Кой беше прав - Полша или България?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Кой беше прав - Полша или България?
Всеки турнир има регламент,всеки спорт правила и с оглед на постигане на крайната цел -победата,всеки състезател и отбор има право да действа в рамките на правилата!Напр. в бокса стои ли въпроса "морален"ли е нокаута след удар според правилата?Не!Но на улицата ,ако поставиш някого в нокаут?Във футбола-не се ли правят умишлени фалове- дори груби ,за жълт или червен картон ,за да се предотврати гол?Може да се използва всеки приом,който е в рамките на правилата на спортното състезание-да "излъжеш"/морално ли е?/ с финт,умишлено да изкараш топката в тъч, в корнер...Напълно допустимо е ,когато един отбор действа в рамките на правилата на един турнир, с оглед постигане на определена цел ,да прибегне дори до загуба!Оценката трябва да се прави от гледна точка на правилата на състезанието,а не от житейска гледна точка!В този смисъл поведението на българския отбор беше глупаво ,а на поляците-разумно!Друг е въпроса дали не искаха да избегнат Чехия,докато Русия беше страшно удобна за оправдание!Не сме чак толкова велики ,щом в един истински мач загубихме от Словакия ,която Полша победи с лекота ,когато трябваше!!!
brat domingo написа:Вижте колеги, отговорът на въпроса, поставен от автора, е всъщност много сложен. Аз лично мисля, че нашите постъпиха правилно и излагам своите аргументи:
1. При загуба от Германия с 0:3 си гарантирахме третото място, обаче отивахме на бараж с домакините от Чехия, в който победата хич не ни бе гарантирана. Гледах мача Чехия - Полша, и мога да ви кажа че поляците бяха на косъм да загубят. Впрочем, те могат да загубят и на полуфинала с Италия, и тогава пак цялото им театро би се обезсмислило.
Извинявай, ама ние ако сме се плашили от Чехия, значи изобщо няма смисъл да излизаме да играем срещу Русия. И това прави избора да срещнем руснаците още по-глупав.
- Fridtjof Nansen
- Контакти:
ehh написа:Спортът от доста време не е феър плей, така че не мога да разбера, защо се правим на интересни и не започваме, и ние да играем "мръсни игрички". Зачитат се успехите, а не това, какъв Дон Кихот си. Както каза един колега от по-горе, прави са победителите. И се помнят само победителите. Честно казано, писна ми да се правим на честни и да отпадаме, когато отпадат и средняшките отбори.
Г-н, Стойчев, вярно че няма, как да се приберете вкъщи при малкия ви син и да му кажете, че нарочно сте паднали, но от друга страна има няколко милиона фенове на българския национален отбор. Жертвата си струва, защото Националния не е на сина ви, а не всички фенове на играта в България.
+1

Отборът ЦСКА е толкова Централен Спортен Клуб на Армията, колкото Банка ДСК е Държавна Спестовна Каса - две кухи, лишени от съдържание абревиатури от миналото.
velchev написа:brat domingo написа:Вижте колеги, отговорът на въпроса, поставен от автора, е всъщност много сложен. Аз лично мисля, че нашите постъпиха правилно и излагам своите аргументи:
1. При загуба от Германия с 0:3 си гарантирахме третото място, обаче отивахме на бараж с домакините от Чехия, в който победата хич не ни бе гарантирана. Гледах мача Чехия - Полша, и мога да ви кажа че поляците бяха на косъм да загубят. Впрочем, те могат да загубят и на полуфинала с Италия, и тогава пак цялото им театро би се обезсмислило.
Извинявай, ама ние ако сме се плашили от Чехия, значи изобщо няма смисъл да излизаме да играем срещу Русия. И това прави избора да срещнем руснаците още по-глупав.
Защо поставяш въпроса, ако сме се плашили? От какво и от кого да ни е страх? Човека казва (както и аз) , че на 1/4 финал никой не ти гарантира победа. Още повече, че изборът не е наш, защото мачовете на Полша и Русия бяха след нашия и те щяха да се нагодят както им е удобно. Т.е. нашия мач не беше окончателен за класирането.
Аз съм за Честта! Успех за напред на Радо и момчетата!
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!
ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!
ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!
България, много ясно.
А това, че се помнели само победите, просто не е вярно. Всеки, който се интересува поне малко от футбол, знае за ръката на Марадона на световното през 1986 г.
А това, че се помнели само победите, просто не е вярно. Всеки, който се интересува поне малко от футбол, знае за ръката на Марадона на световното през 1986 г.
Поляците ни надхитриха и заслужено са на 1/2 финал.
Форматът на първенството позволява да се правят планове за по-нататъшното участие и е нормално отборите да се възползват от това. А и щом е дошъл момент, когато имаш възможност да правиш тънки сметки, значи си свършил работата си и няма причина, за да се чувстваш неудовлетворен или виновен за нещо.
Има и нещо друго. Ако нашите са смятали, че имат сили да победят всеки отбор по пътя към финала и не е от значение кой ще е противникът, значи са надценили възможностите си.
Форматът на първенството позволява да се правят планове за по-нататъшното участие и е нормално отборите да се възползват от това. А и щом е дошъл момент, когато имаш възможност да правиш тънки сметки, значи си свършил работата си и няма причина, за да се чувстваш неудовлетворен или виновен за нещо.
Има и нещо друго. Ако нашите са смятали, че имат сили да победят всеки отбор по пътя към финала и не е от значение кой ще е противникът, значи са надценили възможностите си.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Klaatu написа:България, много ясно.
Но при сравненията между Марадона и Меси много хора твърдат, че Диего е по-велик, защото има световна титла (титли), а Лео няма. Никой не твърди, че Меси е по-велик, защото не е използвал измама във толкова важен мач.

Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
- Captain Stottlemeyer
Klaatu написа:България, много ясно.
Аз не само знам, ами гледах този мач, колега. Е и, какво от това?! Стана ли Аржентина световен шампион - стана. Остава в историята.

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
- blue avalanche
- Контакти:
Kotzata написа:Тази дискусия нямаше да се води сега, ако просто от FIVB бяха направили еднакви регламенти за всички първенства, подобни на футбола и баскетбола. Играеш групите за победа, ако си първи - играеш с/у по-слабия, ако си 2-ри, играеш с/у по-силния.
Наистина ме дразнят тези цигански номера, но не можем да ги виним напълно след като те само ядат баницата, а някой друг е баламата, че им я дава.
" Играеш групите за победа, ако си първи - играеш с/у по-слабия, ако си 2-ри, играеш с/у по-силния."
Че ние нали станахме втори и играхме с по-силния?Кво ревеш?