Голямо дерби ли е Арсенал - Ман. Юнайтед

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Голямо дерби ли е Арсенал - Ман. Юнайтед

Мнениеот pomiqrat » 11 юли 2011 13:35

MQplaya написа:
pomiqrat написа:А и дерби е между два отбора от един град

Нима Барселона-Реал Мадрид,Борусия Дортмунд-Шалке 04,Манчестър Юнайтед-Ливърпул,ПСЖ-Олимпик Марсилия и т.н. не са дербита???

Борусия и Шалке да (дербито на Рурската област), а останалите твърдо не. На едното му викат "Ел Галактико"
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 11 юли 2011 13:39

Е понеже от 20-на години думичката дерби се свързва с преди всичко съперничеството между двата ( или трите, четирите и т.н. ) най силни отбора НЯКЪДЕ ... Аз също няма да се хвана за буквалното значение на думата и ще кажа, че ДА, Арсенал Ман. Юн. си е голямо дерби !

Иначе истинските дербита на Острова са:
Рейнджърс - Селтик
Ман. Юн. - Ман. С.
Ливърпул - Ман. Юн.
Тотнъм - Арсенал
Ливърпул -Евертън
Челси - Уест Хям
Шефилд Юн - Шефилд У.

Това са в истинският смисъл на думата - Дерби !
Това са градски и областни сблъсъци ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Forest_fan
Контакти:

Мнениеот Forest_fan » 11 юли 2011 13:40

Разбира се, че Арсенал - Манчестър Юнайтед е дерби, може би не с най-голям заряд, но си е дерби. От разговорите ми с английски фенове и от това, което съм чел по въпроса, най-емоционалното и свирепо дерби в Англия е това между Съндърланд и Нюкясъл ;)

Потребителски аватар
MagicMoments
Контакти:

Мнениеот MagicMoments » 11 юли 2011 13:48

Forest_fan написа:Разбира се, че Арсенал - Манчестър Юнайтед е дерби, може би не с най-голям заряд, но си е дерби. От разговорите ми с английски фенове и от това, което съм чел по въпроса, най-емоционалното и свирепо дерби в Англия е това между Съндърланд и Нюкясъл ;)

Дрuгия път Уест Хям-Милуол е най-свирепото дерби.Преди 2 години играха за Карлинг Къп и бе истинска касапница :twisted: :twisted: Няма второ дерби като това освен дербито на Хамбург Хамбургер-Санкт Паули (може би :? ) :twisted: :twisted:
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ любимия си отбор ,когато ГУБИ,не го ПОДКРЕПЯЙ ,когато ПОБЕЖДАВА.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 11 юли 2011 16:57

pomiqrat написа:
MQplaya написа:

Нима Барселона-Реал Мадрид,Борусия Дортмунд-Шалке 04,Манчестър Юнайтед-Ливърпул,ПСЖ-Олимпик Марсилия и т.н. не са дербита???

Борусия и Шалке да (дербито на Рурската област), а останалите твърдо не. На едното му викат "Ел Галактико"

:lol: Не е "Ел Галактико", а "Ел Класико".
Иначе ако трябва да бъдем точни си напълно прав - смисълът на думата "дерби" е мач между отбори от един град или много близки градове ( 10-20 km),примерно каквито са Нюкясъл и Съндърланд. И по този критерий, "дерби" в Испания са Реал Мадрид-Атлетико Мадрид, Барселона-Еспаньол, Севиля-Бетис . Но все пак, за много хора, думата дерби е еквивалент на мач между два много силни отбори(примерно борещи се всяка година за титлата) ;)

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 11 юли 2011 17:45

Madridist написа:

Борусия и Шалке да (дербито на Рурската област), а останалите твърдо не. На едното му викат "Ел Галактико"[/quote]

:lol: Не е "Ел Галактико", а "Ел Класико".
Иначе ако трябва да бъдем точни си напълно прав - смисълът на думата "дерби" е мач между отбори от един град или много близки градове ( 10-20 km),примерно каквито са Нюкясъл и Съндърланд. И по този критерий, "дерби" в Испания са Реал Мадрид-Атлетико Мадрид, Барселона-Еспаньол, Севиля-Бетис . Но все пак, за много хора, думата дерби е еквивалент на мач между два много силни отбори(примерно борещи се всяка година за титлата) ;)[/quote]

Много си тъп, помияреее :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 27 авг 2011 01:09

Темата преди този мач е доста актуална имайки предвид, че Арсенал не са много силни,а Юнайтед са доста пред тях. :mrgreen:

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 09 яну 2013 20:16

dindan написа:

Именно
МанЮн.-Ман сити
Ливърпул-Евртън
Тотнъм -Арсенал
И Т.Н.

Не е точно задължително да са от един град! Може да са от една местност! Както са Юнайтед и Ливърпул!

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 09 яну 2013 20:35

Поне според мен дербитата от 1 град са с по-голям заряд, казвам като цяло....

Бока-Ривър
Рейнджър-Селтик
Пък дори и Левски-ЦСКА, все мачове с огромен заряд, има и още, но не ми се мисли сега :)
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Върни се в “Футбол - Свят”