Мнениеот ko100v » 10 сеп 2011 16:35
Наистина не е проблема в пиенето с мярка.
Имам една книга доста отдавна издадена с интервюта на големи футболисти, тогава през социализма нашите много ги гонеха на тема "Спортен режим". Та в тези интервюта никой от големите футболисти не казва, че е въздържател, всички казват и ние сме хора и нищо човешко не ни е чуждо, но сме професионалисти, никой не ни следи за спортния режим, сами си го налагаме а има и приличие. Един цитат от книгата: "Представяте ли си ако видите Платини в кафе да пие бира и да пуши цигара, всички майки ще закриват очите на децата си".
Аз имам роднина, който играеше футбол в едновремешните зони сегашните В групи. Треньора на отбора обикаляше всички кръчми в града, те бяха и малко. Самите футболисти 25 - 30 годишни мъже се криеха, като ученици. Така че от едната крайност в другата, тогава не можеш да си представиш футболист на публично място да разпуска, сега зареждат и разпускат в чалготеките.
Трябва да има приличие, самоконтрол и самоналагане на режим. Няма друг начин.
Във всяка професия може да се пие ама след работа, така и футболистите да пият, но след края на мача. През седмицата по-малко.