Прочетох някакви странни мнения от сорта на: "Защо не паднахме тактически от Германия?" Хората, които зададоха този въпрос, трябва малко по-внимателно да пресметнат как щяха да се развият нещата при загуба от немците. Преди мача с Германия ние имахме 4 точки, а Полша имаха 3. И да бяхме паднали от Германия, щом Полша падна от Словакия, пак щяхме да останем с 1 точка пред поляците и пак щяхме да отидем срещу Русия.

При това положение въпросът е: "Защо не бихме Словакия?"
Както и да е, не е това най-важното. Днес трябва значително да подобрим посрещането си, да рискуваме повече от начален удар, както правят руснаците (Волков, Апаликов, Мусерски, Михайлов, Бирюков, Хтей - абсолютни зверове могат да бъдат тези от начален удар, а обикновено 5 от въпросните 6 души едновременно са в игра), но най-силното ни оръжие, по което може би дори превъзхождаме руснаците, е блокадата - няма значение, че са с по-висок ръст - и най-високият играч може да бъде хванат от силна блокада като нашата.
Фактът, че руснаците почиваха един ден повече, според мен по-скоро е в НАША полза, защото техният игрови ритъм се е нарушил поне малко повече от нашия. Освен това, скоро не помня да са били чак толкова изявен фаворит в някакъв важен турнир като този (разбира се винаги са сред фаворитите, но често отбори като България, Франция, Сърбия, Полша, Италия са им били поне на хартия по-равностойни, отколкото сега), така че напрежението над тях е неописуемо.
Не съм голям оптимист и имам някакво гадно предчувствие, че ще ни бият 3-0, но последния път, когато си мислех същото, беше преди мача ЦСКА - Зенит от Шампионската лига през миналия декември, когато в крайна сметка бихме с 3-2, така че се надявам и сега да се излъжа в предчувствията си.

Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...