Димитър Пенев: Искаха да върнат Стоичков обратно

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
hide_and_seek

Димитър Пенев: Искаха да върнат Стоичков обратно

Мнениеот hide_and_seek » 17 юни 2009 21:31

Преди 15 години България и не подозира, че я очаква най-незабравимото лято в историята. До първия мач на световното първенство в САЩ остават броени часове, но никой не вярва, че ще се случи чудото. Българският национален отбор няма записана победа от всичките си участия до момента, като само веднъж се е класирал за втория етап в Мексико през 1986 година, и то заради равен срещу Република Корея и Италия.

Групата ни в Америка изглежда доста сериозна. Първо играем с Нигерия, която е шампион на Африка. След това е мачът с Гърция, а накрая е един от най-големите отбори в историята - Аржентина с Диего Армандо Марадона.

Само след месец България вече ще е на картата на световния футбол, а цялата страна ще очаква завръщането на невероятния отбор от Щатите. Защото те станаха четвърти в света, като елиминираха Германия и паднаха незаслужено от Италия. Тимът, воден от Димитър Пенев, влиза през парадния вход на историята като най-добрия за всички времена.

Самият Пенев е определен за треньор на ХХ век в България заради успеха на световното, но по принцип доста трудно се съгласява да започнем разговора за невероятните събития преди 15 години.

Правим го в треньорската стая на стадион “Българска армия”. Там, където Пената е прекарал последните над 30 години от живота си. В момента той е член на управителния съвет на ЦСКА, след като преди началото на пролетния полусезон бе сменен като старши треньор от племенника си Любослав. Предварително прави уговорката, че не иска да коментира положението в клуба, който му е на сърцето. След това доста трудно започва да се връща към събитията в САЩ.

- Четвъртото място в света не донесе ли повече негативи за футбола ни? В него влязоха всякакви хора, някои без дори да имат понятие за какво става въпрос.

- Напротив. Това са най-радостните мигове от живота ми. Цялото интервю с най великия треньор тук

Потребителски аватар
megagrym
Контакти:

Re: Димитър Пенев: Искаха да върнат Стоичков обратно

Мнениеот megagrym » 17 юни 2009 21:45

Спомняте си, че осем от тях искаха да бойкотират, ако аз съм треньор. Още пазя декларацията им. След това ме уволниха зад гърба ми. След това левскарите се обявиха против Ники Илиев. А той бе готов и трябваше да играе с Трифон пред Боби. Вдясно Хубчев, а от другата страна - Цанко. Тогава си спомням, че ги викнах последователно в апартамента си. Първо тези, които бяха срещу него, а след това самия Ники. И на излизане се сблъскаха. И директно му казах кой не иска той да играе. Така приключи и тази криза. Иначе щяхме да сме още по-добър отбор от това, което показахме в САЩ.

????
Дали сега националния не е на същото дераже с такива вътрешни размирици заради говедата ??? баси нямам думи колко истини прочетох

Велик човек е тоя ПЕНЕВ !

Потребителски аватар
The deacon
Контакти:

Мнениеот The deacon » 17 юни 2009 21:56

megagrym написа:Спомняте си, че осем от тях искаха да бойкотират, ако аз съм треньор. Още пазя декларацията им. След това ме уволниха зад гърба ми. След това левскарите се обявиха против Ники Илиев. А той бе готов и трябваше да играе с Трифон пред Боби. Вдясно Хубчев, а от другата страна - Цанко. Тогава си спомням, че ги викнах последователно в апартамента си. Първо тези, които бяха срещу него, а след това самия Ники. И на излизане се сблъскаха. И директно му казах кой не иска той да играе. Така приключи и тази криза. Иначе щяхме да сме още по-добър отбор от това, което показахме в САЩ.

????
Дали сега националния не е на същото дераже с такива вътрешни размирици заради говедата ??? баси нямам думи колко истини прочетох

Мегагримчо, може ли да изкажеш мнение без термини като "говедата", защото в момента си абсолютен шопар??!!!

Потребителски аватар
megagrym
Контакти:

Мнениеот megagrym » 17 юни 2009 22:00

е извини ме но аз съм си ШОПАР !!!

Потребителски аватар
TheClub
Контакти:

Мнениеот TheClub » 17 юни 2009 22:04

Единствения Български треньор според мен, който трудно се подава на натиск.... Пенев, Димитър Пенев!

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 17 юни 2009 22:10

megagrym написа:Спомняте си, че осем от тях искаха да бойкотират, ако аз съм треньор. Още пазя декларацията им. След това ме уволниха зад гърба ми. След това левскарите се обявиха против Ники Илиев. А той бе готов и трябваше да играе с Трифон пред Боби. Вдясно Хубчев, а от другата страна - Цанко. Тогава си спомням, че ги викнах последователно в апартамента си. Първо тези, които бяха срещу него, а след това самия Ники. И на излизане се сблъскаха. И директно му казах кой не иска той да играе. Така приключи и тази криза. Иначе щяхме да сме още по-добър отбор от това, което показахме в САЩ.

????

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Бахти тъпака :mrgreen: Без говеда в националния винаги сме били пълна скръб. В последните 15 години, когато се доверихме на чудесната армейска школа ни е много хубаво, нали? Точно па за националния ще обвинява говеда, ае лягай си, че стана жалко вече...

Потребителски аватар
megagrym
Контакти:

Мнениеот megagrym » 17 юни 2009 22:14

не обвинявам ... в цялото семейтво само аз съм от ЦСКА всички са левскари
А нали левскарите винаги казвате истината ??? та баща ми все едно и също повтаря без левскари в националния в защита ще сме много по добре ... Един е Гунди ма един беше и Сираков ... същото и за БОБИ ... другите коиса ??? че нещо не ги знам ... а да не изброяваме тези от ЦСКА и другите БГ отбори

ае са лека нощ на теб

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 17 юни 2009 22:19

Другите кои са? Ти на колко си, та не знаеш кои са другите? Господи, господи, какви деца :mrgreen:

krix
Контакти:

Мнениеот krix » 17 юни 2009 22:25

Стоичков, Бербатов, С.Петров, М.Петров, Д. Пенев и т.н. всичките те са бивши армейци , а от бившите играчи на Левски кои е печелил ШЛ, купата на Англия, кой е играл на финал на ШЛ. Кога Левси са стигали полуфинал на КЕШ? И за 95 години имат 26 титли, а Цска за 61 години - 31 титли

Потребителски аватар
153sd
Контакти:

Мнениеот 153sd » 17 юни 2009 22:28

tprodanov написа:Другите кои са? Ти на колко си, та не знаеш кои са другите? Господи, господи, какви деца :mrgreen:

Левски има 3ма за цялото си съществуване а ЦСКА ???? 10-20 от световна класа??? ( най малко )!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Изображение

Изображение

Върни се в “Футбол - България”