[center]
Сър Алекс ще налага Погба [/center]
[center]

[/center]
[center]Сър Алекс Фъргюсън разкри, че ще налага Пол Погба в първия състав, след като е останал впечатлен от младия полузащитник, който спечели Младежката Купата през миналия сезон.
18-годишният французин замени Пол Скоулс в неговият бенефис срещу Ню Йорк Космос и точно такива са намеренията на мениджъра за настоящия сезон. Младежите на Олд[/center]Трафорд осигуриха спокойствието на мениджъра относно неговия отбор.
"Имаме Дарън Флетчър, който се завръща след успешно лечение на вирус", коментира босът. "Майкъл Карик, който умее да показва добри игри около ноември/декември. А също така и младото момче Погба, който е много обещаващ. Той се появи в няколко мача и сме много доволни от видяното."
"Имам предвид, че, ако не разчитаме на Погба, какво ще се случи с него? Ще напусне, когато неговият договор изтече след няколко години. Така, че трябва да му дадем възможност да играе в първия отбор и да видим как ще се справи. Той притежава страхотни умения, а също така чудесна физика и атлетизъм."
"Той е допълнителна опция и трябва да знаете, че със сигурност не търся да добавя някого към състава, при условие, че имам на разположение такъв набор от футболисти. Това го говоря вече няколко седмици, но всички вие пишехте съвсем различни неща, казвайки, че ще купя този или онзи."
Попитан директно дали всички трябва да забравят за трансфер на Уесли Снайдер от Интер, мениджърът отговори: "Може да забравите за когото си поискате! Аз съм щастлив с младите играчи, които имаме."
Относно дали Том Клевърли, Пол Погба и може би Равел Морисън и Райън Тъниклиф, когато се завърне от престоя си под наем в Питърборо, могат да изместят настоящите полузащитници, Сър Алекс гледа реално на ситуацията.
"Естествено, нямам намерение да оказвам натиск върху никого." подчерта той. "Целта ми е да имам възможно най-добрият състав. Както преди, така и сега наблягаме върху развитието на младите играчи."
"Има случаи, когато млад футболист, който идва от Академията, да бъде сериозна заплаха за всекиго. Защото, ако те имат нужните умения и темперамент, единственото което можеш да направиш е да разчиташ на тях."
"Такъв беше случаят с Райън Гигс и Лий Шарп, който се представяше много добре и бе изключително обещаващ, но всички знаем какво се случи. Райън Гигс се появи и стана титуляр - това е отвратителната ситуация, когато уменията на друг са по-добри от твоите."