Мнениеот 1913 » 17 авг 2011 00:37
За цялата драма е виновно единствено безродното комунистическо "правителство", което с преврат взима властта в България на осми срещу девети септември през 1944. В последващите месеци и години, България за пръв път абдикира от отговорността за своето население, живеещо зад граница, давайки пълна свобода на югославското правителство да коли и беси на територията, която е заселена основно от българи. За последвалите репресии и убийства може да се говори с дни, няма смисъл да се спираме на този грозен въпрос. В продължение на 45 години България не прави никакви стъпки за решаване на въпроса, а и той, въпросът, насилствено е предрешен още в първите няколко години.
Познавам немалко хора от Македония, които са родени след 1980. Тези хора нямат право на избор, те са резултат от заобикалящата ги среда. Аз не ги съдя, те не са виновни за нищо, нормално е да защитават интересите на държавата си, такава, каквато е. И без това вече понесоха тежък удар с признаването на етническото самосъзнание на хиляди техни предци, в желанието си да вземат скъпоценния български паспорт. Аз лично не признавам тези хора за българи. Щом те нямат такова самосъзнание, нямам никакво желание да им нятяквам, какви са. Нищо няма да се промени, те няма да повярват на нещо, идващо извън държавата, в която са се родили и с чиято пропаганда са отрасли. Когато бях малък, държавата ме учеше, че международният терорист георги димитров е български национален герой, а окупаторската съветска армия е, разбираш ли, войска, освободила България от, цитирам "фашисткото иго". По същия начин и хората в Македония са облъчени от деня на тяхното рождение. Нека бъдат такива, каквито вярват, че са, за мен единственият проблем е, че крадат и деформират доказаната българска история и унищожават исторически и културни паметници, за да остранят неудобните надписи и други знаци. Жалко за тях, но жалко и за нас, че нашата държава, в онзи мрачен период от историята ни, след края на Втората световна война, е допуснала това да се случи...
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]