daniel875 написа:Eminem написа:milen.hristov написа: Тоя Гонзо те напълни с ментета, начело с измисления холандец Арс. Колко положения създаде този за двама мача – срещу Славия и Черно море? С думи – 0!, това му казвам аз на Батков. Казвам му истината и той не може да не я вижда", заяви пред Sportisimo Емил Велев.
Аз все си мислех, че на Арс трябва да му създават положения, а то се оказало, че той трябва да ги създава.
Това, че играе централен нападател, не означава, че трябва само да седи и да чака. Добрият централен нападател е този, който умее да освобождава свободни пространства за другите играчи от нападението, а не да консумира.
Има нападатели и нападатели. Такива като Дембеле и Гонзо, 'дето сами си взимат топката и я закарват до вратата. Има и такива като Пипо Индзаги и Арш на които не им трябва много да бутат топката, за да вкарат гол. Гледах през уикенда Аякс - Хееренвен. На върха на атаката имаха един Сиктусон ли... един исландски младеж. Като физика много мязаше на Арш. Лек и бърз нападател. За 70 минути бутна три пъти топката - пропуск, вкара гол и удари греда.Първият тип нападатели кофтито е, че принципно не обичат да подават и при една научена защита нищо не могат да направят. При вторите е лошото е, че са нефункционални без добър подавач принципно. Между Сиктосон и Аякс и "Левски" и Арш тук обаче свършват точно паралелите. Понеже аяксът си има Ериксен, Сюлеймани и Сим де Йонг, а при нас имаме един тромав и апатичен Цветков, и един качествен халф, който обаче Гонзо не харесва и не пуска - Тасевски. Грийн и Гаджев играят твърде назад зад Арш, за да могат да са ефективни подавачи.
И все пак си мисля, че с Райков и Калво по крилата Арш ще се развихри. Има наистина много добър усет за пласиране.
...а, забравих друго едно мъъъничко условие - при друг треньор, може би.