GBP написа:Марти Камбуров написа:GBP написа:Само като информация за размисъл: проверих колко струват билетите на два отбора "от нашата черга" в Англия и Испания - Тотнъм и Севиля. Става въпрос за билети, не за абонаментни карти.
Най-евтините билети на Тотнъм за възрастни /adult/ са по 31 паунда, което прави 68 лева. За мача на Севиля с Майорка най-евтините билети са 50 евро или 97 лева.
Хайде сравнете тия цени с най-евтините билети в България, където струват по 2-3 лева. Разликата е едно 25 пъти. Верни, на тях заплатите са им по-големи, но са 5-6-7 пъти по-големи, а не 25 пъти. И клубовете се издържат от тези приходи, а не от това чия агитка пеела най-силно и подскачала най-високо по време на мачовете... Цената на билета също е част от подкрепата, която даваме за клуба, но не съм чул досега никой в България да каже "Абе направете ни билетите по-скъпи, за да може клуба ни да се издържа".
Ти хубаво си го дал този пример, само че кажи ми ръководството какво е направило за да се покачат приходите от билети??? Какво е направило за да привлече повече хора на стадиона, че да очаква по-високи приходи? Както някои беше написал в ЛПортала "водим политика на сателит"....а съвсем не се искат много пари, това да се промени! Иска се само желание!!!!!
Не мисли, че и на мен не ми се иска ние да купуваме от ЦСКА и "Левски", вместо те от нас. Обаче у шопско имат един много хубав лаф: "Като не можем както щем, ще щем както можем!"
И не знам какво трябва да направи ръководството, знам само, че докато в България приходите от зрителите не станат значима част в бюджетите на клубовете - никой няма да е*ава привържениците за две стотинки. Това също не ми е кеф, ама такова е положението.
Приходите от билети даже са много за това качество което се предлага ,даже има моменти в които футболистите трябва да връщат пари на касите.