Тактика и стил на игра ! [Официална тема]

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
zap_lv
Контакти:

Re: Тактика и стил на игра ! [Официална тема]

Мнениеот zap_lv » 01 сеп 2011 15:55

За съжаление в България имахме един достатъчно грамотен треньор ,който колкото и да го усмиват за "правилния футбол" е доказал качествата си.
За съжаление като добре възпитан човек ,характера му е малко по-мек и в Литекс не го взимаха на сериозно футболистите .
Ако някой още не се е сетил говоря за Станимир Стоилов.Той е човек който има доста повече знания от сегашните треньори в България (с изключение на един-двама) ,но заради характера му ,ако се върне в Левски ще бъде взет на подбив от някой от футболистите ,затова ако се върне някога в Левски ,то трябва да е в тандем с Наско Сираков ,който демонстрира доста по-твърд характер и по този начин компенсира този недостиг от качествата на Мъри .
Влизам му в положението на Гонзо и знам ,че не му е леко да се бори със страничните мисли на футболистите ,макар че ако са професионалисти трябва да мислят само за това как да станат по-добри ,че да ги вземе по-богат отбор и да си уредят живота . За появата на интриги е нужно да има повече от 5 човека и несигурност за бъдещето,и двата фактора ги има в Левски ,жалко че в отбора няма сърцати левскари ,само с такива можем да бием всички в България без значение ЦСКА ,Литекс или Миньор.

BOKA_PALRMO

Мнениеот BOKA_PALRMO » 02 сеп 2011 19:40

zap_lv написа:За съжаление в България имахме един достатъчно грамотен треньор ,който колкото и да го усмиват за "правилния футбол" е доказал качествата си.
За съжаление като добре възпитан човек ,характера му е малко по-мек и в Литекс не го взимаха на сериозно футболистите .
Ако някой още не се е сетил говоря за Станимир Стоилов.Той е човек който има доста повече знания от сегашните треньори в България (с изключение на един-двама) ,но заради характера му ,ако се върне в Левски ще бъде взет на подбив от някой от футболистите ,затова ако се върне някога в Левски ,то трябва да е в тандем с Наско Сираков ,който демонстрира доста по-твърд характер и по този начин компенсира този недостиг от качествата на Мъри .
Влизам му в положението на Гонзо и знам ,че не му е леко да се бори със страничните мисли на футболистите ,макар че ако са професионалисти трябва да мислят само за това как да станат по-добри ,че да ги вземе по-богат отбор и да си уредят живота . За появата на интриги е нужно да има повече от 5 човека и несигурност за бъдещето,и двата фактора ги има в Левски ,жалко че в отбора няма сърцати левскари ,само с такива можем да бием всички в България без значение ЦСКА ,Литекс или Миньор.

абе пичове, стига с тоя Мъри бе моля виииииииииииииии! :evil: СТИГА!..Беверен, Тампере, 0:4 от БАТЕ, 1:4 от Кипър, 0:1 от Черна Гора, загуба от ГАРГА(Грузия), отпадане от Работнички(Скопие)....да продължавам ли?
Годините минават бавно,
калъфките множат се славно,
историята простичко говори-
без Милко Балев-ВЕЧНО ВТОРИ!

Потребителски аватар
zap_lv
Контакти:

Мнениеот zap_lv » 03 сеп 2011 01:40

BOKA_PALRMO написа:
zap_lv написа:За съжаление в България имахме един достатъчно грамотен треньор ,който колкото и да го усмиват за "правилния футбол" е доказал качествата си.

абе пичове, стига с тоя Мъри бе моля виииииииииииииии! :evil: СТИГА!..Беверен, Тампере, 0:4 от БАТЕ, 1:4 от Кипър, 0:1 от Черна Гора, загуба от ГАРГА(Грузия), отпадане от Работнички(Скопие)....да продължавам ли?

Елеменирането на Оксер,победи над Динамо Букурещ,Олимпик Марсилия,Артмедия,Удинезе ,достигане 1/4 финал на Купата на УЕФА,победа над шестия в Италия -Киево ,участие в ШЛ. Няколко години Левски бе с класа над останалите евробоици и другите от А група,игра като равен с равен при мача с Шалке ,с Русия в контрола,с Италия ,победи над Беларус ....да продължавам ли ?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 03 сеп 2011 13:09

milen.hristov написа:По принцип тази материя е доста трудна и не са много хората които могат да говорят по нея .

Все едно не знаеш, че тук едно 90% сме завършили Коверчано. :mrgreen:
Аз пък съм на мнение, че в отбора има има едно супер слабо звено в последните 3-4 години оттам идат голяма част от проблемите ни - защитата и играта в дефанзивен план като цяло.
Последният път, когато се представяхме добре в този компонент... донякъде бе вторият полусезон при Кокалеску. Изпълнителите на този пост са ни много зле. Промених малко мнението си за Мюлдер от миналата година. Не е толкова негативно, но за мен той е неубедителен футболист. Иванов и Старокин не ми се хаби да ги коментирам въобще... За Милиев - или хубаво или нищо. Демек - и за него нищо. В Рисп ми е надеждата.
Халфовата ни линия - Дарко, Грийн и Гаджев е единственото силно звено. Лошото е, че Грийн го местят постоянно я в защита, я в средата и се появяват Огнянов и Димов, които не са добри. Направо на светлинни години зад Гаджев и Грийн. В нападение много хора се заблудиха с Дембеле. Истината е, че след Домовчийски и Гонзо в последният му сезон ние нямаме център - нападател. И не се прави нищо по въпроса! За останалите същото като за Милиев.
Това е според мен в последните 3-4 години. Забравих Жо. Продажбата му бе удар по нападението на отбора. А, и Младенов, но и него оставям жез коментар... както и Йовчо.
Как са нещата днес?!
С опорни халфове Гаджев и Грийн и Дарко(Цветков) пред тях, а по крилата Райков и Калво и Арш дръпнат малко по-назад 4-2-1-2 лесно би трябвало да минава в 4-2-2-1 и 4-3-3. Но има 2 основни пречки за това: слабата защита, която не помага на халфовете и смяната на изпълнителите в дефанзивен план, които са абсолютно незаменяеми към настоящият момент. Грийн е силен в халфовата линия и съвсем не е слаб като централен защитник, но като краен бранител (като в мача с Враца) не може да играе. Огнянов, който трябва да го замества се увлича в задържане на топката след като я отнеме, а това е грешка. Балтанов не е лош играч, но и неговата сила си е нападението. Това къде го използват на Герена... Цветков за мен е по-слаб от Дарко и засега поне не показва, че ще го замести. Райков и Калво нямат алтернатива, както и Арш. При една дълготрайна контузия на кой да е от тримата, увисваме много яко.
Тоест, мнението ми е, че с изключение на Дарко, Калво, Грийн, Гаджев, Арш, Илиев и Райков другите са слаби и посредствени изпълнители с които... за каква тактика да говорим?!

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 03 сеп 2011 17:26

[quote="metodito"]......Аз пък съм на мнение, че в отбора има има едно супер слабо звено в последните 3-4 години оттам идат голяма част от проблемите ни..........

Прав си-треньорското :lol:

Един добър треньор може да сглоби що годе качествен отбор и от посредствени футболисти.Не само за местна "консумация"
Примерите не са един и два в европейският футбол.
Ако някой го отрече,да си скъса веднага дипломата от ...където я има :lol:
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 03 сеп 2011 21:59

фифи перото написа:

Един добър треньор може да сглоби що годе качествен отбор и от посредствени футболисти.Не само за местна "консумация"

Значи не си съгласен, че имаме некадърни защитници? Така ли?
И че проблемите ни са в дефанзивен план?

Дай пример.
[offtopic]Тук у нас обаче не искаме "що-годе качествен отбор", а да е най-силният в очите на местните консуматори, голяма част от които ако се бяха родили в Барселона щяха да бойкотират Меси и компания след първият хикс.[/offtopic]

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 03 сеп 2011 22:15

metodito написа:
фифи перото написа:

Значи не си съгласен, че имаме некадърни защитници? Така ли?
И че проблемите ни са в дефанзивен план?

Ти или аз сме ги избирали?!

Дай пример.
[offtopic]Тук у нас обаче не искаме "що-годе качествен отбор", а да е най-силният в очите на местните консуматори, голяма част от които ако се бяха родили в Барселона щяха да бойкотират Меси и компания след първият хикс.[/offtopic]

Димитър Пенев :mrgreen:
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 03 сеп 2011 22:20

фифи перото написа:

Ми... аз съм не съм на твоето мнение. Според мен той имаше футболисти и то добри, които освен, че притежаваха качества, бяха и колектив и играеха дълго време заедно. Като вземеш предвид, че и чичо Митко знае това-онова - резултата не закъсня.
Като Сираков каза в едно интервю, че подобно нещо се е "пекло" още в Мексико. Просто '94 всичко си е дошло на мястото. Но не е било плод на случайност. ;)
Нито Балъков, нито Туньо, още по-малко Христо Стоичков или Наско Сираков бяха посредствени футболисти, както за България, така и за Западна Европа.

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 03 сеп 2011 22:33

metodito написа:
фифи перото написа:

Ми... аз съм не съм на твоето мнение. Според мен той имаше футболисти и то добри, които освен, че притежаваха качества, бяха и колектив и играеха дълго време заедно. Като вземеш предвид, че и чичо Митко знае това-онова - резултата не закъсня.
Като Сираков каза в едно интервю, че подобно нещо се е "пекло" още в Мексико. Просто '94 всичко си е дошло на мястото. Но не е било плод на случайност. ;)
Нито Балъков, нито Туньо, още по-малко Христо Стоичков или Наско Сираков бяха посредствени футболисти, както за България, така и за Западна Европа.

Ти май от майтап не разбираш? :lol:
Тогава сериозно..
За България-СТАНИМИР СтОИЛОВ
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 03 сеп 2011 22:42

фифи перото написа:
Ти май от майтап не разбираш? :lol:
Тогава сериозно..
За България-СТАНИМИР СтОИЛОВ

Ами горе-долу...Ма пак, не е баш така, особено за Бардон, Томашич, Топчо и Домо. За мен Топчо ще си остане един от най-сърцатите защитници. Такъв какъвто нямаме. Томашич...на кантар. Но и той се бореше много и компенсираше височина и бързина с хъс.

Върни се в “Левски”