100 години от рождението на Тодор Живков

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tprodanov
Контакти:

Re: 100 години от рождението на Тодор Живков

Мнениеот tprodanov » 08 сеп 2011 00:42

Аз си спомням как тоя тъпак искаше да ни прави 16та република. Спомням си и остатъците от великото му начинание да прави пристанище в София и плавателен канал. Спомням си и Радомир, Кремиковци и подобни недоразумения, които бяха правени с идеята да има работа за хората, пък кой ще плаща сметката от тяхната неефективност, ше го мислим повече.
Едно от най-хубавите неща за тая нощ би било паметника на тая твар да получи същата съдба като на "героите" на съветската армия.

Потребителски аватар
wicked1913
Контакти:

Мнениеот wicked1913 » 08 сеп 2011 00:56

tprodanov написа:Аз си спомням как тоя тъпак искаше да ни прави 16та република. Спомням си и остатъците от великото му начинание да прави пристанище в София и плавателен канал. Спомням си и Радомир, Кремиковци и подобни недоразумения, които бяха правени с идеята да има работа за хората, пък кой ще плаща сметката от тяхната неефективност, ше го мислим повече.
Едно от най-хубавите неща за тая нощ би било паметника на тая твар да получи същата съдба като на "героите" на съветската армия.

+

slavia_forever написа:Като чета някои мнения, направо си давам за пореден път отговор, защо не можем да се оправим. Самият рожденик - червеният убиец си признава, че "комунизмът е едно недоносче", ние го обявихме за най-големия държавник. Цитираме индекси към 89-та година, където сме били на 20-то място, без да цитираме, че по индекс към 44-та година сме били 1-ви на балканите и 6-ти в Европа. Били сме развивали отрасли, каквито преди 44-та са били немислими. Наистина много жестоко е поболяването от комунизъм. За пореден път повтарям, че 89-та година е планирана и създадена от тези, чиито управление се провали. Всичко, което стана след това е плод на това и тези отпреди това, което е планирано от преди това от репресивния апарат на ДС. Само се чуйте какви сравнения давате след 89-та година? Докога ще се излагате с това? Демокрация никога не е имало, а истинските антикомунисти като Илия Минев например бяха поставени в изолация и някои от тях умираха в немилост и мизерия. Планираните псевдодемократични процеси, които заблудиха толкова много хора (сред които тогава бях и аз), но много пъти повече бяха заблудените от тези, които предпоставиха хората да си мислят, че "тези след" са провалили държавата. Някой оттук присъстващите може ли да ми цитира поне 10 човека уж демократи-управленци, зад които да нямат връзка с репресивния апарат от преди 89-та година? И като говорим за голямо развитие, ние даваме ли си как стоим на базата на развиващите се държави, вървейки надолу, или нагоре спрямо тях?! И до какво довежда цялостното управление? Че в България се издържаше основно от оръжия и канали на наркотици и в един момент, като това "секна" и трябваше да се планира идването на 89-та година, в която като така или иначе държавата фалира, под компетентното управление на убийците на интелектуалния елит на нацията, да се доокраде всичко от хората и да се хвърли вината на "чисто новите" управници, наречени демократи. Създадоха мутри, пирамиди и подобия на банки, които в момента са в лъскави офиси, с легализирани бизнеси, с парите на обикновения човек, който ги възхвалява! А синът на рожденика - Владко - оправданият по обвинение в убийството на телевизионната говорителка Татяна Тинтянова, която е хвърлена от висок етаж, не живее в съветския съюз, а в Лас Вегас! По подобие на отрочетата на повечето посткомунистически велможи от обкръжението на бай ви Тодор! И явно са успели да ви промият на много от вас мозъците, след като наистина има толкова мнения за това преди и след уж "демокрацията".

И не на последно място, като се цитира Паисий Хилендарски е хубаво да се знае, че това важи именно безродниците на комунистическия режим, които се отричаха от цялостта на родината си в името на общото СССР. Те не са българи. Такива като мен, деца на уж "врагове на народа", защото са внуци и синове на свещеници и обичащи България са истинските Българи. Такива като нас са създавали това, което е насилствено отнето от мързеливците и некадърниците, които преди 9-ти септември са се крили в шумата и са били крадците и лентяите там, където са живеели. Това, което не било отнето в годините след толкова спечелени битки, е щяло да бъде подарено като 16-та република на СССР и само стечение на обстоятелствата са попречили на предателството на комунистическите предатели. В толкова много почернени семейства има хора избити, изселени и пратени в комунистическите лагери или най-малкото с конфискувани имоти и земи от комунистите. Защо според вас тази тема не е актуална в обществото, по нея се мълчи или се говори в тесен кръг.
По различни данни в месеците след 9-ти септември са избити между 30 и 100 хиляди души и то от интелектуалния и културен елит на страната: лекари, учители, военни, кметове, депутати, министри, дейци на културата - художници , писатели и т.н. Избити са много свещеници и монаси. Защо тях?! Защото трябва да се вярва единствено и само в СССР ли?! Хиляди хора са изселени и пратени в концлагери като повечето не се завръщат.Защо според вас след промените не е потърсена сметка на палачите на всички тези хора? Защо и до днес гледаме комунистическите физиономии в управлението, защо има хора гледащи на девети септември като празник, след като със закон е уж обявен комунистическия режим за престъпен? Защото 89-та година ни е донесла нещо ново, или точно обратното?!

!!!
фалшива коса - фалшив футбол!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 сеп 2011 01:06

tprodanov написа:Фактите обаче са, че Селяндура остави страната с 12милиарда долара външен държавен дълг. Факт е, че в последните години внасяхме дори храни от лошия запад. А кво стана със златния лев и златния резерв от 44та? Комунизма си фалира сам и натрупа дългове от всякакво естество, които ще плащат и нашите внуци

Сега и аз да ти дам малко факти ;) Американският долар е без златно покритие от 1971г. :!: В момента дългът на САЩ е 14,58 трилиона $ или 400% от брутния вътрешен продукт на държавта :!: Дори се обсъжда вариант дали да не обявят фалит :!: Това са данни и факти за най-развитата световна икономика . Най-развитата капиталистическа държава,която се стремим да настигнем,че даже и да подминем :) :!: Бъди сигурен,че нашите 12 милиарда $ дълг не са 400% от БВП на държавата ни ;)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 08 сеп 2011 01:17

Кво общо има тук САЩ????

Говорим, че комунистите завариха златен лев и златен резерв, а тях ги няма. Значи са ги откраднали. И не само тях. Кво ме бърка САЩ?

Потребителски аватар
Gateca
Контакти:

Мнениеот Gateca » 08 сеп 2011 01:53

Като ще правим сравнение между режима преди и сега е редно да си зададем няколко въпроса.
Кога българските хора са живели по-добре и спокойно? Преди 89-та или след това?
Каква беше цената на хранителните продукти, тока и горивата преди и каква е сега?
Можеше ли всеки да отиде на море преди 89-та? Можеше! Сега...съвсем не е така.
Беше ли безплатно здравеопазването? Беше! Сега един пулпит да ти излекуват е 70 кинта.
Строяха ли обикновените работници къщи? Строяха! Сега такова нещо не се забелязва.
Какво беше образованието? Сега какво е?
На какво ниво ни беше спортът? Сега на какво ниво е?
И накрая след като отговорим на всички въпроси, сами кажете кое е по-хубаво - Комунизъм или Капитализъм (Посткомунизъм)
„Ако се борим, можем да загубим, ако не се борим, сме загубени" - Ханс Улрих Рудел

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 сеп 2011 02:00

tprodanov написа:Кво общо има тук САЩ????

Говорим, че комунистите завариха златен лев и златен резерв, а тях ги няма. Значи са ги откраднали. И не само тях. Кво ме бърка САЩ?

Ти наистина ли си тъп или се правиш :roll: Посочи ми държава която има златно покритие на валутата си :!: И американците ли са си откраднали златото :?: То бива бива простотия,ама чак пък толкова :lol: :lol: :lol: Комунистите го били окрали,капиталистите не го интересували :roll: Ами в какъв строй да живеем бе смешко.Те не останаха :) Айде давай предложения :roll:

П.П Веднага сядай и почвай да четеш "Приключенията на Мечо Пух"
Последна промяна от CTAHKO на 08 сеп 2011 02:04, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 08 сеп 2011 02:01

Gateca написа:Като ще правим сравнение между режима преди и сега е редно да си зададем няколко въпроса.
Кога българските хора са живели по-добре и спокойно? Преди 89-та или след това?
Каква беше цената на хранителните продукти, тока и горивата преди и каква е сега?
Можеше ли всеки да отиде на море преди 89-та? Можеше! Сега...съвсем не е така.
Беше ли безплатно здравеопазването? Беше! Сега един пулпит да ти излекуват е 70 кинта.
Строяха ли обикновените работници къщи? Строяха! Сега такова нещо не се забелязва.
Какво беше образованието? Сега какво е?
На какво ниво ни беше спортът? Сега на какво ниво е?
И накрая след като отговорим на всички въпроси, сами кажете кое е по-хубаво - Комунизъм или Капитализъм (Посткомунизъм)

Ти май нищо не си чел нагоре, нали?! :lol: :oops: Преди и след 89-та викаш, а?! :lol:
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 08 сеп 2011 02:09

Ми да отговорим
Спокойствие - преди ме беше страх от държавата, сега от крадци. Държавата обаче е много по-силна и може да е много по-пагубна за целия ти род. Значи - сега
Цената на хранителните продукти беше сходна със сегашната - цените бяха с 20-30% надолу, но заплатите пък бяха 5 пъти надолу.
И сега всеки може да отиде на море, при това на по-ниски цени. Само че, сега може да го направи и в Гърция, и в Турция на същите цени, съвсем свободно.
Здравеопазването и сега е безплатно. Но онова здравеопазване ни гарантираше 15 години по-къс живот от стредното за ЕС.
Не знам кво са строяли работниците, но имаше жилищна криза. В сравнение със строителния бум до 2007ма са строяли къщичка за пиленца
Образованието ни е такова, че благодарение на него нямаме нито един силен и конкурентен сектор. Значи не е произвело кадри - следователно образованието и преди и сега е на нулево ниво.
Спорта, като се изключи някои дисциплини, в които основна роля играеше допинга беше на същото отвратително ниво като сега. Имахме успехи единствено в спортове, в които безогледното използване на химия вършеше работа. Но взеха да ни хващат.
Отговора е явен, но да допълним - всички тези по-ниски цени и уж безплатни неща бяха сметка, която ще плащаме тепърва. Хубаво е като поръчваш ракията, но е нелепо да обвиняваш сервитьора, че иска сметката.
Кажи сега кое е по-хубаво?

И да допълня - сега мога да отида където искам. Сега мога да заведа детето си на кино и театър без да гледаме цензурирани версии. Сега мога да напсувам правителството без да лежа в затвора. За изминалите 20 години успях да видя на живо голяма част от любимите ми групи. За изминалите 20 години нормалните технологии от света дойдоха тук, и ние спокойно пишем от компютри, говорим по мобилни телефони и използваме интернет. За кубинците, които решиха, че комунизма е по-хубавото това все още е екстра.
Е, избра ли си?

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 08 сеп 2011 02:11

CTAHKO написа:
tprodanov написа:Кво общо има тук САЩ????

Ти наистина ли си тъп или се правиш :roll: Посочи ми държава която има златно покритие на валутата си :!: И американците ли са си откраднали златото :?: То бива бива простотия,ама чак пък толкова :lol: :lol: :lol: Комунистите го били окрали,капиталистите не го интересували :roll: Ами в какъв строй да живеем бе смешко.Те не останаха :) Айде давай предложения :roll:

П.П Веднага сядай и почвай да четеш "Приключенията на Мечо Пух"

Не знам аз на какво се правя, но тъпотата при теб е гарантирана. Що трябва да гледам която и да е държава. Имаше ли златен резерв? Имаше. Има ли сега? Няма. Забравяме златното покритие. Златото къде е?
И къде казах, че не ме интересуват капиталистите или за теб капитализъм и америка е едно и също? Мозъко, пиян ли си бе?

На линия
Highlander
Контакти:

Мнениеот Highlander » 08 сеп 2011 02:19

След 9 септември, комунистите национализират текстилната работилница на дядо ми, работилница с 35 работници. Дядо ми е съден след това. Конфискуват му също 20 декара земя. На другият ми дядо му конфискуват 35 декара, 150 овце, 20 крави, няма и година след това човека си заминава. На мой близък дядо му, който е учител е изкаран от домът му за справка и повече никога не се е върнал - обикновен учител. Единият ми дядо, който беше жив доскоро ми е разказвал, че България е била в пъти по-добре преди да дойдат комунистите. Незавидното положение, в което е България се дължи изцяло на 9 септември и комунистите, мутри, олигарси, всичко това нямаше да го има без тяхното управление. Това е ясно на всички.

Върни се в “Архив”