма кой знае какво значение къде я пускаш ;) Ми и аз мисля,че е крайно време да надживеем клубните пристрастия и да ни се набие ясната мисъл в главата,че "Обединението прави Силата!".Абсолютно възможно е,въпрос на желание е просто :) Ако искаме интересно първенство със стойностен футбол,хубави стадиони и поне 10 - 15 хиляди на мач май само това е начина.Жалкото е,че е невъзможно май.Дано с времето се окаже,че не е така ама на този етап е :( Другия вариант е да гледаме мачове от сорта на цска - локо пд който беше уникално слаб мач и БЕЗ ПУБЛИКА (в случая за нейно добро :D ) ! Във Форума на Левски има една тема наречена "Мъка" по повод коментара на Томислав Русев и се отнася за БГ спорта като цяло.Който не е чул коментара да го чуе и после да се замисли какъв е начина да се оправят нещата : Искаме ли отвсякъде да ни се смеят и да ни плюят като Нация,да нямаме самочувствието да кажем гордо,че сме Българи(а имаме всякакви основания и право да го направим),Томов и Батков и т.н. да са ни шефове на клубовете,стадионите да са в това окаяно състояние,спортистите ни да тренират най-вече на собствен гръб без подкрепа от държавата...е ако това искаме дайте да се псуваме.Ако не,заедно може да измислим начина по който да се оправим.Много хора няма да са съгласни,защото изглежда нереално ама не е баш така ;)
Изображение

balki
Контакти:

Мнениеот balki » 26 авг 2008 12:07

Ами това е идеята да се опитаме ние да променим нещата вярно че звучи утопично но защо да не се опита.
А и промяната няма да е голяма дали ще отидат 100 души на мач хайде 300-500 или няма да иде никой. Наистина е хубаво да се подкрепя любимия отбор но тези безобразия трябва по някакъв начин да се спрат. Нали затова се говори за гражданско общество трябва да имат позиция и феновете вместо да чупят и да унищожават да се псуват да трошат глави да го напрайм по друг начин грамотно и цивилизовано

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 26 авг 2008 12:18

Да ти кажа аз така като гледам хич не е утопично ами става реално,просто щото друг начин няма.Дано съм прав ;)
Изображение

balki
Контакти:

Мнениеот balki » 26 авг 2008 12:28

Е аз се сещам как може да стане нооооооооо незная дали медиите ще го подхванат.
Инак ако всяко петъчно предаване гонг започне с анонс за предстоящия кръг и апел към слушателите ако искате да подкрепите любимия си отбор не ходете в събота на мача така му правите добро:)))))))
По същия начин могат да отразяват и тв журналистите мачовете е белким се стреснат най накрая "отговорните фактори".
Идеи има много, начини също пък може и други идеи да се родят. Във всеки случай кат седим и цъкаме и викаме е що не играят само нашите а в другите страни могат нищо няма да се промени.
Честно казано аз си мислех че това ще го направят самите собственици на клубове очаквах да седнат и да си кажат ей никой няма да дава от тук натам няма да натискаме съдиите и пр. ама явно това в България никога няма да стане.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 26 авг 2008 14:23

Идеята е добра, но нали виждате,че им дреме на оная работа дали има публика на стадиона или не. Кажете ми колко голям малоумник може да измисли наказание за домакински мач без публика и ако е така, какво е виновна публиката на гостуващия отбор (макар и 50-60 човека), че и тя да не подкрепя своите при гостуването на наказания отбор. Примери бол. Аз и другаде бях изразил мнение, че на този етап футбола у нас е хоби за шепа богаташи, които бъркайки си в носа решават да си купят отборче за лична консумация и почесване на егото и то така както си купуват яхти, луксозни коли и пр. Нима мислите, че им пука на каква цена влизаме на стадиона - 5, 8, 10 лв. За тях това не са пари, а и при 3000 човека публика дали ще влезат в касата на клуба 10-15 или 20 000 лв.много важно - бълха ги ухапала. Съревнованието между тези хора се изражда в това да вадят проекти за ултрамодерни стадиони и съоръжения, но нали знаете има приказка:"Кръстника подарява на младоженците рогоска, ако стане тръстиката".
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

balki
Контакти:

Мнениеот balki » 26 авг 2008 15:08

Съгласен съм с теб и ми хареса това което казваш ама когато чета следното се чудя дали си прав:
Българският футболен съюз подписа официално контракт за телевизионните права за българския футболен шампионат с телевизия ТВ 2. Новият договор е за срок от пет години считано от тази година. До края на настоящия шампионат обаче по един двубой ще бъде излъчван и от държавната "Канал 1".
ТВ 2 е платила рекордна сума за телевизионните права на първенството, съобщи при подписването на договора директорът на медията Огнян Димов. По неофициални данни стойността на сделката е 50.1 млн. лева. "
и малко по долу пише:
Председателят на работната група Константин Баждеков обясни как ще става разпределянето на парите: "Една част от сумата ще бъде разпределена поравно между всички клубове. Това е един вид аванс, с който те да си оправят стадионите. Вторият критерий ще бъде на базата на класирането и гледаемостта, а третият - на базата на спечелените точки. Повишението в парите за клубовете ще бъде 5-6 пъти", каза финансовият директор на "Левски".

Значи те си правят собствен кеф задоволяват си егото е ние какво правим тогава да подкрепяме някакви измислени неща а на всичкото отгоре както всички други дейности в България се псуваме бием и т.н
То и с политиката е така членове на партии дрън дрън псуват се и спорят а онези отгоре им се смеят и викат а така давайте наште а ние ще си папкаме.
Е затова казвам че трябва по някакъв начин да се протестира кат неможем нищо да направим друго ... ще си чоплим семки пред екрана ще си цъкаме с дистанционното и който иска немско който иска английско всякакво първенство. Кат гледам и без туй екипи на Челси, Ливърпул и Ман.Юн се продват повече от колкото на нашите супер клубове клубове кво има да говорим повече

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 26 авг 2008 20:09

Аз обичам да ходя на мачове . Наслаждавам се и на мачовете по телевизията. Гледам английското първенство и често се вниквам в лицата на обикновенния английски фен и виждам, че той живее с отбора си и надали му идва на ум, че някой може да го излъже в предрешен изход от мач, но хората са на светлинни години пред нас и искренно им завиждам. Мисля си понякога, че малко ни трябва, но за това трябва да се отървем от изметта по ръководните етажи на нашия футбол. В генчето ни е да опорочаваме всичко. Четох за Тв2 и правата които е закупила. Това е похвално и е крачка към промените във футбола, но съм малко песимист. Нали се сещате, че изгодата трябва да е взаимна - и за клубове и за ТВ, но за съжаление не виждам с какво могат самите клубове да допренесат за интерес към тях след като всички сме убедени в развръзката на първенството и...то 27 кръга преди края му. Дано да греша.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Върни се в “Футбол - България”