brat domingo написа:Вижте колеги, отговорът на въпроса, поставен от автора, е всъщност много сложен. Аз лично мисля, че нашите постъпиха правилно и излагам своите аргументи:
1. При загуба от Германия с 0:3 си гарантирахме третото място, обаче отивахме на бараж с домакините от Чехия, в който победата хич не ни бе гарантирана. Гледах мача Чехия - Полша, и мога да ви кажа че поляците бяха на косъм да загубят. Впрочем, те могат да загубят и на полуфинала с Италия, и тогава пак цялото им театро би се обезсмислило.
2. Бразилия 2010. Аз лично съм убеден, че бразилците сбъркаха с театрото срещу нас, защото щяха да спечелят шампионата и без него. Така просто станаха за смях, което им вгорчава титлата.
3. По принцип тактическата загуба е оправдана, ако води до краен успех, който не би могъл да бъде постигнат по друг начин. Преценката за това трудно би могла да бъде направена, защото опираме до въпроса - какво би станало, ако....Затова правилното решение е прави каквото трябва, да става каквото ще.
Напълно съм съгласен. Никой и нищо не ни е гарантирало , че на 1/4 финал с който и да се бяхме паднали победата ще ни е осигурена. Както паднахме първия мач, така можехме да паднем и във втори и в третия и т.н. Защото всичко опира до думичката "АКО"! Ами "АКО" бяхме били Русия, дали щяхте да пишете, че е било по-добре да паднем от Германия?
А, ако бяхме победили Словакия? А, ако бяхме загубили от Германия? А, ако Полша бяха били Словакия? А, ако Русия беше паднала от Чехия? А, ако ние бяхме победили Русия? Все АКО, думичка която е много удобна за критиците и най-вече за българина.Най-лесно е да се изтъкват кусурите, особенно когато всичко вече е свършило. За това хората не правят секс на площада, защото всеки ще дава акъл!