Нюкасъл Юнайтед 2011/2012

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
NIKSANA
Контакти:

Re: Нюкясъл Юнайтед 2011/2012

Мнениеот NIKSANA » 12 авг 2011 07:53

nikogapak написа:Надявам се да вземем Павлюченко или Дефоу! За руснака има оферта от около 10 млн. и Тотнъм са склонни да я приемат, докато за Дефоу ще е трудно, все пак е и национал, но ще видим! Пардю заяви че до края на трансферния прозорец има време и ще купи нападател, все пак в касата има 30 млн. от Каръл!

За Дефоу даже не бях чул, че имаме шанс... а Павлюченко не мисля, че има бъдеще при нас...
Аз лично харесвам Джонс от Сток Сити.. но е абсурд да вземем точно него
Последна промяна от NIKSANA на 12 авг 2011 08:02, променено общо 1 път.
"There is a country called Bulgaria, and in this country there is a team called Levski. You may have not heard of it, but there I was born and there I shall die!"
- Georgi Asparuhov to AC Milan representatives

Потребителски аватар
NIKSANA
Контакти:

Re: Нюкасъл Юнайтед 2011/2012

Мнениеот NIKSANA » 12 авг 2011 08:02

Скънторп ще е противникът на свраките във вторият кръг от "Карлинг Къп". Жребият бе теглен вечерта на 11.08, а Нюкясъл бе номер 12 в жребия. Мачът ще се играе на 23/24 август. Двата отбор са се срещали в чемпиъншип, от където Скънторп отпадна миналият сезон.
"There is a country called Bulgaria, and in this country there is a team called Levski. You may have not heard of it, but there I was born and there I shall die!"

Потребителски аватар
NIKSANA
Контакти:

Мнениеот NIKSANA » 14 авг 2011 12:55

Нюкасъл и Арсенал разделиха по една точка на старта на сезона във Висшата Лига, след като завършиха 0:0 на стадион Сейнт Джеймсис Парк.

В състава на Нюкасъл впечатление правеше присъствието на Джоуи Бартън, който уж бе изваден от отбора преди няколко седмици, но след това изненадващо бе реабилитиран.

От състава на Арсенал липсваха спряганите за трансфер Фабрегас и Насри, но също така и контузения Джак Уилшър. Рио Мияичи не бе в състава, тъй като урежда визата си в Япония, а Тио Уолкът пък бе резерва. Така като титуляр дебют за отбора направи Жервиньо.

Именно Жервиньо получи добър пас от Аршавин в наказателното поле в първата минута, но се оплете в топката и не успя да нанесе удар. При продължението на същата атака Росицки стреля по земя от границата на наказателното, но не уцели вратата.

Жервиньо бе много активен по крилата, като вкючванията му предизвикваха напрежение в съперника. Негово центриране бе засечено от ван Перси в 8-та минута, но ударът бе слаб.

Отново Жервиньо проби десетина минути по-късно и този път ниското му центриране доведе до карамбол и отново Ван Перси стреля, като коварен рикошет в защитник за малко да излъже Тим Крул.

В средата на полувремето Хонас Гутиерес отправи първия удар към вратата на Арсенал, при това по много зрелищен начин от воле, но за сметка на това и доста неточно.

В 27-та минута Арсенал имаше много опасна контраатака, когато Стивън Тейлър сгреши подаване в центъра на терена и лондончани бяха с двама на един футболисти. Аршавин обаче не успя да изведе Жервиньо сам срещу вратаря.

Три минути след това Тим Крул изпусна топката след центриране пред вратата му и тя се насочи към мрежата, но там защитник изби от голлинията.

Малко преди края на полувремето Аршавин даде страхотен параболичен извеждащ пас за Ван Перси, но той не си поведе добре топката и така пропусна да остане сам срещу вратаря.

На почивката за Нюкасъл в игра влезе привлченият от Манчестър Юнайтед Габриел Обертан и французинът показа страхотно желание за игра и много висока скорост. Това обаче не доведе до някакви голови ситуации.

Като цяло мачът бе доста сив и чистите положения и за двата отбора бяха рядкост. Затова по-голямо впечатление правеха действията на футболистите без топка.

При една ситуация Алекс Сонг настъпи умишлено падналия на земята Джоуи Бартън, но това остана незабелязано от съдията и съответно ненаказано. Изненадващ пък бе фактът, че Бартън реагира сравнително хладнокръвно и не потърси директна разправа със Сонг, а отиде да попита четвъртия съдия дали не е видял ситуацията.

В 61-та минута в игра за Арсенал влезе Тио Уолкът. Приносът му обаче бе само един удар през защитник в наказателното поле, който стигна до вратаря, но без да го затрудни.

В 75-та минута се стигна и до най-интересната ситуация в мача. Тогава Жервиньо финтира защитник в наказателното поле и след контакт между двамата падна на земята за дузпа. В случая обаче по-скоро играчът на Арсенал потърси съприкосновението, докато защитникът на Нюкасъл не извърши някакво целенасочено действие. Затова очаквано съдията не отсъди дузпа и играта щеше да си продължи нормално, ако не беше Джоуи Бартън. Той тръгна да иска обяснение от Жервиньо за симулация и го хвана за фланелката, като почна да го разтърсва. Жервиньо реагира, като го удари и заслужено бе изгонен. Бартън обаче се размина само с жълт картон.

С човек повече Нюкасъл осъществи лек натиск в последните минути, но отново нямаше голово положение.

Арсен Венгер пък трябваше да преглътне унижението да направи няколко дефанзивни смени, сред които и пускането в игра на мощният Емануел Фримпонг. В 93-та минута в игра влезе и Йоан Джору. Секунди след влизането си в игра бранителят на Арсенал можеше да е в основата на попадение за отбора си, тъй като започна контраатака с трима на двама футболисти, но даде много лош пас към Тио Уолкът.

Потребителски аватар
NIKSANA
Контакти:

Мнениеот NIKSANA » 14 авг 2011 12:56

Според Алън Пардю бонусите за играчите през новия сезон за опит да се поправи неразбирателството, което стана между играчи и борда в края на миналия сезон.

Собственика Майк Ашли бе решил да даде бонуси на играчите при завършване в топ10, но в крайна сметка всичко бе сведено до даване на бонуси само на треньорския щаб, което и обърка нещата с играчите.

Сега, Пардю вече е готов да предложи бонусите за новия сезон точно в дните преди началото на шампионата.

"Бонусите са сред приоритетите ми. Мисля, че за мен като мениджър е трудно понякога да се постигнат такива искания. Работодадели са ми Майк Ашли и Дерек Ламбиас, но мое задължение е да съм лоялен и да ме е грижа за футболистите ми и искам те да имат по-голям стимул да са по-добри играчи и по-добър колектив. Това понякога е деликатна ситуация, но се радвам, че всичко вече е ясно".

Политиката на сегашната управа на отбора е да се предлага на ключовите играчи финансови бонуси при постигане на определени цели. Такова бе примерно предвиденото увеличение на заплатата на Кевин Нолън, ако отбора бе завършил в топ10, но това подразни бившия капитан, а борда не искаше да се откаже от убежденията си за начина по който играчите трябва да изкарват техните пари. И докато тези отношения между борда и играчите са създали напрежение, сега Пардю е готов да го играе като миротворец.

"Самото естество на работата ми ме поставя посредата. Мисля, че е много важно да успеем да изградим едно ново разбиране за клуба по пътя напред. С вчерашното определяне на бонусите, клуба постигна сериозен напредък от това което бе през миналата година. Всичко може да изглежда като нещо незначително, но мисля, че и играчите ще се съгласят, че е добре когато те възнаградяват допълнително за добрата работа".

След тази своеобразна малка победа, Пардю е насочил отново цялото си внимание към привличането на нови играчи за отбора.

"Към този момент работим усилено за привличането на нов ляв бранител, но не мисля, че това ще стане преди събота. До тогава ще трябва да се справим с наличните играчи".

Междувременно Фил Еъри и Джеймс Тавърниър бяха дадени под наем в Хибърниън и Карлайл.

Потребителски аватар
NIKSANA
Контакти:

Мнениеот NIKSANA » 14 авг 2011 12:57

Следващият ни мач е голямото дерби със Съндарланд... след представянето им срещу Ливърпул...те ще имат самочувствие, а ние трябва да намерим начин да отбележим гол, защото като вчера.. няма да се получи!
Последна промяна от NIKSANA на 16 авг 2011 08:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
NIKSANA
Контакти:

Мнениеот NIKSANA » 16 авг 2011 08:11

Хауърд Уеб ще е съдия в съботното дерби от 2-рия кръг на висшата лига между Съндарланд и Нюкасъл. Уеб свири и последното такова дерби през януари завършило 1:1. В този мач Кевин Нолан откри резултата в 52 минута, а изравнителният гол бе на Асамоа Гиан в последната минута от добавеното време. Уеб бе и главен съдия през 2008/2009 на дербито, в което свраките бяха домакин и отново завърши 1:1.
Уеб свири 4 мача на Нюкасъл миналият сезон - загубата с 5:1 от Болтън, победата над Уигън с 1:0, вече споменатото равенство 1:1 със черните котки и домакинската загуба от Евъртън 2:1.
През миналия сезон Хауърд Уеб е показал 141 жълти картони и 6 червени картони в 45 мача.

Потребителски аватар
NIKSANA
Контакти:

Мнениеот NIKSANA » 16 авг 2011 21:12

Middlesbrough написа:
Офтопик:

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

никой клуб не е голям без големи врагове!

Потребителски аватар
NIKSANA
Контакти:

Мнениеот NIKSANA » 26 авг 2011 19:22

Полузащитникът Джоуи Бартън приключи трансфера си от Нюкасъл в Куийн Парк Рейнджърс, и ще играе в новата във Висшата лига през следващите четири сезона.

Той напусна „Сейнт Джеймсис Парк” като свободен агент, след като разкритикува трансферната политика на клуба.

„Нещата бяха излезли извън контрол, така че сега да се подредят малко, е облекчение за мен,” заяви Бартън. „Амбициите на клуба ме впечатлиха. Събран е страхотен състав.”

Бартън е в Лондон от сряда, и премина тестове, и днес подписа договора си на „Лофтъс Роуд”.

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Мнениеот Rivaldo10 » 26 авг 2011 19:26

Много се радвам! Този ми беше супер противен! ;)

Върни се в “Футбол - Свят”