Дали някога ще пламнат и българските градове!?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

matlok
Контакти:

Дали някога ще пламнат и българските градове!?

Мнениеот matlok » 13 авг 2011 01:08

След размириците в Англия много се питат: може ли това да се случи и в германските градове? А в българските? Ако се вгледате в причините за вандализма на Острова, неволно ще се натъкнете на някои паралели с България.
Ако четем и слушаме внимателно все по-единодушното мнение на наблюдателите, които коментират агресията на младите англичани, с доста голяма сигурност можем да отговорим: за Германия опасност едва ли има, много млади българи обаче вече са стъпили с единия крак на улицата.

Масова бигбрадъризация

Защо ли? Ами защото палежите, грабежите и насилията в Англия очевидно са натрупали барутния си потенциал не другаде, а в задушните гета на хроничната необразованост и неудовлетворения консумизъм. Всички младежки протести в близкото минало са се зараждали от недоволство, но то никога не е извирало от необразованост и жажда за вещи – тъкмо обратното. През 1968 година младите в САЩ протестираха срещу войната във Виетнам и за повече свобода, връстниците им във Франция и в Германия също искаха да разчупят консервативната обвивка на обществото.

През сегашното столетие млади хора излизаха на улицата срещу глобализма, срещу капитализма, в защита на природата, срещу скъпоструващото образование... Никой от тези – нека си го кажем – най-образовани младежки елити не се е бунтувал с крайна цел: повече парцалки, цветни телевизори или МР3-плеъри. Докато в момента вандалстват именно слабо грамотните почитатели на Биг Брадър, мечтаещи за лъскави предмети.

В гетото на безпросветността

Не са ли това същите хора, които в екстаз излязоха по лондонските улици, за да зяпат сватбата на Уилям и Кейт? Не са ли това купувачите на кичови предмети с лика на покойната принцеса Даяна? Не са ли това футболните хулигани? Не са ли това тъкмо телезрителите из цяла Европа, които прекарват по половин ден с потресаващо тъпанарски телевизионни игри или шоута? Да, те са. Гетоизираните.

Но не в градските гета, а в гетото на безпросветността. В семейства, където телевизорът е включен от ранна утрин до късна вечер, където няма нито една книга, където родителите нито искат, нито могат да помогнат на децата си в училища, където се пиянства и хулиганства, където главните "ценности" навлизат през тв-екрана и се свеждат до насилие, секс, клюки за някакви самозвани ВИП-ове и – именно! – вещи, все повече и все по-лъскави вещи.

Погледнете през прозореца!

Драматичното изпростяване на цели поколения, отраснали само с духовна храна тип „Биг Брадър” и с все по-бързо обновяващите се джаджи на пазара – това е горивото на сегашните протести. И колкото по-разслоено на богати и бедни, на образовани и неуки е едно общество, колкото повече налита на булевардни медии, колкото по-далеч от културата и морала остават така наречените „широки маси” – толкова бунтовете на незадоволените консуматори са по-близо.

В Германия все още е на почит образованият и културен човек, все още сериозните медии задават тона в политическата дискусия, а в центъра на обществото не зее черна празнота. С други думи, в Германия не съществува аналог на английската „долна класа”, която се гордее с позицията си, плаче за Даяна, радва се на Кейт и Уилям, буйства по стадионите – а днес и на улицата. Тъкмо затова германските политици смятат, че за Германия няма опасност.

А в България? Ами сравнете предпоставките – и погледнете през прозореца. Може би тълпата вече е долу.

stsaki
Контакти:

Re: Дали някога ще пламнат и българските градове!?

Мнениеот stsaki » 13 авг 2011 01:31

+1 Ужасно точен коментар... :cry:

Потребителски аватар
Свако Цако
Контакти:

Мнениеот Свако Цако » 13 авг 2011 01:39

България, някъде между 2050 и 2100 година:
Българите са се разбягали по чужбина.
Останалите в Родината пенсионери един по един се преселват на оня свят.
В България остават да живеят само отрочетата на днешните мутро-комуняги и милиони цигани!
Миризливата сган, след като е окрала всичко, и след като вече няма на чии гръб да живее започва да да руши, да пали и мародерства... Пламва гражданска война между мутро-елита и подчовеците!
Точка на спора слага нахлуващия от юг башибозук, който отново издига знамето с полумесеца над Майка България...

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 13 авг 2011 02:06

Тълпата не е долу. Не може да се случи. Не сме единни. Никога няма да бъдем отново толкова единни. За последно беше през 1997, но скоро няма да се случи пак, прекалено много ни е писнало на всички от всичко, и най-вече един от друг. Включвам и себе си във всичко, което казвам, не съм от онези, които говорят за "българина", все едно са паднали от Марс. На мен ми е писнало от всичко, най-вече от хората, които ме заобикалят. Не искам да имам нищо общо с 99% от тях. Дори вижданията ни да се покриват по дадени въпроси. И съм убеден, че мнозинството хора се чувстват така. Затова винаги се делим, затова намираме нови и нови поводи да се мразим. Не ме е срам да го кажа, защото така се чувствам - с изключение на най-близкия ми кръг хора, болезнено изтънял през годините, не ми пука за нито едно друго човешко същество. Ако утре се събудя, и на света не е останал никой, освен десетината ми близки хора, ще почувствам по-скоро облекчение. Знам какви коментари ще отнеса, но знам също, че хората, мислещи като мен са мнозинство, както и че вината да мислим така не е само наша. Ние сме продукт на средата си. Нито съм патриот, нито съм особено впечатлен от глобализацията, не съм расист, нямам леви убеждения, презирам до дъното на душата си всяка идеология. Не понасям новоизлюпени псевдопатриотчета, които големеят на маса или анонимно по форуми, изключително много мразят турците и циганите, и затова всеки петък и събота си скъсват задниците да друсат мазни кючеци по чалготеките, от омраза към турско-циганската музика. Еднакво не понасям и соц-гей-хипи запъртъчетата, вярващи в безумни социални утопии. Дразнят ме безумно и лумпените с прекалено много свободно време, оправдаващи смешния си расизъм с въображаеми световни еврейски заговори. Дразни ме и основния "пълнеж" на населението, който е прекалено ограничен умствено, за да изповядва която и да било идеология. Дразнят ме младежите с простотията си, както и старците с мрънкането си.
Дразни ме всичко живо, дори приятелите ми. Защото съм се превърнал в едно мрънкащо цинично лайно. И това нямаше да е проблем, ако бях само аз. Но както вече отбелязах, циничните говна сме мнозинство. Затова обединение няма да има. Български бунт няма да има, ако ще утре Ахмед Доган да изнасили 30 български девици пред олтара на "Св. Александър Невски", и след това да се забърше с българско знаме. Особена реакция няма да има. Вината е и моя, и на всеки един от вас.
П.С. Какви ги дрънкам и аз... девици в България отдавна няма...

Потребителски аватар
L_Messi
Контакти:

Мнениеот L_Messi » 13 авг 2011 02:13

[quote="dafquezz"][/quote]
За съжаление си прав. Болезнено точен в това, което си написал.

[Dar3dEv1L]
Контакти:

Мнениеот [Dar3dEv1L] » 13 авг 2011 02:41

dafquezz,
постът ти е пропит с толкова истина, че ако го изстискаме, ще напълним всичките цистерни и съдове, по света, които могат да поемат течности...

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 13 авг 2011 04:48

8-)

Директно на въпроса - да, ще пламнат и българските градове ! Ще пламнат обаче откъм циганските гета, които стават все по-големи и все по-многолюдни.
Колегата правилно отбелязва, че ние в България не можем да се обединим вече около нищо.
Ние, българите да, но не и ромите ! Вече имаше няколко опита за ромски бунтове в Ихтиман и на някои други места.
Тези, които изкуствено размножаваха ромите като даваха и продължават да дават пари за всяко следващо дете, ще берат ядове един ден. Децата на тези, които натрупаха пари, смачквайки останалата част от българския народ също ще живеят в една вражеска среда от заобикалящи ги небългари.
Ако останат тук ще бъдат принудени да съжителстват с мразещите ги роми и турци. Ако избягат в чужбина, както предполагам, че ще направят - ще останат за цял живот емигранти, а емигранта си е емигрант, който и каквото да ми разправя.
Да се придържаме към темата обаче. Да, ромски бунтове ще има в България !
Що се отнася до Германия, тя не е типичната юдейо-масонска държава. Такива са САЩ, Англия и в последните години с идването на Саркози на власт и Франция. Меркел обаче също е човек на илюминати, което означава, че Германия също върви по този път ...
Дали ще има бунтове там ? Засега не, но след години не е изключено.
Иначе темата е хубава, а авторът е прав за опростачването на масите. То е в световен мащаб и не е случайно.
България е умален модел на света и тук нещата се развиват доста по-бързо. Тук тези, които искат да опростачат света го постигнаха доста лесно и скоростно.
dafquezz, ти критикуваш останалите, но сам признаваш, че си същия като тях. Има истина в написаното от теб. Вярно, че младото поколение е точно такова, лошото е, че и старото се промени по този начин. Това, което обаче си написал не е тъжно, то е страшно за едно общество. Дано все по-малко хора да са като теб !
Да ти кажа и друго относно това: "Дразнят ме безумно и лумпени, с прекалено много свободно време, оправдаващи смешния си расизъм с въображаеми световни еврейски заговори."
Докато умни хора като теб не проумеят, че света наистина не се движи хаотично, а го тикат по определен план, нищо добро не ни чака !
Заговорът не е въображаем. Дори не е и таен. Всичко се прави прекалено явно и открито ! Включително и изкуственото смесване на расите, както и поощряването на циганите за още и още деца ...
Дали евреите са в основата на всичко, аз незнам. Така се говори.
Животът ми обаче ми е доказал, че всичко това, което наричат световни конспирации са една голяма реалност !
И ние живеем в нея ...
Последна промяна от marmi52 на 13 авг 2011 07:32, променено общо 1 път.
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

mirodes
Контакти:

Мнениеот mirodes » 13 авг 2011 07:11

Автора на темата явно не е наясно кои протестираха в Англия.Там 99 процента от протестиращите бяха негри.И то поради факта,че те цял живот живеят на социални помощи,не се ангажират с труд и имат много привилегии.Позволени са им неща,които на другите граждани не са.Бил съм в Англия известно време и имам наблюдения върху тях.Те са много мързеливи и много,ама много тъпи и необразовани.Раждат по много деца,но не се женят,за да могат негърките да получават помощи като самотни майки.Приликите с нашите цигани са много големи.Това е истината,а не да пишеш,че футболни хулигани били вандалите.Даже феновете на Милуол се организараха да бранят някои улици от вандалите и там нямаше изобщо екцесии.

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 13 авг 2011 07:58

Мисля ,че не защото при нас няма организация.

Потребителски аватар
batmanlevski
Контакти:

Мнениеот batmanlevski » 13 авг 2011 08:25

той пожарникаря вече ги изгори и опропасти българските градове ,така че няма как да пламнат
нека бъдем отново свободна и независима страна , а не подлога на сащ и турция !

[wrapimg=]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10301117_1432328167037561_8238237856843780182_n.jpg[/wrapimg]

Върни се в “Свободна зона”