Да си спомним!67г от преврата на 9.9

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Re: Да си спомним!67г от преврата на 9.9

Мнениеот W84me » 10 сеп 2011 00:05

Според мен,най-хубавото нещо от тогава е,че е имало ред!И това никой не може да го оспори!Сега цари анархия,долнопробна,гадна,мръсна,отвратителна!Образованието ни е под нулата,масови са случаите на абитуриенти,които дори не могат да четат,като хората!Циганите и турците си веят байряците над половин България,това ли ви харесва?Народът гладува,аз съм от малък град,тук повече от половината работещи вземат минималната заплата от 240лв,не знам за какви възможности ми говорите,след като тия пари не стигат дори за покриване на елементарните човешки нужди!Преди парите може да са били малко,но са стигали,сега са още по-малко и за нищо не стигат!
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

BlueRadiotherapist
Контакти:

Мнениеот BlueRadiotherapist » 10 сеп 2011 00:05

От където е минала руската гмеш,там всичко се е проваляло.За съжаление сме били под червения ботуш 45 години и това така ни е променило и промило,че изобщо не се учудвам на глупостите за безплатно това и онова и колко хубаво било при БКП.Имало в този форум и тревожещи се за Америка и дълговете им........ ХА ХА ХА.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 10 сеп 2011 00:05

Старецо, всъщност, най-важното нещо на един външен дълг е съотношението му с БВП. А там сметките ти изглеждат смешни.
Намерил с кво да прави сравнение, що не правиш сравнение с времената тук преди, след и по време на тоя извратен строй?

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 10 сеп 2011 00:06

W84me написа:Според мен,най-хубавото нещо от тогава е,че е имало ред!И това никой не може да го оспори!Сега цари анархия,долнопробна,гадна,мръсна,отвратителна!Образованието ни е под нулата,масови са случаите на абитуриенти,които дори не могат да четат,като хората!Циганите и турците си веят байряците над половин България,това ли ви харесва?Народът гладува,аз съм от малък град,тук повече от половината работещи вземат минималната заплата от 240лв,не знам за какви възможности ми говорите,след като тия пари не стигат дори за покриване на елементарните човешки нужди!Преди парите може да са били малко,но са стигали,сега са още по-малко и за нищо не стигат!

Я ми кажи, преди 30 години, родители те ти колко заплата взимаха, та се оплакваш от сегашната минимална от 240лв?

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 10 сеп 2011 00:09

staria написа:Хмм, 15 страници прочетох... Фифи, ти някога напускал ли си България? Бил ли си из Европа, Щатите, Азия? Хайде да поговорим малко с цифри, а не чий дядо е убит или не.
http://www.brillig.com/debt_clock/
Цитат от горният линк:
The Outstanding Public Debt as of 09 Sep 2011 at 08:06:15 PM GMT is:
$ 1 4 , 6 8 9 , 1 7 9 , 3 8 1 , 4 5 7 . 5 4
The estimated population of the United States is 311,275,803
so each citizen's share of this debt is $47,190.24.
Предполагам това число не можеш даже да го изговориш? Комунистите оставили 12 милиарда!!!! дълг. Толкова е смешно, че не знам да се смея ли или да плача. Гърците имат в момента около 300. Ето ти и дълга на "отличниците" в дивия капитализъм Германия:
http://www.miprox.de/Schuldenuhr.html
Грубо близо 2000 милиарда или 24080 Евро на глава от населението.
Сега сметни 12 милиарда на почти 9 милиона население тогава... да точно около 1333 долара на глава, даже не евро.
На теб ясно ли ти е, че ако утре Китай, към когото са почти 8% от дълга на САЩ си поиска парите, ония направо могат да си закрият шибаната държава. На теб ясно ли ти е, че в тази така мечтана дестинация за теб, има над 50 милиона, които не могат да си позволят здравна застраховка, ходят без зъби и т.н. Ти като "освободи" България от комунистите на 10 ноември как завари страната, с хора ядящи супа по църкви, без зъби, под мостове...., а обърках се, това е положението в страната на неограничените възможности. На теб ясно ли ти е, че тази система на капитализъм, която проповядваш, не може да функционира вечно. Експлоатацията на човешки и земни ресурси до безкрай не може да продължи вечно. Страни като Германия достигат своят лимит на продуктивност, но няма ли увеличение на производителността, не могат да се върнат тези огромни дългове. Та тези държави харчат парите на своите внуци и правнуци без да им мигне окото. Дали след 50 години няма да си задаваме въпроса дали икономиката по държавен план не е била по-добрата алтернатива? Никой не знае. Даже и ти. Спри да настройваш младото поколение само от своята гледна точка. Надявам се повечето от тях да имат глави на раменете си и да си правят изводи след по-дълбок анализ, а не първосигнално като тебе, на принципа убиха чичо и затова са лоши. Не можеш да осъждаш и хората идеалисти, които наистина са искали да живеят като равни сред равни. Няма строй познат на човечеството, който да не е подтискал едни и да не е фаворизирал други. На мен единият ми дядо през 1944 година е фабрикант милионер, другият войник в Гърция с комунистически възгледи. Как да кажа кой е прав и кой е крив? Истината винаги е някъде по средата, затова абсолютизацията на дати и факти е грешният път мой човек....

Не съм НАПУСКАЛ България...Пътувал съм доста и то в страни,които ти не си чувал дори...
А да те попитам,ти някога НАПУСКАЛ ЛИ СИ СЕБЕ СИ?! :mrgreen:
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 10 сеп 2011 00:12

tprodanov написа:
W84me написа:Според мен,най-хубавото нещо от тогава е,че е имало ред!И това никой не може да го оспори!Сега цари анархия,долнопробна,гадна,мръсна,отвратителна!Образованието ни е под нулата,масови са случаите на абитуриенти,които дори не могат да четат,като хората!Циганите и турците си веят байряците над половин България,това ли ви харесва?Народът гладува,аз съм от малък град,тук повече от половината работещи вземат минималната заплата от 240лв,не знам за какви възможности ми говорите,след като тия пари не стигат дори за покриване на елементарните човешки нужди!Преди парите може да са били малко,но са стигали,сега са още по-малко и за нищо не стигат!

Я ми кажи, преди 30 години, родители те ти колко заплата взимаха, та се оплакваш от сегашната минимална от 240лв?

Аз не се оплаквам от минималната заплата,оплаквам се от цените,които са убийствено високи за тези пари,които хората получават.Кажи ми как с 600лв доход на месец,едно семейство с 2 деца може да им създаде нормални условия за живот?Изобщо не съм фен на това време,но поне най-простите човешки потребности са били задоволени!
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

staria
Контакти:

Мнениеот staria » 10 сеп 2011 00:13

шивача написа:старче, имаш своето право и съм съгласен отчасти, но съгласи с огромните недостатъци от тази '''епоха'! Хората на запад строяха и се развиваха, както технически, така и духовно! Там строят мегаполиси, а тук паметници, смях..........аве има си плюсове и минуси, но мен ме кефи повече сегашния начин на живот, а и то по принцип си е индивидуално ;)

Не си ме разбрал точно. Просто исках да кажа, че монетата си има две страни. В никакъв случай не искам да оправдая престъпления от онова време и хора. Но за едни е било преврат, за други освобождение... Къде е истината?

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 10 сеп 2011 00:15

W84me написа:
tprodanov написа:

Аз не се оплаквам от минималната заплата,оплаквам се от цените,които са убийствено високи за тези пари,които хората получават.Кажи ми как с 600лв доход на месец,едно семейство с 2 деца може да им създаде нормални условия за живот?Изобщо не съм фен на това време,но поне най-простите човешки потребности са били задоволени!

Как ли?Ами като не се оплаквате по форумите,а после отивате да гласувате за поредният цървул..И иде реч,за история преди много години..Това ,че комунистите още са на власт е и твое дело...
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
ЦСКА-83
Контакти:

Мнениеот ЦСКА-83 » 10 сеп 2011 00:16

Немам спомен от така наречения комунизъм,но тия легенди дето ги разправяте за убити,пребити и незнам си какво малко ми жълтеят.Един познат нямам дето е преживял такова нещо,а те не са малко.Сигурно познавам само комунисти :) .Знам,че всеки е живял по-добре от сега и не е имало тинейджъри милионери.
Защо не ни удари гръцката криза и канадския комунизъм(социализъм)?

staria
Контакти:

Мнениеот staria » 10 сеп 2011 00:16

фифи перото написа:
staria написа:Хмм, 15 страници прочетох... Фифи, ти някога напускал ли си България? Бил ли си из Европа, Щатите, Азия? Хайде да поговорим малко с цифри, а не чий дядо е убит или не.
http://www.brillig.com/debt_clock/
Цитат от горният линк:
The Outstanding Public Debt as of 09 Sep 2011 at 08:06:15 PM GMT is:
$ 1 4 , 6 8 9 , 1 7 9 , 3 8 1 , 4 5 7 . 5 4
The estimated population of the United States is 311,275,803
so each citizen's share of this debt is $47,190.24.
Предполагам това число не можеш даже да го изговориш? Комунистите оставили 12 милиарда!!!! дълг. Толкова е смешно, че не знам да се смея ли или да плача. Гърците имат в момента около 300. Ето ти и дълга на "отличниците" в дивия капитализъм Германия:
http://www.miprox.de/Schuldenuhr.html
Грубо близо 2000 милиарда или 24080 Евро на глава от населението.
Сега сметни 12 милиарда на почти 9 милиона население тогава... да точно около 1333 долара на глава, даже не евро.
На теб ясно ли ти е, че ако утре Китай, към когото са почти 8% от дълга на САЩ си поиска парите, ония направо могат да си закрият шибаната държава. На теб ясно ли ти е, че в тази така мечтана дестинация за теб, има над 50 милиона, които не могат да си позволят здравна застраховка, ходят без зъби и т.н. Ти като "освободи" България от комунистите на 10 ноември как завари страната, с хора ядящи супа по църкви, без зъби, под мостове...., а обърках се, това е положението в страната на неограничените възможности. На теб ясно ли ти е, че тази система на капитализъм, която проповядваш, не може да функционира вечно. Експлоатацията на човешки и земни ресурси до безкрай не може да продължи вечно. Страни като Германия достигат своят лимит на продуктивност, но няма ли увеличение на производителността, не могат да се върнат тези огромни дългове. Та тези държави харчат парите на своите внуци и правнуци без да им мигне окото. Дали след 50 години няма да си задаваме въпроса дали икономиката по държавен план не е била по-добрата алтернатива? Никой не знае. Даже и ти. Спри да настройваш младото поколение само от своята гледна точка. Надявам се повечето от тях да имат глави на раменете си и да си правят изводи след по-дълбок анализ, а не първосигнално като тебе, на принципа убиха чичо и затова са лоши. Не можеш да осъждаш и хората идеалисти, които наистина са искали да живеят като равни сред равни. Няма строй познат на човечеството, който да не е подтискал едни и да не е фаворизирал други. На мен единият ми дядо през 1944 година е фабрикант милионер, другият войник в Гърция с комунистически възгледи. Как да кажа кой е прав и кой е крив? Истината винаги е някъде по средата, затова абсолютизацията на дати и факти е грешният път мой човек....

Не съм НАПУСКАЛ България...Пътувал съм доста и то в страни,които ти не си чувал дори...
А да те попитам,ти някога НАПУСКАЛ ЛИ СИ СЕБЕ СИ?! :mrgreen:

Оооо, във спортен форум го избихме и на философия. Не на мене тия.

Върни се в “Архив”