40 човека седят и гледат как момиче се дави

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Phoenix_
Контакти:

Re: 40 човека седят и гледат как момиче се дави

Мнениеот Phoenix_ » 31 авг 2011 11:10

federer90 написа:
marmi52 написа:8-)

С риск да се повторя, пак ще кажа - живеем в болно общество !
Младите хора за съжаление са с подменена ценностна система и промити мозъци. Не всички, разбира се ! По-възрастните също се промениха и забравиха традиционните български и човешки добродетели.
Преди да хвърлим вината изцяло върху този и онзи, да попитам няколко неща:

Добре казано!

Така е, 45 години еснафски социализъм, и 22 години мутризация.. няма ги вече "традиционните български и човешки добродетели."

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 31 авг 2011 11:22

Phoenix_ написа:

Младите хора за съжаление са с подменена ценностна система и промити мозъци. Не всички, разбира се ! По-възрастните също се промениха и забравиха традиционните български и човешки добродетели.

Така е, 45 години еснафски социализъм, и 22 години мутризация.. няма ги вече "традиционните български и човешки добродетели."

8-)

Никаква "мутризация" не е имало ! Имаше умишлено създадена среда на контролиран хаос, колкото и абсурдно да звучи като словосъчетание.
И децата знаят кой създаде борческите групировки, кой ги контролираше през цялото време и кой ги закри като изби по-голяма част от така наречените "подземни босове" !
22 години фасадна демокрация, зад фасадата, на която се извърши нечуван грабеж на създаденото, унищожение на народа и подмяна на ценностната система на хората.
Резултатът е на лице ! Дете се дави - 40 човека седят и гледат сеир, а някои дори припалват цигарка за разнообразие ...
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 31 авг 2011 11:39

И все ми се струва че при по бързи и адекватни действия е можело да се спаси момичето,щом не се е удавило веднага значи е имало шанс. И при това е имало доста хора не е някакво безлюдно място ,но страха парализира и мозъчните гънки,от 40 поне 5 нямаше ли със по лъвски сърца.

Потребителски аватар
Dani
Контакти:

Мнениеот Dani » 31 авг 2011 11:44

Трън написа:Темата избива малко напопулизъм.
Аз не съм добър плувец, и ако видя давещ се човек навътре няма да мога да му помогна. Незавикимо че е момиче, независимо че като слушах вчера разказа на едната бабка и ми се ревеше - как се е борело с вълните. А и от спасители съм чувал че човек който не може да плува и не е сигурен в себе си, по никакъв начин не трябва да се хвърля да спасяв друг надълбоко, защото за спасителите ще има две жертви за спасяване. Това лято имаше сума ти случай - момче се хвърлило да спасява двама, спасява единия, но то самото се удавя.

Не говорете наизуст защото никой не знае тия 40 хора какви са били - тая бабка от новините ли да се хвърли да в морето, или дори полицая - ако не умее да плува? Аз лично ко бях там нямаше да мога да помогна.
А и медиите много обичат да преувеличават за да съберат рейтинг - едно е момиче да се е удавило - наистина голяма трагедия, друго е да се е удавило и някой да си пали цигарата.... Аз лично на телевизия и вестник не вярвам и 1%

Добре, от 40 човека все има един, който може да плува! Не може да няма! Просто нямам думи! И аз не съм кой знае какъв плувец и нямаше да скоча, но не може да няма нито един, който да може да плува! СРАМОТА! Жалко за момичето, да почива в мир...

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 31 авг 2011 13:59

Мен ме съмнява, 40 човека да са седяли и гледали, че някой и цигара да е запалил. Дали пак не е пресилено от журналисти?!?! Всекидневно се изкарва ебахти долната нация, а това въобще не е така...
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 31 авг 2011 14:04

bigbonusprize написа:Мен ме съмнява, 40 човека да са седяли и гледали, че някой и цигара да е запалил. Дали пак не е пресилено от журналисти?!?! Всекидневно се изкарва ебахти долната нация, а това въобще не е така...

В интервюто бабата каза, че е имало повече от 20 човека и само са гледали. Но ако наистина е имало полицаи, които също са били просто зяпачи, е тогава просто не знам! Заслужават публично унижение по всички медии, а също така и съд за неизпълнение на задълженията, довело до смърт! :evil:
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 31 авг 2011 14:48

Умираме да плюем, да се унижавами и самоунижаваме.
Егати и малоумното заглавие-"40 човека седят и гледат как момиче се дави".
Първо защо не се каже колко от тези 40 човек са съученици на момичето и също са на тази възраст, което значи, че са деца. Защото аз прочетох, че тези 40 човека са били на летен лагер и са си правили обща снимка на скалите, тъй като морето е било бурно и този ден не им е било позволено да ходят на плажа. Също така трима случайни минувачи са се хвърлили и спасили другите деца, а момичето е било по-навътре и не са успяли да стигат навреме. Колкото до полицаите които са били наблизо, какво биха могли да направят ако не са добри плувци, тук става въпрос не за градски басейн, а за бурно море. И колко от вас които давате мнение във форума щяха да скочат без да се замислят, сигурно нито един, но важно е да се правим на велики пред клавиатурата? Така, че преди да давате мнение и да плюете и обиждате е нормално да помислите реално върху ситуацията.
Иначе жалко за детето и Бог да го прости!
Последна промяна от v.r.s. на 31 авг 2011 16:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Phoenix_
Контакти:

Мнениеот Phoenix_ » 31 авг 2011 15:29

[offtopic]
marmi52 написа:
Phoenix_ написа:

8-)

Никаква "мутризация" не е имало ! Имаше умишлено създадена среда на контролиран хаос, колкото и абсурдно да звучи като словосъчетание.
И децата знаят кой създаде борческите групировки, кой ги контролираше през цялото време и кой ги закри като изби по-голяма част от така наречените "подземни босове" !
22 години фасадна демокрация, зад фасадата, на която се извърши нечуван грабеж на създаденото, унищожение на народа и подмяна на ценностната система на хората.
Резултатът е на лице ! Дете се дави - 40 човека седят и гледат сеир, а някои дори припалват цигарка за разнообразие ...
[/offtopic]
Абсолютно си прав - "фасадна демокрация" е най-точното определение. Прав си и че на децата е ясно, че всичко е създадено от бившата номенклатура и Държвана сигурност. Аз говорех за друго.. но иначе сме на едно мнение.. 8-)

П.С Слагам цитатите в оффтопик, за да не е много дълъг поуста ми.

И наистина много чудно как приехте, всичко казано от тв-тата за чиста монета...

Потребителски аватар
Phoenix_
Контакти:

Мнениеот Phoenix_ » 01 сеп 2011 08:50

Май в България всяко чудо за 3 дни.. айде нали бяхте супер активни.. всички се мятахте в морето, независимо от условията.. полицията много лоша...много сте велики.. айде сега всички тея дето са недоволни от полицията, се организирайте се със ваши съмишленици и изисквайте полицията по морските градове и курорти, да носи в багажника въже, жилетки, плавници, а бе не не знам помислето го.. к'во точно.. колко ще струва и го изисквайте... за да няма следващ такъв случай.. все пак полицията винаги ще пристигне по-бързо от всякъв катер. Сега трябва да се върши работа.. по форумите всеки може да пише... Ама май сте мъже само на приказки, иначе сте същите мързеливици като полицията и са ще чакате друг такъв случай за да кажете пак колко сте велики..

Потребителски аватар
Phoenix_
Контакти:

Мнениеот Phoenix_ » 01 сеп 2011 21:32

Дам... мълчание по темата.. НЕ СЕ УЧУДВАМ!! Айде ключ-а и следващия път по-леко с приказките...

Върни се в “Свободна зона”