Това ли трябва да е схемата на ЦСКА?
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Това ли трябва да е схемата на ЦСКА?
Много интересен анализ. На мене като голяма слабост ми изглежда десния фланг където Бандаловски е малко или много сам и ако не му върви играта - проблеми. Напред ще има още един вариант в лицето на Мораеш, ама и той изглежда е тип Платини/Зику. Доброто в случая за вас е, че Радуканов изглежда да е мислещ човек и има надежда да забележи и да си оправи грешките. Докато например при нас (Левски) аз не виждам надежда. Дори и да се абстрахира човек, че таткиката я няма никаква, самия факт че цяла година се играе без трети ЦЗ и без типични крила при положение, че схемата ползва крила, тази година пък няма втори ЦН... просто не ми го побира главата.
[quote="Синьо сърце"]Нелошо си описал нещата,но си пропуснал един основен фактор!Срещу ЦСКА не беше Миньор или Локо Сф,а Стяуа!А те са с класа над вас.,
Класа над нас е защитата им съпоставена с нашата. Но то и вашата може да е по-добра от нашата сега.
Въпреки че като гледах Ърнест Паламино как размяташе като тролей от комунистическо време новият ви швед, малко се позамислям
Много ми хареса и играчът с гола глава, който пазеше Зико. Много силно игра, даже бих го сложил за играчч на мача. Но като цяло Стяуа е от нашата черга. В някои от единиците ги превъзхождаме като играчи според мен, въпреки че не им познавам състезателите. Треньорът им също е класа явно, надигра Мауриньо определено
Класа над нас е защитата им съпоставена с нашата. Но то и вашата може да е по-добра от нашата сега.

[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
Моята лична оценка какво трябва да се направи, започва от нападателите, Делев с ниският му ръст вчера трябваше да стой само на крилата, никакъв смисъл нямаше да се бута най-отпред при централните защитници, с техният ръст, колко и да му се иска с някой пас зад двамата и да ги надбяга на гърба на засадата нямаше как да стане и се видя много добре, Зику качествата в офанзивен план са му невероятни, задържа топката ( като нашият Митко в Ман.юн ), пусна хубави пасове, нестандартен пред гола, в дефансивен план е пълна дупка.... и от там мисля че идва проблемите ни в центъра на терена, Галчев много слаб мач направи, и от началото на сезона му е спаднала доста формата, новият в защитата вчера, при първият гол, гледайте на записите, не си беше покрил човека и от там дойде този нелеп гол, при втория супер недоразумение пак между нашите играчи, никой не го биеше, и пак се показа голямата дупка в средата на защитата ни.
Виданов трябваше да играе с Коцето и съм сигурен, че тези дупки в нашата защита нямаше да ги има, първо защото и преди имаше мачове като централен и отделно има малък опит в такива мачове, трябваше Милен да му гласува доверие!
Лично за целият мач, проблема идва от централната двойка халфове, Тошко и Галчев, и Зику който в дефансивен план е пълна дупка...
Виданов трябваше да играе с Коцето и съм сигурен, че тези дупки в нашата защита нямаше да ги има, първо защото и преди имаше мачове като централен и отделно има малък опит в такива мачове, трябваше Милен да му гласува доверие!
Лично за целият мач, проблема идва от централната двойка халфове, Тошко и Галчев, и Зику който в дефансивен план е пълна дупка...
Последна промяна от Teo на 19 авг 2011 22:47, променено общо 1 път.
[quote="tiamat"],Напред ще има още един вариант в лицето на Мораеш, ама и той изглежда е тип Платини/Зику. ,
Мораеш е страшен. Аз искам да играем в атака с него и Платини. Мораеш е като игра играч тип Руни. Много бяга, връща се назад, помага в разиграване, в защита и в същото време е на върха на атаката, където бележи голове. Трябва да го запазим и около него и Платини да се гради отбора
Мораеш е страшен. Аз искам да играем в атака с него и Платини. Мораеш е като игра играч тип Руни. Много бяга, връща се назад, помага в разиграване, в защита и в същото време е на върха на атаката, където бележи голове. Трябва да го запазим и около него и Платини да се гради отбора
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
Хубаво е, че се интересуваш от тактика, но ако си забелязал напоследък няма значение самата схема на игра, а това което новите тактици наричат transition. С други думи как отбора се придвижва в атака и след това в отбрана. Как играчите да не стоят само в позицията си, а се движат по целия терен - с други думи третия гол на Барса онзи ден срещу Реал - левия бек атакува на дясното крило, центрира към атакуващия халф, зад него го дублира вътрешния халф, а на лявото крило атакува централния защитник. Къде беше нападателя им, така и не видях
. Сега да не си помислиш че сравнявам ЦСКА с барса, но е вярно това което си казал - поне трима, а след влизането на Нелсън станаха четирима, не участват пълноценно в едната фаза на играта - покриването на защита при започване на противниковата атака, симулирането на защитни действия и т.н. Е тука вече идва големия проблем на отбора ни - с несработена защита, с уморени от безкрайното тичане напред назад, за да покрият бекове, вътрешни халфове, а понякога и крила Тошко и Боби, аз бях сигурен че ще паднем. Стяуа са научен, макар и слаб отбор и в малкото случаи, в които ни нападаха, нападаха с по 8 човека, докато ние се защитавахме с 6! Е няма как да не паднат тези голове. В България 90% от противниците ни ги е страх от атаката ни и не ни атакуват с толкова много играчи. В Европа няма кой да изплашим, особено ако ни разузнаят добре. Това е и разликата с миналата година, Марки, колкото и да го мързеше, все пак прибираше и участваше в дефанса, Спаско и той прибираше и пресираше, оставаха само Нелсън и Платини, които не бяха толкова активни в дефанзивната част от играта. Сега, като Зику не играе в отбрана имам чувството че Спаско и Мишел ги е яд и те също не играят в отбрана. От там вече Тошко и Боби издъхват в 70-та минута и от това страда и атаката ни, щото те трябва да я организират, а те не могат един дълъг пас да опънат от умора.

Последна промяна от redman на 19 авг 2011 22:51, променено общо 1 път.
Алекси Suckачев: Моооци, Моооци, Моооци...
danko_sot написа:tiamat написа:,Напред ще има още един вариант в лицето на Мораеш, ама и той изглежда е тип Платини/Зику. ,
Ако това е вярно (добра игра в защита), тогава сте уцелили в десятката.
Teo написа:, новият в защитата вчера, при първият гол, гледайте на записите, не си беше покрил човека и от там дойде този нелеп гол, при втория супер недоразумение пак между нашите играчи, никой не го биеше, и пак се показа голямата дупка в средата на защитата ни.
При първия гол Халилович си беше покрил човека, но топката ги прескочи и двамата и отиде при другият им играч, който евентуално мисля, че трябваше да бъде пазен от Бандата. При втория гол вече грешката е на Халилович. Отива да бие техния играч към средата на терена, но го направи суперкалпаво. после много и закъсня, а можеше поне да се опита по-бързо да го настигне и да го фаулира. Не знам какво ще излезне от този новия, но вчера не се справи, което е най-нормалното нещо на света. но за това трябва да питаме Милен защо реши да го пусне в най-важния ни мач при положение, че е от 2 седмици в отбора
danko_sot написа:Teo написа:, новият в защитата вчера, при първият гол, гледайте на записите, не си беше покрил човека и от там дойде този нелеп гол, при втория супер недоразумение пак между нашите играчи, никой не го биеше, и пак се показа голямата дупка в средата на защитата ни.
При първия гол Халилович си беше покрил човека, но топката ги прескочи и двамата и отиде при другият им играч, който евентуално мисля, че трябваше да бъде пазен от Бандата. При втория гол вече грешката е на Халилович. Отива да бие техния играч към средата на терена, но го направи суперкалпаво. после много и закъсня, а можеше поне да се опита по-бързо да го настигне и да го фаулира. Не знам какво ще излезне от този новия, но вчера не се справи, което е най-нормалното нещо на света. но за това трябва да питаме Милен защо реши да го пусне в най-важния ни мач при положение, че е от 2 седмици в отбора
Денис не ми хареса на мен, Виданов трябваше да е човека до Коцето, дано има рокади за мача в София

- Синьо сърце
- Контакти:
danko_sot написа:Синьо сърце написа:Нелошо си описал нещата,но си пропуснал един основен фактор!Срещу ЦСКА не беше Миньор или Локо Сф,а Стяуа!А те са с класа над вас.,
Класа над нас е защитата им съпоставена с нашата. Но то и вашата може да е по-добра от нашата сега.Въпреки че като гледах Ърнест Паламино как размяташе като тролей от комунистическо време новият ви швед, малко се позамислям
Много ми хареса и играчът с гола глава, който пазеше Зико. Много силно игра, даже бих го сложил за играчч на мача. Но като цяло Стяуа е от нашата черга. В някои от единиците ги превъзхождаме като играчи според мен, въпреки че не им познавам състезателите. Треньорът им също е класа явно, надигра Мауриньо определено
Не,не си ме разбрал...Когато почнете да играете с едно докосване като тях и да се намирате без поглед като тях,да имате тяхната преса и скорост и да налагате темпо на играта,тогава ще кажеш,че са от вашата черга...Когато ираете 7 години подред в групи,било ШЛ или ЛЕ...
Между другото се сещам за един техен проблем-явно в Клуж е по-къс теренът,та много пасове им бяха дълги...В тоз ред на мисли,ако бяхте на Армията,щеше да е по-добре...
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
Синьо сърце написа:danko_sot написа:Синьо сърце написа:Нелошо си описал нещата,но си пропуснал един основен фактор!Срещу ЦСКА не беше Миньор или Локо Сф,а Стяуа!А те са с класа над вас.,
Класа над нас е защитата им съпоставена с нашата. Но то и вашата може да е по-добра от нашата сега.Въпреки че като гледах Ърнест Паламино как размяташе като тролей от комунистическо време новият ви швед, малко се позамислям
Не,не си ме разбрал...Когато почнете да играете с едно докосване като тях и да се намирате без поглед като тях,да имате тяхната преса и скорост и да налагате темпо на играта,тогава ще кажеш,че са от вашата черга...Когато ираете 7 години подред в групи,било ШЛ или ЛЕ...
Между другото се сещам за един техен проблем-явно в Клуж е по-къс теренът,та много пасове им бяха дълги...В тоз ред на мисли,ако бяхте на Армията,щеше да е по-добре...
Човече, това е Стяуа Букурещ все пак. Ами ако беше ни се паднал ПСВ Айндховен примерно? Недей така, Стяуа са преодолим отбор, но просто Милен не избра правилната тактика, а също и играчи