Дали някога ще пламнат и българските градове!?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tprodanov
Контакти:

Re: Дали някога ще пламнат и българските градове!?

Мнениеот tprodanov » 13 авг 2011 15:12

marmi52 написа:
8-)

Ти, да не би случайно да си със синя кръв, че наричаш хората "отрепки" ? :lol:
И кой каза, че това са отрепки ? BTV ли ? Или Гордън Браун ? :lol:
Разбира се, че така ще ги нарекат ! Утре и ти да излезеш срещу Системата и теб ще те обяват за отрепка или най-малкото за психично болен ...
Така обаче не се решава проблема ! Щраусът си скри главата, но не в пясъка, а зад полицейските щитове и белезници ...
Рано или късно обаче проблемите ще избухнат с още по-голяма сила, защото разделението на супер бедни и свръхбогати вече е фрапиращо !

Всеки, който не зачита чуждото право на неприкосновеност на собственоста му е отрепка. Стига с тая система, системата е оправдание за олигофрените, на които все нещо им пречи в живота.

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 13 авг 2011 15:37

marmi52, понякога си мисля, че единствената разлика между моето и твоето мнение е, че ти даваш по-колоритни имена на събитията. Обичаш, така да се каже, да персонифицираш проблемите, да им даваш човешки черти. Не казвам, че това задължително е лошо, но "Системата", "Новият ред" (за това колко е нов обаче съм готов да споря), "Заговорът", зад тези понятия стоят хора, като теб и мен. Е може би не като теб и мен, но чисто биологично погледнато, не се различаваме съществено.
Интересното е, че ако приемем, че си 100% прав във всичките си убеждения, тогава смисъл и възможности за съпротива аз не виждам... аз лично смятам, че това, което наричаш "Системата" не е създадено нарочно във вида в който е, в полза на нечии интереси, а просто отразява напълно точно същността на човешкия вид. Това, че една нищожна част от този вид се е оказала в положение да се обагодетелства от въпросната "Система", е просто страничен ефект.

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 13 авг 2011 16:59

tprodanov написа:
marmi52 написа:
8-)

Всеки, който не зачита чуждото право на неприкосновеност на собственоста му е отрепка. Стига с тая система, системата е оправдание за олигофрените, на които все нещо им пречи в живота.

8-)

Така мислим ти и аз, защото сме успели хора. Защото имаме собственост и има какво да губим.
Как сме я придобили обаче и дали Системата не ни е облагодетелствала за сметка на други хора е друг въпрос ...
Момчето от крайните квартали обаче не мисли като нас. Той се чувства ощетен от Системата. Пренебрегнат и ограбен. Вижда пред себе си нерадостното бъдеще на бачкатор, за пример му служи бедния му баща-лейбър.
Гледа свръхбогатите и мазни политици и чиновници ... Те имат всичко - той нищо. Няма и да има, защото просто Системата е такава - родения в бедност остава беден до края на живота си.
Дали това момче е роден престъпник, само защото е родено в бедно семейство ?
Да, аз не бих протестирал по този начин. Не бих рушил и грабил. Бих представил исканията си и разбиранията си по цивилизован начин.
Аз, човекът възпитан в едно друго време и в друго общество - да, но не и днешния млад човек, който беше изграждан в безнравствен свят, без ценностна система или с подменени общочовешки ценности ...
Затова неговата реакция е такава. Затова и протестът му е такъв ! Друг няма как и да бъде ...
Системата го е направила такъв. Той няма да изчака утре. Гледал е достатъчно как е чакал баща му по-добър живот и не го е получил.
Няма да се вслуша в гласа на разума и няма да се подчини на съвестта си, защото няма такива.
Той не различава доброто от злото, хубавото от грозното, достойното от недостойното ... Така го е научила Системата и такъв го е направила ...
Затова отива, разбива първия магазин и грабва първото хубаво нещо, което е пред очите му. Грабва го сега, защото знае, че утре няма да може ...
За него улицата е дом, бандата - училище, маската-лице.
Държавата е нещо далечно и чуждо, което повече го плаши, отколкото успокоява. Полицията е враг. Тя пази богатите ...
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Reckless

Мнениеот Reckless » 14 авг 2011 03:01

По света в момента се случват интересни неща. Такива сътресения, като това в Англия са възможни единствено в държави в които съществува понятия, като "срамна професия" и "престижна професия". Точно затова държави, като Германия, Австрия, Испания, както и скандинавските страни, не са застрашени от подобни конфликти.
Младото поколение в държави, като Англия, искат да имат, но не искат да работят "срамна работа". Той или ще е директор, или ще продава дрога и ще безделничи по улиците, но няма да се унижава да работи. Като огладнее и започва да си прави заключения, колко е лош света към него и как няма бъдеще. И какво точно бъдеще очаква ? Не може всички да са милионери с яхти и куфарите с пари. Да, има и такива, но какво ти струва да приемеш, че ти няма да си от тях. Все едно съм непълноценен, ако нямам яхта и не карам "Бугати"
Само че младото поколение в някои държави иска всичко и го иска веднага. Искат да са богати и друго няма да ги направи щастливи и като осъзнаят, че нищо такова няма да им се случи и започват с агресията. А такива хора, какво са направили за себе си ?
Да са се развили в някаква посока ? Да са се усъвършенствали в нещо ?
От лично наблюдение мога да говоря за Германия и Испания. Тук такова нещо няма как да се случи. Няма такова социално разделение и на никой не му пука, кой каква кола кара и колко пари има, както и никой не печели социален статус и уважение с парите си. Този с 5 евро в джоба си и този с 5000 получават едно и също отношение и никой, никого не дели и не преценява по дрехите и колата.

Върни се в “Свободна зона”