Какъв трябва да е пътят на ЦСКА оттук нататък?

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Re: Какъв трябва да е пътят на ЦСКА оттук нататък?

Мнениеот delqnski47 » 26 авг 2011 20:49

да Милен наговори стандартните глупости след мача :) :roll:

Еми твое мнение,щом казваш ;)
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
gogo_cska
Контакти:

Мнениеот gogo_cska » 26 авг 2011 20:57

-Ivan- написа:
vaskonti написа:
the wall написа:Пффф, а сега накъде, тоя не става, оня не можел да уцели топката... Сега обратно в кочинката, наречена БГ Футбол, предстои ключов мач с Монтана - това съвсем сериозно го казвам. Продължаваме да работим и да следваме линията на развитие от началото на годината. Трябва постоянство, надграждане, инвестиране в бази и много работа - с децата и с мъжете: тактика, физика и техника.
20 години само рушим, всяка година почваме от нулата, ами нищо чудно, че сме на това ниво.

Играчите са ок, със сигурност имат качества. Милен ги сплоти, подреди ги правилно, успява да ги мотивира, но до тук. Нямаме никакво израстване в тактическо и физическо отношение. Не ме разбирайте погрешно - не призовавам за смяна на треньора, напротив трябва да му дадем шанс и той да се учи, да поправя грешките си, но трябва да направим и точните анализи.
Според мен ЦСКА загуби мача поради липса на класа и самочувствие, но за мое съжаление беше и надигран тотално тактически и надвит физически. Да - играчите ни все още са далеч от желаната класа, нямат оправдание за това, че и двата мача излизат абсолютно гипсирани от притеснение в началото, нямат оправдание и за елементарния брак в действията им на моменти.
Но тактика и физическо състояние, за разлика от техническите умения на играчите, са неща, които в голяма степен могат да бъдат контролирани, а ние там претърпяхме пълен крах. ЦСКА се оказа прекалено елементарен за разгадаване - двама души срещу Грег Нелсън, насищане на халфовата линия - 4-5 румънци срещу Боби и Тошко (което създава илюзия, че те са изиграли слаб мач и не стават за нищо), преса и плътно покритие на бековете ни, когато изнасяме топката, което ни принуждава просто да изритваме топката напред, където тя става лесна плячка за високите румънци, от там тотална изолация на Зику и Делев (което пъл създава илюзия, че и те не стават за нищо) и от там едно голямо нищо - нямаме удар във вратата. И това е така, защото ЦСКА играе по абсолютно един и същ начин от началото на годината и се оказа елементарен за разгадаване от румънците. Нямаме план Б, а за съжаление дори не разбрах какъв е планът А и на какво точно разчитахме. Като добавим факта, че и двата мача бяхме надтичани и надборени, и че след 65-70 мин вече едвам се движихме по терена, картинката става ясна.

Драми не трябва да се правят, но са необходими малко по-задълбочени анализи, не в стил 'тоя става, тоя не става' или просто да свеждаме глава примиренчески 'ами толкова си можем'.

Това май е най-адекватното мнение във форума от снощи насам.

+111

+1111
Поклон пред най-великия български отбор за всички времена!!!

Потребителски аватар
BaLoN
Контакти:

Мнениеот BaLoN » 26 авг 2011 21:06

ВРЪЩАТ ПЕНАТА В ТРЕНЬОРСКИЯ ЩАБ НА ЦСКА

Изображение

Димитър Пенев е на път да се завърне в треньорския щаб на ЦСКА като съветник и консултант, научи БЛИЦ. Именно това е била основната тема на разговор днес между ръководството на клуба и наставника Милен Радуканов. Димитър Борисов е предложил на Стратега да помага на младия специалист, след което уведомил треньора.

БЛИЦ припомня, че Пената изпълняваше същите функции и през пролетта на 2010 година, когато след напускането на Йоан Андоне начело на ЦСКА застана Адалберт Зафиров. Тогава обаче Димитър Пенев заемаше съвсем фиктивно този пост. Сега се предполага, че картината ще е същата, макар от Борисовата градина да твърдят, че Стратега ще има за задача да успокои обстановката и да помогне на 38-годишния Радуканов в борбата за спечелването на шампионската титла.

http://www.blitz.bg/sport/article/102921

------------------------------------------

Това е страхотен вариант и ако е истина ще бъда щастлив. Младия Радуканов трябва да се учи от стратега, а Пената трябва да каже и покаже на младия си колега тънкостите в занаята ! Няма по-подходящ човек, който може да научи Радуканов на тактика и стратегия, няма по-подходящ човек който да каже на Радуканов, кой става и кой не и кои млади момчета имат потенциала да играят в ЦСКА ! Това е верният път към успеха и светлото бъдеще на ЦСКА !!! ДАНО Е ФАКТ !
catch me ... if you can !

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 26 авг 2011 21:49

Morgause написа:
vaskonti написа:За да се научиш да плуваш просто скачаш изведнъж в дълбокото. Ако тръгнеш през плиткото бавно и леко... не се знае нито кога, нито дали....

Виж, разбирам, че те е яд, че Радуканов не прави точните смени! И мен ме е яд, но ако не беше той, нямаше да сме на това ниво в момента! Знам, че по-принцип заслужава критики, но трябва да го подкрепяме! Рано или късно, ще си вземе поука от грешките му, и мен ме дразни когато гледа, че тъпото джудже Делев цял мач се шляе по терена и него сменя, но какво мога да направя аз, един прост фен! Същото се отнася и за Зику! Делев дано го продадът, че не го понасям тоя човек! НИКОГА не е заслужавал да му скандираме името, НИКОГА! Той тия 2 мача с Стяуа не е докоснал топката бе хора!

Отново казвам, че го подкрепям! Но това не значи, че не трябва да отбелязваме и коментираме грешките му, особено когато той ги повтаря доста упорито.
delqnski47 написа:
vaskonti написа:За да се научиш да плуваш просто скачаш изведнъж в дълбокото. Ако тръгнеш през плиткото бавно и леко... не се знае нито кога, нито дали....

Да,но има известна опасност да се удавиш! ;)
Разбира се,и това е относително нещо!Понякога се получава(където,ако стане,ще е страхотно),но ако не се получи...става фатално!Това е много голям риск да се пускат млади играчи в такива мачове(както казваш,само един човек го умее това в България)

Има опасност, но щом скачаш по собствено желание, значи имаш достатъчно силно желание да се научиш, а това в общи линии е всичко което ти трябва. Дори и в началото да започнеш да плуваш "кучешката", в крайна сметка се научаваш. Без значение колко голям би бил рискът и какво би станало с пускането на Костов и Карачанаков, според мен феновете щяха да уважават още повече Милен точно заради смелостта да скача в дълбокото. Ако щеш, дори Делев щеше да има полза от подобен ход защото щеше да си наляга парцалите и да се старае, а не да лежи на стари лаври. Не, че са кой знае какви лаврите му...
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 26 авг 2011 21:50

Няма път за ЦСКА!Няма спасение за бг футбола като цяло!Все по-зле ще става,титлата е безсмислена и без стойност,задминават ни Люксембург и Ирландия!Още Лафчис го казваше,Мъри и Наско го повтаряхя-глас в пустиня...Е,дойде си всичко на мястото!Жалък и старомоден футбол,самочувствие без покритие,уговорени мачове,лигльовци пишман футболисти по чалгатеките,дето един тест на Купър не могат да покрият...Какъв път търсите вие?За титла?Ами после???Трябва да играеш 20 истински мача,а не два,за да се развиеш нанякъде...С тези президенти,с тези бази и манталитет?Пътят за всички ни е един-да видим кой първи ще отпадне от Фарьорски или Лихтенщайнски тим...И кой ще е вторият...Радуканов е пишман тренер като Гонзо,Илиан,Хубчев и да не изреждам нататък-какви школи завършиха и къде бяха на стаж,та чакате от тях подвизи?Всеки сън има край-а това е краят на всички сънища и илюзии за умиращия български футбол!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 26 авг 2011 22:03

vaskonti написа:
Morgause написа:

Виж, разбирам, че те е яд, че Радуканов не прави точните смени! И мен ме е яд, но ако не беше той, нямаше да сме на това ниво в момента! Знам, че по-принцип заслужава критики, но трябва да го подкрепяме! Рано или късно, ще си вземе поука от грешките му, и мен ме дразни когато гледа, че тъпото джудже Делев цял мач се шляе по терена и него сменя, но какво мога да направя аз, един прост фен! Същото се отнася и за Зику! Делев дано го продадът, че не го понасям тоя човек! НИКОГА не е заслужавал да му скандираме името, НИКОГА! Той тия 2 мача с Стяуа не е докоснал топката бе хора!

Отново казвам, че го подкрепям! Но това не значи, че не трябва да отбелязваме и коментираме грешките му, особено когато той ги повтаря доста упорито.
delqnski47 написа:

Да,но има известна опасност да се удавиш! ;)
Разбира се,и това е относително нещо!Понякога се получава(където,ако стане,ще е страхотно),но ако не се получи...става фатално!Това е много голям риск да се пускат млади играчи в такива мачове(както казваш,само един човек го умее това в България)

Има опасност, но щом скачаш по собствено желание, значи имаш достатъчно силно желание да се научиш, а това в общи линии е всичко което ти трябва. Дори и в началото да започнеш да плуваш "кучешката", в крайна сметка се научаваш. Без значение колко голям би бил рискът и какво би станало с пускането на Костов и Карачанаков, според мен феновете щяха да уважават още повече Милен точно заради смелостта да скача в дълбокото. Ако щеш, дори Делев щеше да има полза от подобен ход защото щеше да си наляга парцалите и да се старае, а не да лежи на стари лаври. Не, че са кой знае какви лаврите му...

Забравил си да копираш ключова част от коментара ми ;) !Все пак тя обосновава това,което си взел предвид от мнението:
Иначе се съмнявам ,че наще младежи имат нужната психика за да оцелеят,за да издържат!Не сме 89-та където се работеше правилно и ии знаете...Ицо,Любо и Емо какво правеха!Затова не трябва да опитваме неща,за които не са подготвени и ако мислим така да действаме....тогава чичо Митко трябва да е до Милен!

Но се надявам,че си я видял...
Отностно Делев,той не беше единственият,който беше ''скован''!Бяха всички ''сковани'',а защо бяха така,вече си казах мнението!Ще видим по нататък кой е бил прав!
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 26 авг 2011 22:12

Не съм я пропуснал нази част, а напротив - изтрих я от цитата умишлено. Но като се замисля, тази част просто потвърждава това, което казвам - ако преди 1989г. не пускаха голобрадите младежи Пенев, Емо и Ицо къде щяха да са сега? Нещата са ясни - когато имаш младежи, които очевидно имат талант, пускаш ги в дълбокото за да се развият бързо. Иначе ги изпускаш. Подготовка за големи мачове не се прави на тренировка или в мачове срещу Монтана. Такава подготовка се прави просто като влизаш в такива мачове. Има 3 възможни изхода - оказва се, че нямаш психика и не си нещо особено, второ - показваш голям талант, но и някаква плахост, и трето - показваш, че имаш талант и си перде. Каквото и да покажеш от трите варианта, все е добре за бъдещето.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 26 авг 2011 22:32

vaskonti написа:Не съм я пропуснал нази част, а напротив - изтрих я от цитата умишлено. Но като се замисля, тази част просто потвърждава това, което казвам - ако преди 1989г. не пускаха голобрадите младежи Пенев, Емо и Ицо къде щяха да са сега? Нещата са ясни - когато имаш младежи, които очевидно имат талант, пускаш ги в дълбокото за да се развият бързо. Иначе ги изпускаш. Подготовка за големи мачове не се прави на тренировка или в мачове срещу Монтана. Такава подготовка се прави просто като влизаш в такива мачове. Има 3 възможни изхода - оказва се, че нямаш психика и не си нещо особено, второ - показваш голям талант, но и някаква плахост, и трето - показваш, че имаш талант и си перде. Каквото и да покажеш от трите варианта, все е добре за бъдещето.

След като не взе лиценз и се разпродаде отборът,ЦСКА игра с юноши при двамата Пеневи без особен резултат!
Иначе лично съм съгласен да пуснат Костов титуляр,но всички знаем,че ДЮШ на България замира(трепат ни къдет ни хванат),+ това ние каквито сме философи и критици,ще го оплюем след третия мач!Затова ми се струва малко нереална идеятата ти да стане тук,в скоро време,въпреки че ще съм повече от радостен да постигаме успехи в Европа с наши момчета!Както едно време...
Sofia.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 26 авг 2011 23:05

delqnski47 написа:След като не взе лиценз и се разпродаде отборът,ЦСКА игра с юноши при двамата Пеневи без особен резултат!

С чичо Митко завършихме есента на 1 точка от Левски. Не е чак без особен резултат, нали?
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
Alonso_Massa
Контакти:

Мнениеот Alonso_Massa » 26 авг 2011 23:15

Еми няма кой да вързва играта според мен. Продажбата на Маркиниус беше голяма грешка според мен.. Сега да продаваме Спас за 2-те милионки на Олимпиакос и да си играем с Моралеш в първенството... Сега трябва да се съсредоточим върху първенството и купата на България.
[wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-32O3MZ4OU1Q/TrdGFtNTuXI/AAAAAAAAB2w/5WmX_zMJ1t8/s400/Steven++Gerrard+-+Top+Football+Player+soccer.jpg[/wrapimg]

[offtopic][wrapimg=]http://nesncom.files.wordpress.com/2014/01/daniel-sturridge-chip-vs-everton-in-merseyside-derby.gif?w=500&h=280[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.finishersforum.com/wp-content/uploads/2013/02/gerrardgoal.gif[/wrapimg][/offtopic]

Върни се в “ЦСКА”