Евроволей 2011-коментари
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Евроволей 2011-коментари
Здравейте! Искам да ви попитам за нещо, което не мие много ясно. След 4 дни започва Европейското първенство по волейбол, което ще следя с голям интерес, но не ми е ясно задължително ли трябва да играем финал на турнира за, да намерим място на Световната купа по волейбол в Япония? (Интересно ще е да видим дали ще се проведе в Япония) Защото много искам да ги гледам на този турнир, но честно казано ми е трудно да повярвам, че ще отидем на финал. Няма да е лесно според мен в мачовете с Полша и Германия, а дано и Словакия да не ни изненада! Не знам какво да мисля след тази две загуби и най-вече тази срещу Словения! Желая им успех!
Последна промяна от fearbless на 07 сеп 2011 13:13, променено общо 1 път.
[center]
[/center] [center] Ливърпул 18 кратен шампион на Англия и 5 кратен европейски първенец! ''You'll never walk alone'' LIVERPOOL FOREVER!!!-До гроб!!! [/center]
[center][wrapimg=]http://www.userbars.com/26886/483332/170-3858-19664ny1.gif[/wrapimg][/center]

[center][wrapimg=]http://www.userbars.com/26886/483332/170-3858-19664ny1.gif[/wrapimg][/center]
Re: Въпрос относно Евроволей 2011
Мисля,че двата финалиста се класират
Класират се финалистите от континенталните турнири и има уайлд карт, коятомеждународната федерация дава. На предния турнир за световната купа България вече се възползва от такъв шанс с уайлд карт, така че не ми се вярва отново да си дадат подобен бонус. Затова нашите трябва да мачкат наред и да стигнат финала, стига на полуфинала да не се паднем с Русия, както каза Владо Николов
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН
- mistreated
- Контакти:
ros написа:стига на полуфинала да не се паднем с Русия, както каза Владо Николов
То почти няма такъв шанс. Единствената възможност да се паднем с Русия е на 1/4 финал и то ако завършим втори в нашата група. Демек ако не сме първи, по-добре да сме трети

Иначе групата ни е по-тежка от другите, но пък ако я спечелим доста ще си олекотим програмата до финала.
От нашите съперници най-опасни са германците. Полша изпитват огромни проблеми на диагонала в момента, заради контузията на Бартман и като цяло изглеждаха доста зле, поне в контролите. Сега някои ще ме нападнат, че нашите и те са загубили последните 2, но за мен не е същото. Поляците играха домакински турнир с Чехия, Италия и Русия и в трите мача спечелиха само един гейм.
Словаците показват едно приятно ниво, но далеч от най-силните в Европа.
По мое мнение първата среща с Германия ще реши класирането ни в групата. Победа ще ни даде огромни шансове за първото място и класирането ни на 1/4 финал, където вероятно ще срещнем някой измежду Германия, Чехия и Полша.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...
-
- Контакти:
Ако домакинът Япония се класира на финал на първенството на Азия (което е напълно вероятно), тогава домакините имат правото да раздатдат още един уайлд-кард (освен този, който е право на международната федерация), на отбор по тяхна преценка. На миналото издание Японците го дадоха на Корея (логично), понеже тогава азиатски шампиони бяха Австралия, а японците заеха второто място. Според мене, ако Русия допусне изненада и не се класира по право, уайлд-кардът ще е за тях. FIVB няма да допусне да снижи класата на турнира и победителя в Световната Лига да не вземе участие. Ако Русия се класира по право, най вероятният кандидат за уайлд-кард от международната федерация е Полша - като бонус за перфектната организация на финалите на Световната Лига. Италианските жабари също винаги са кандидати за уайлд кард, допреди няколко години все те взимаха уайлд карда за финали на световна лига, което доведе до голямо роптаене от страна на другите отбори и затова промениха регламента. Аз викам да стискаме палци на японците да не се издънят на азиатското първенство (макар да броя корея за сигурен шампион), щото японците нас си ни харесват, пък и ние тях (спомнете си аплодисментите в залата във варна по време на японския химн) и може да ни дадат уайлд-кард, ако се наложи.
Ама и да не се класираме на световна купа, не е болка за умиране. Догодина квалификационният турнир за зона Европа за олимпийските игри ще е в София, и ако всичко е по план, Русия трябва вече да се е класирала за олимпиадата като един от медалистите на световната Купа. Пък не ми се вярва в София да паднем от някой друг. А дори и тук да се издъним, със сигурност ще имаме право на участие в един от трите световни квалификационни турнири за олимпиадата, понеже сме много високо в ранглистата, а участниците там се избират точно по този признак.
А иначе аз наистина се надявам да спечелим медал, дори да е бронзов, пак ще съм доволен. Загубите ни от франция и Словения не са изненада, още срещу Турция се видя, че нашите в този турнир няма да играят на пълна пара. Все пак французите са европейски вицешампиони, а Словения е най-прогресиращият отбор в европа в последните години. Техният шампион Блед редовно прескача групиите на Шампионската лига и високото клубно ниво няма как да не дръпне нагоре и националния им отбор. Реално са отбор от класата на словакия, тази година взеха бронз от европейската Лига... Сърбите ще си имат проблеми с тях в групата. Поляците също не са в оптимален състав, бартман все още не е възстановен от контузията, Свидьерски и той няма да играе, а Мариуш Влонзли се скара с треньора и от година вече не играе за националния... което пак оставя Грушка на диагонала им, а той, макар и сносен, е много далеч от определението за топ-нападател. Честно, имам едно усещане, че полша дори може да остаане последна в групата (макар че в никакъв случай няма да заложа на това). Словаците спечелиха европейската лига и това доста им вдигна самочувствието; ще излязат много нахъсани срещу нас, а и все едно ще си играят като домакини. Немците е ясно, че са много неудобен за нас противник със силна блокада.
Но Владо го каза най-добре - за да сме на Световна Купа, трябва да мачкаме всички.
Ама и да не се класираме на световна купа, не е болка за умиране. Догодина квалификационният турнир за зона Европа за олимпийските игри ще е в София, и ако всичко е по план, Русия трябва вече да се е класирала за олимпиадата като един от медалистите на световната Купа. Пък не ми се вярва в София да паднем от някой друг. А дори и тук да се издъним, със сигурност ще имаме право на участие в един от трите световни квалификационни турнири за олимпиадата, понеже сме много високо в ранглистата, а участниците там се избират точно по този признак.
А иначе аз наистина се надявам да спечелим медал, дори да е бронзов, пак ще съм доволен. Загубите ни от франция и Словения не са изненада, още срещу Турция се видя, че нашите в този турнир няма да играят на пълна пара. Все пак французите са европейски вицешампиони, а Словения е най-прогресиращият отбор в европа в последните години. Техният шампион Блед редовно прескача групиите на Шампионската лига и високото клубно ниво няма как да не дръпне нагоре и националния им отбор. Реално са отбор от класата на словакия, тази година взеха бронз от европейската Лига... Сърбите ще си имат проблеми с тях в групата. Поляците също не са в оптимален състав, бартман все още не е възстановен от контузията, Свидьерски и той няма да играе, а Мариуш Влонзли се скара с треньора и от година вече не играе за националния... което пак оставя Грушка на диагонала им, а той, макар и сносен, е много далеч от определението за топ-нападател. Честно, имам едно усещане, че полша дори може да остаане последна в групата (макар че в никакъв случай няма да заложа на това). Словаците спечелиха европейската лига и това доста им вдигна самочувствието; ще излязат много нахъсани срещу нас, а и все едно ще си играят като домакини. Немците е ясно, че са много неудобен за нас противник със силна блокада.
Но Владо го каза най-добре - за да сме на Световна Купа, трябва да мачкаме всички.
-
- Контакти:
Трябва да внимаваме за превъзбудения и напомпан Курек
Един ИСТИНСКИ българин !
[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]
[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

Имаме отбор, с който може спокойно да играем срещу руснаците на финала. И друг път обаче сме имали, но не сме го постигали ...
Разликата е, че този път националите ни са водени от истински професионалист, доказан треньор и българин !
Затова вярвам, че ще се представим подобаващо и ще стигнем до финала.
Както прогнозирах и преди обаче, апогеят на този отбор воден от Радо Стойчев ще бъде догодина на финалите на Световна лига, на които сме домакин. У дома и стените помагат !

[center]
[/center]
[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]
Не видях да има друга тема за първенството. Тук може да дискутираме. Само да се смени заглавието 

Само да кажа на предният потребител, че не Япония а ФИБВ решава за уалд картите 

Дайте да гледаме последователно. Първо да видим какво ще стане на европейското, после ще видим кой ще канят, кой няма. Според мен до 13ти този месец ще имаме идея за нещата.