Катар инвестира 138 млрд. в Мондиал 2022 (снимки)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
mormona
Контакти:

Re: Катар инвестира 138 млрд. в Мондиал 2022 (снимки)

Мнениеот mormona » 09 сеп 2011 01:34

Имам съмнения, че това ще се случи. Съмнявам си ,че изобщо ще се проведе мондиала там , или да се проведе няма да е за тия пари за които се говори.... някаде `приказката` на арабеските ще се обърка... :!:
[center]http://forum.gong.bg/barcelona/viewtopic.php?f=19&t=15064[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/6E/6924a8a35c868b6e.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 09 сеп 2011 02:05

Аз пък съм "За" интеграцията на футбола,за популяризирането на играта,за изграждането на модерни бази и развитието на футбола сред младите,независимо в коя част на света! Катар притежава огромни ресурси и перфектната структура,за да организира и реализира СП!
Без съмнение това ще бъде най-грандиозното СП в историята на футбола!

А и още нещо,което и преди съм го сповенавал:До 3-4 години Катарското кралско семейство ще закупи със сигурност Манчестър Юнайтед! Марката "Манчестър Юнайтед" без съмнение ще бъде инструмента,който ще изстреля Катар на върха на световния футбол,във всяко едно отношение!

Highlander
Контакти:

Мнениеот Highlander » 09 сеп 2011 02:42

Не знам за каква интеграция на футбола можем да говорим в случая, за какво популяризиране? Става дума за страна със 7 пъти по-малко площ от една германска провинция, каквато е Бавария. За страна с население 10 пъти по-малко от Лондон. Най-шокиращо е, че смятат да похарчат 100 млрд. за модерни бази и стадиони, а след това да демонтират не малка част от тях. И това на фона на бедстващи страни, милиони болни и гладуващи и свръх мощна икономическа криза :shock: Държава с население, колкото София? В съвременният свят определено нещо е сбъркано!

an4o_321
Контакти:

Мнениеот an4o_321 » 09 сеп 2011 02:55

smoothc написа:Аз пък съм "За" интеграцията на футбола,за популяризирането на играта,за изграждането на модерни бази и развитието на футбола сред младите,независимо в коя част на света! Катар притежава огромни ресурси и перфектната структура,за да организира и реализира СП!
Без съмнение това ще бъде най-грандиозното СП в историята на футбола!

А и още нещо,което и преди съм го сповенавал:До 3-4 години Катарското кралско семейство ще закупи със сигурност Манчестър Юнайтед! Марката "Манчестър Юнайтед" без съмнение ще бъде инструмента,който ще изстреля Катар на върха на световния футбол,във всяко едно отношение!

Чак пък "със сигурност" ... т'ва че на теб или на някой друг му се изка...
Относно първенството: тва е пълна простотия да хвърлят толкова пари на вятъра! Те изобщо не могат да ги избият после... някой преди мен беше написал " камилите ли ще пасат след това на тях" Световното е за хората, за обикновения човек, то се гледа от милярди пред екраните и те са много по важни от 50 000 богаташи които че могат да си позволят да се фрацкат в Катар на хипер мега скъпи стадиончета. Хората трябва да се интересуват от самият футбол а не от стадиони и не виждам защо трябва през 4 години да се хвърлят милярди за нови глезотии и излишни неща Абселютен кич и показност е това, а тези пари могат да отидат за екология, медицина и т.н. ако Катар решат да се направят "на много уборотни и тежки" и да ги изхарчат за нещо разумно!

Потребителски аватар
Kotzata
Контакти:

Мнениеот Kotzata » 09 сеп 2011 03:06

Highlander написа:Не знам за каква интеграция на футбола можем да говорим в случая, за какво популяризиране? Става дума за страна със 7 пъти по-малко площ от една германска провинция, каквато е Бавария. За страна с население 10 пъти по-малко от Лондон. Най-шокиращо е, че смятат да похарчат 100 млрд. за модерни бази и стадиони, а след това да демонтират не малка част от тях. И това на фона на бедстващи страни, милиони болни и гладуващи и свръх мощна икономическа криза :shock: Държава с население, колкото София? В съвременният свят определено нещо е сбъркано!

Така си е. 138 МИЛИАРДА ПАУНДА са приблизително 308 МИЛИАРДА лева. Това е приблизително 4.5 пъти нашия БВП. Явно са решили да си правят една безбожно скъпа реклама. Все пак знаят, че след 40-на години ще им свърши нефтът и ще пляскат с ръце само. Ясно е, че тея стадиони след мондиала ще са едни скъпи пасища и нищо друго. Макар, че четох, че щели да бъдат разглобяеми стадиони, които щели да раздадат на други бедни африкански страни :mrgreen:

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 09 сеп 2011 05:34

8-)

Ееех, колко жалки душици сме ние българите ... Жалки и злобни ! :oops:
На "арабеските" щял да им свърши нефта ... Защо строяли такива скъпи стадиони и съоръжения ...
Алооооу ! Не ги мислете вие "арабеските", ами вижте в каква кочина живеете !
Тук построиха една зала с архитектура от 60-те години на миналия век и медиите се скъсаха да я хвалят. Вижте хората какво строят ! От пустинята правят рай, а ние от рая - пустиня !
На светлинни години са пред нас !!! Дори да им свърши нефта след 40 години, както някой тук изчисли, какво от това ? Нали се сещате, че те дотогава ще бъдат изградили неща, които ще им носят доходи по други начини ...
Наскоро гледах какви хотели строят там ... Ами, те само от туризъм ще живеят после, защото са превърнали наистина пустинята в рай.
В Холандия са на път да си построят планина, а в арабския свят виждате за какво става въпрос ... Тук като открият 20 км. отсечка от магистрала и викаме "Ура" :lol: :lol: :lol:

[offtopic]Поздравления за автора ! Темата е чудесна ! ;)[/offtopic]
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

WESLEY119
Контакти:

Мнениеот WESLEY119 » 09 сеп 2011 07:50

Наще "лъвуи" ако идат на това световно ами те само за плажовете ще мислят почти няма да им се играе.И как да е иначе, нали по това време Джийзъса ще технически директор
Евала на катарците, виждам, че паричките им стигат и се чудя защо Бойко не е отишал на едно посещение там ей така да уреди едно милярдче(долар/евро) безвъзмезно, а в замяна техните шейхове ще идват на нашето черноморие безплатно за около 3 г

Потребителски аватар
ZinedineZidane
Контакти:

Мнениеот ZinedineZidane » 09 сеп 2011 08:44

И според мен подобно начинание граничи с безумното. И не, харесва ми, както би харесало на повечето фенове на футбола!
НО да се влагат такива нереални средства в пустинята заради едно световно... ами просто е ненормално с оглед огромните проблеми в световен план - екология, пренаселване, глад, енергийни източници и т.н. Представете си да се вложат 140 млрд. само в една от тези области... Но светът ще си се движи от материалите интереси точно докато съществува. И както казва един приятел, за всяко събитие има едно простичко обяснение... "Защо се случи това? За да могат едни хора да вземат едни пари."
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 09 сеп 2011 09:00

milan199440barca написа:И докога ще има нефт? После ще станат чудесни обори за камилите тези стадиони. Или ще ги ползват за Зимните олимпийски игри през 2056г.? Пародия!!!

П.п. Ум не се купува с много пари ;)

До колкото знам, стадионите ще бъдат такива, че да могат да се разглабят и после транспортирани до други места.
Също така бях чувал, че щяло да има и нещо като подземен стадион.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
fena
Контакти:

Мнениеот fena » 09 сеп 2011 09:23

138 млрд. са капка в морето за тях :)
Изображение
[offtopic]ЛОКО ПЛОВДИВ Е ЕДИН!!![/offtopic]

Върни се в “Футбол - Свят”