Разместване на пластовете във футбола?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: Разместване на пластовете във футбола?

Мнениеот rhaegar » 02 сеп 2011 18:19

megan fox написа:
Ето кой колко ще получи:
Испанските грандове Барселона и Реал Мадрид ще получат 41 процента от общата сума за изплащане от телевизионни права или т.нар. транслиране на мачове от местната Примера дивисион за сезон 2011/2012.
Според Marca, двата клуба ще приберат в касите си 270 милиона евро - по 135 милиона евро, а останалите средства ще бъдат поделени между 18 отбора. От тези 18 тима, с най-голям дял са Атлетико Мадрид и Валенсия – по 46 милиона евро.
Най-малко от всички ще вземе Расинг – 13 милиона евро.

http://novini.dir.bg/news.php?id=9407269

И държа да отбележа, че Барса и Реал са на загуба от това! Двата отбора се отказаха от по 15 милиона на година! Да за тях 15 милиона не са много, но е факт.
До преди началото на този сезон Барса и Реал сами продаваха ТВ правата си. МедиаПро беше подписала договори с двата клуба, че им откупува ТВ правата за 10 години напред срещу 1.5 МИЛИАРДА евро за всеки отбор! Това прави по 150 милиона на сезон. За да има някакъв мир и разбирателство двата гранда се отказаха от тези пари и бе сключен общ договор за ТВ правата на Примера, параметрите ти ги показах по-горе.

Ами ето, че са постъпили разумно. Естествено че не е редно Сантандер да взима колкото Барса и Реал, ама и не е нормално двата отбора да взимат повече от останалите 18 взети заедно.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 02 сеп 2011 18:22

Nask0 написа:Във всяко първенство си има фаворити, но не са толко ясно изразени както в Примера. Не мога да разбера защо продължаваме да спорим.

Ами някои хора просто отказват да разберат, че клубовете не са равни и с право не получават еднакво количество пари. Както казах вече няколко страници по-напред... ако всичко трябва да е по равно, то една "S" класа трябваше да струва колкото един Голф, или едно Ламбо Авентадор да струва колкото един Фиат Пунто... Е защо не струват еднакво, нали са все коли с по 4 колела, един двигател и ви откарват от точка "А" до точка "Б"?!
Е по същата причина Барса и Реал трябва и ще получават повече от останалите! Качеството и класата струват пари, а качеството и класата в Примера ги имат Барса и Реал!

И най-важното: Замислете се как Барса и Реал са стигнали до тук?! Не те създават като гранд, но гранд се става!!! Все пак преди повече от 100 години, когато са били основани двата отбора те са били малки, местни отборчета, които с течение на времето са се наложили, постигнали са успехи и са придобили огромна популярност! Айде сега помислите защо точно те? Защо не Еспаньол и Хетафе примерно? :? :? :? Всички са почнали от 0-та на чисто, но само тези два отбора са успели да се докопат до този статут... Как са го постигнали? Защо сега другите само им завиждат и лаят срещу тях, вместо да се хванат и да изминат същият този път, че белкем след 100 години се нарядят рамо до рамо с тях! Защото само с хленчене никога няма да настигнат двата испански гранда!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 02 сеп 2011 18:27

JackPackage написа:те са шампиони, ама Вила взеха Бент за 20+ млн паунда, Тотнъм вадеше по над 30 млн за нападател зимата, кога това го е правил някой в Испания освен Реал и Барса (изключение е може би Фалкао при нас тая година, но той е с парите от Кун...)

извади ми 10те най-скъпи трансфера в Испания за последните 12 месеца без Реал и Барса (закупени играчи и да видим кой колко има и дава за играчи...) :roll:

Фокс, Тотнъм и Арсенал нямаха нищо общо с отборите от миналия сезон, а и не е имало случай третия да бие втория като гост с 6-1, поне аз не се сещам в последните 15 години...

Нещата са несъпоставими заради моделите на управление. В Англия отборите са частна собственост и ако даден клуб е собственост на милиардер той може да харчи колкото си иска. Затова Тотнъм даваха 30 милиона зимата. Леви не си знае парите... ;) Докато в Испания повечето отбори заради испанският модел на управление нямат еднолични собственици. Айде да видим шейха в Малага докъде ще докара нещата... ;) Т.е. да имаме английски модел на управление в клуб в Испания. След 1-2 години ще имаме база за съпоставка. Защото катарският шейх в Малага е тръгнал по пътя на Абрамович и шейх Мансур. Знаем какво направи Роман в лондончани, виждаме и прогреса в Сити..., остава да видим какво ще стане с Малага.

То и в Испания не е имало случай третият да бие вторият с 6:1, но виж за обратното имаме пресен пример от миналият сезон.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 02 сеп 2011 18:33

rhaegar написа:Ами ето, че са постъпили разумно. Естествено че не е редно Сантандер да взима колкото Барса и Реал, ама и не е нормално двата отбора да взимат повече от останалите 18 взети заедно.

Добре де човек, но защо не разбираш следното: Барса и Реал нямат вина!
Те си вадят продукта на пазара, обявяват го за продан и чакат оферта. И идва компанията "Х", която им предлага 150 милиона на година за техният продукт. И двата испански гранда какво трябва да направят? Да ги откажат, защото същият този "Х" примерно на Расинг предлага само 12 милиона евро? Еми това си е проблем на Расинг, не на Барса и Реал.

Ако аз и ти продаваме колите си втора употреба, аз продавам стар очукан Опел, тук-там избила ръжда, ходовата част в кофти състояние, а ти продаваш в същото време отлично поддържано Ауди А6 (примерно)... е нормално ли е да искам да получа толкова пари за моят Опел, колкото ти ще получиш за твоето Ауди?! Или да настоявам ти да не си продаваш Аудото за повече пари, отколкото аз ще получа за Опел-а? Няма ли да ми се изсмееш в лицето и да ми кажеш, че това си е мой проблем и че ти ще си продадеш колата на този, които ти даде най-много за нея, без да ти пука аз колко ще получа за моята трошка?! Отговори ми честно!

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 02 сеп 2011 18:57

megan fox написа:
rhaegar написа:Ами ето, че са постъпили разумно. Естествено че не е редно Сантандер да взима колкото Барса и Реал, ама и не е нормално двата отбора да взимат повече от останалите 18 взети заедно.

Добре де човек, но защо не разбираш следното: Барса и Реал нямат вина!
Те си вадят продукта на пазара, обявяват го за продан и чакат оферта. И идва компанията "Х", която им предлага 150 милиона на година за техният продукт. И двата испански гранда какво трябва да направят? Да ги откажат, защото същият този "Х" примерно на Расинг предлага само 12 милиона евро? Еми това си е проблем на Расинг, не на Барса и Реал.

Ако аз и ти продаваме колите си втора употреба, аз продавам стар очукан Опел, тук-там избила ръжда, ходовата част в кофти състояние, а ти продаваш в същото време отлично поддържано Ауди А6 (примерно)... е нормално ли е да искам да получа толкова пари за моят Опел, колкото ти ще получиш за твоето Ауди?! Или да настоявам ти да не си продаваш Аудото за повече пари, отколкото аз ще получа за Опел-а? Няма ли да ми се изсмееш в лицето и да ми кажеш, че това си е мой проблем и че ти ще си продадеш колата на този, които ти даде най-много за нея, без да ти пука аз колко ще получа за моята трошка?! Отговори ми честно!

Барса и Реал нямат вина, но те са реално облагодетелстваните от всичко това.

А какво се случва при една евентуална криза на резултатите? Това става все по-трудно възможно, специално за Барса и Реал, но и това е следствие от слабото първенство. Как е възможно според теб Реал или Барса да не вземат победа 2 месеца? И все пак да приемем, че се случва. Единия отбор прави слаб сезон, и се добира само до ЛЕ. Спонсори прекъсват договорите, телевизиите искат да дадат 1/3 от парите и този отбор остава с милиони загуба, а Кристияно или Меси няма да си намалят заплатите, нали?
Барса и Реал ядат баницата, но тези която я дават (или даваха досега) не разбират, че ако едното от двете големи парчета се окаже солено, губят всички. И колкото по-големи стават двете парчета, толкова повече ще страдат тези, които трябва да се задоволяват с малките. Идеята е, че с тези пари трябва да се създават някакви що-годе равностойни условия за всички отбори да са адекватни, а не да падат с по 10 гола и да се чудят как да свържат двата края.

Изображение

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 02 сеп 2011 19:19

rhaegar написа:А какво се случва при една евентуална криза на резултатите? Това става все по-трудно възможно, специално за Барса и Реал, но и това е следствие от слабото първенство. Как е възможно според теб Реал или Барса да не вземат победа 2 месеца? И все пак да приемем, че се случва. Единия отбор прави слаб сезон, и се добира само до ЛЕ. Спонсори прекъсват договорите, телевизиите искат да дадат 1/3 от парите и този отбор остава с милиони загуба, а Кристияно или Меси няма да си намалят заплатите, нали?
Барса и Реал ядат баницата, но тези която я дават (или даваха досега) не разбират, че ако едното от двете големи парчета се окаже солено, губят всички. И колкото по-големи стават двете парчета, толкова повече ще страдат тези, които трябва да се задоволяват с малките. Идеята е, че с тези пари трябва да се създават някакви що-годе равностойни условия за всички отбори да са адекватни, а не да падат с по 10 гола и да се чудят как да свържат двата края.

Нищо не става. Дори един от двата отбора да изпадне в подобна криза, той пак почти сигурно ще завърши в зона ШЛ. Да, няма да е втори, а ще бъде трети или четвърти, но пак ще участва в ШЛ, просто рано-рано ще се реши битката за титлата. - и да, това определено не говори добре за Примера, но в момента такава е дейтвителността в Испания. За последно подобна криза в един от двата отбора имаше при Реал през сезон 2008/2009 и те завършиха втори на 16 точки зад Барса.

Дори и да стане това, което ти казваш - единият отбор да не се класира в зона ШЛ, а в ЛЕ, последствията за този отбор няма да са кой знае колко големи. Да, отбора ще загуби малко пари от ШЛ и толкова! Парите от ТВ права за Примера няма да намалеят, защото този отбор няма да изгуби нито грам от популярността си. Всеки може да направи един слаб сезон и никой не е застрахован от това, но феновете на отбора няма да се откажат от любимият си тим, заради по-слабите резултати. А и за самата телевизия това даже може да й дойде по-добре. Защо? Защото ако стане нещо такова, част от интереса към Примера ще се възвърне. Повече хора ще решат да гледат първенството да не би нещата да са почнали да се нормализират там и пак да има реална интрига. ;) А повече зрителска аудитория представлява повече пари за телевизиите от повече рекламодатели и спонсори. ;)
А едно нещо в Испания е ясно, дори Барса или Реал да направят слаб сезон, в следващият пак ще са в битката за титлата... ;)

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 02 сеп 2011 19:38

Май няма да се разберем. Именно парите и телевизиите направиха Барса и Реал тези "чудовища" в последните 5-6 години. Най-добрите футболисти искат да идат там за да печелят (титли и още повече пари), редовно обезкървяват конкуренцията, защото тя няма пари да плаща адекватни заплати на своите качествени играчи и първенството се превърна в по-безинтересно от шотландското.

Колкото до загубите от един слаб сезон-първо, парите от ШЛ са огромни, в сравнение с тези от ЛЕ. И това е най-малкото. За следващия сезон този отбор ще похарчи нови стотици милиони за селекция и нов треньор, които да върнат отбора на полагащото му се място. Тези хора ще взимат още по-високи заплати със всяка изминала година. Всичко това са финансови загуби за отбора.
А хората ще са наясно, че интригата в Примера не се е върнала-просто слабият сезон е следствие на проблеми в съответния отбор, а не на повишена конкуренция.

Докато Барса и Реал са такива монополисти, испанско първенство няма да има. Ще гледаме надбягване между два коня и единствените интересни мачове ще са двата между тях. И титлата се решава от това, кой ще допусне някъде един случаен хикс или още по-зле: от два мача. И една точка между двата отбора да е разликата в края на сезона, след като са с 30 пред другите, интересно първенство няма. А хората искат да гледат точно това-да излезне Уулвс и да накара САФ да гледа като зомбиран, защото неговият отбор, най-добрият в Англия, е бил победен и НАДИГРАН от потенциален изпадащ. А не Осасуна да играе с 2 защитни вала преди центъра и пак да отнася 5 гола.

Изображение

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 02 сеп 2011 19:47

rhaegar написа:Докато Барса и Реал са такива монополисти, испанско първенство няма да има. Ще гледаме надбягване между два коня и единствените интересни мачове ще са двата между тях. И титлата се решава от това, кой ще допусне някъде един случаен хикс или още по-зле: от два мача. И една точка между двата отбора да е разликата в края на сезона, след като са с 30 пред другите, интересно първенство няма. А хората искат да гледат точно това-да излезне Уулвс и да накара САФ да гледа като зомбиран, защото неговият отбор, най-добрият в Англия, е бил победен и НАДИГРАН от потенциален изпадащ. А не Осасуна да играе с 2 защитни вала преди центъра и пак да отнася 5 гола.

Всъщност това, което стана м/у Уулвс и МЮ беше едно огромно изключение във ВЛ, докато в Приемра е практика. Загледай резултите на Барса и Реал от последните няколко сезона и виж срещу кои отбори губят точки..., не от отборите борещи се за местата за ЕКТ, а точно от тези, които се борят да не изпаднат... ;) Последните няколко сезона Барса винаги пада от някой от изпадащите или заемащ временно последната позиция. ;)

И не е нужно да надиграеш съперника си, за да го победиш. За справка Барселона - Еркулес 0:2 ;)

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 02 сеп 2011 19:54

megan fox написа:Всъщност това, което стана м/у Уулвс и МЮ беше едно огромно изключение във ВЛ, докато в Приемра е практика. Загледай резултите на Барса и Реал от последните няколко сезона и виж срещу кои отбори губят точки..., не от отборите борещи се за местата за ЕКТ, а точно от тези, които се борят да не изпаднат... ;) Последните няколко сезона Барса винаги пада от някой от изпадащите или заемащ временно последната позиция. ;)

И не е нужно да надиграеш съперника си, за да го победиш. За справка Барселона - Еркулес 0:2 ;)

В Англия последният редовно побеждава лидера на собствен терен, това са едни от най-интересните и чакани мачове. Става въпрос за мачове след 15 кръга разбира се, не след 2-3. За справка-Челси през 2009/2010 записа 6 победи от 6 мача срещу отборите от голямата четворка и накрая стана шампион с точка разлика-значи точките са загубени именно срещу по-слабите отбори.

А когато си по-слаб отбор и успееш да надиграеш съперника си, за да го победиш-значи не си слаб отбор като цяло. Да се затвори и да измъкне случайна победа може да се случи на всеки.

Както и да е, предлагам да не си разваляме пеъчната вечер с безкрайни спорове, и без това съм достатъчно уморен :lol: . Евентуално утре нямам против да продължим :)

Изображение

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 02 сеп 2011 20:08

Да се говори за някаква криза в испанския футбол, ми се струва меко казано пресилено. Припомням, че Испания е настоящ световен и европейски шампион по футбол при мъжете, европейски шампион при младежите до 21 години, европейски шампион при младежите до 19 години. Пълна доминация на национално и клубно ниво (успехите на каталунците в ШЛ през последните години). Да наистина в националния отбор преобладават играчите на Барселона и Реал Мадрид, но предвид успехите на Ла Фурия,които изброих, е абсурдно да се говори за някаква криза, сравнения с Шотладния и т.н. Относно липсата на конкуренция, специално Барселона в което и първенство да играе, разликата в класите ще е подобна. Припомням по какъв категоричен начин беше надигран само преди няколко месеца най-силния английски отбор, шампионът Манчестър Юнайтед. Насред английска земя, пълна доминация на каталунците във всички компоненти на играта, Манчестър Юнайтед за целия мач според статистиката имаха един точен удар (гола на Рууин, при който дори имаше засада). Реал Мадрид през миналия сезон, също надигра категорично италианския шампион Милан - мача в Мадрид, с оглед създадените положения, реалния резултат беше 4:0, а в Милано срещата завърши 2:2, като единия гол на Индзаги беше от един метър засада. И тези телевизионни права, които всеки говори за тях, сигурно през 50-те години,когато е нямало пари от телевизии, Малага и Осасуна са ставали през година шампиони. Относно това, че в Испания, едва ли не, последния е невъзможно да бие първия, също е доста далеч от истината. Миналата година, Реал Мадрид загуби точки при гостуванията си на два от трите отбора,които накрая изпаднаха (Алмерия и Ла Коруня), другия изпаднал - Еркулес победи Барселона насред "Ноу Камп". Какво да кажем, за един Спортинг Хихон, който в четирите си мача срещу двата гранда записа доста прилични резултати - срещу Барселона загуба с 0:1 на "Ноу Камп" и 1:1 като домакин, срещу Реал Мадрид - победа насред "Бернабеу" с 1:0 и загуба като домакин с 0:1 ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Върни се в “Футбол - Свят”