Диагноза - Млад Шофьор!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Re: Диагноза - Млад Шофьор!

Мнениеот Cesc Fabregas » 08 авг 2011 13:22

Много верни неща има. Младостта не е порок. Примерно аз карам от една година, но винаги си спазвам ограниченията, спирам на пешеходни пътеки, отстъпвам предимство и тн. Никога не съм сядал зад волана, ако ще и половин чаша бира да съм пил. Не че ще ми повлияе по някакъв начин, имам си принципи и се старая да не ги нарушавам! Просто съм бил на места, където това е считано за нормално и ми е харесало. Опитвам се да го прилагам и тук, въпреки че знам, че един сам човек никаква разлика няма да направи.
Проблема е като цяло в начина на мислене на младите, не само зад волана, а и навсякъде. Например повечето ми връстници смятат, че са "най-готините", "най-вървежните" и тн, ако карат с 90 километра в час по малките улички пред училищата, за да ги забележат малките тъпи кифли. "Най-готини" са ако пият в водки и ходят да ръчкат цяла нощ с колата по Околовръстното при Бояна.. Всъщност са най-ЖАЛКИ, пълни комплекасри и тъпанари! Да се избиват сами те, глоям праз, те са си го избрали, но лошото е, че загиват и много абсолютно невинни хора или цели семейства! :!:
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 08 авг 2011 13:23

И пак стигаме до думата КОНТРОЛ. Няма КОНТРОЛ. Много лесно става. Свършват ти точките и от КАТ ти пращат покана да я предадеш доброволно. Ако не я занесеш ти идват на крака, но със съответната глоба за неизпълнение на разпореждане на служител на КАТ или нещо от сорта беше. Актовете минават през банка както мисля, че го направиха и вече няма как да не платиш. До 10 дена от излизането на акта не платиш ли почват да ти пердашат яки лихви. Ако и това не те стресне идва съдия изпълнител и от него вече бягане няма. Ако това стане проблем няма да имаме. Бързо, бързо ще се научим да караме в колона и да не се правим на състезатели по пътищата.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 08 авг 2011 13:34

при всички инсруктори, които познавам, се предлагат определени суми на курсистите, при които ще минат без проблем и няма да се занимават с допълнителни часове и т.н..... познавам хора, изкарали книжка без да са влизали в кола (и не, не са млади изпитващите - стари кучета са)

Любо е прав (аз и сега си паркирам зле и ако одраскам на някого колата е от липса на опит), обаче тежките катастрофи и безумните скорости са си до човека. Да не говорим опитните шофьори как се държат на пътя.

Не е коректно това, което се прави с новините и кампаниите, срещу младите водачи, защото създава стереотипи и предразсъдъци, и те са виновни още преди да е ясно какъв точно е случаят. Всички минават под общ знаменател... Трябва да има закони и солидни глоби, включително затвор и да важи за всички!!! Защото всеки знае кои от "младите" му приятели са камикадзета на пътя и че те в почти всички случаи се ползват с протекции от роднини и приятели в полицията. Аз познавам хора, които трябва да се без книжки от години и един като убият някого ще се каже "неопитен шофьор еди какво си..."
[center]Изображение[/center]

slomera
Контакти:

Мнениеот slomera » 08 авг 2011 13:35

stannn написа:И пак стигаме до думата КОНТРОЛ. Няма КОНТРОЛ. Много лесно става. Свършват ти точките и от КАТ ти пращат покана да я предадеш доброволно. Ако не я занесеш ти идват на крака, но със съответната глоба за неизпълнение на разпореждане на служител на КАТ или нещо от сорта беше. Актовете минават през банка както мисля, че го направиха и вече няма как да не платиш. До 10 дена от излизането на акта не платиш ли почват да ти пердашат яки лихви. Ако и това не те стресне идва съдия изпълнител и от него вече бягане няма. Ако това стане проблем няма да имаме. Бързо, бързо ще се научим да караме в колона и да не се правим на състезатели по пътищата.
така е,но и съзнание си требе.моля да възпитаваме у младите уважение и респект към колегите си на пътя и към негово величество пешеходеца.

Потребителски аватар
cska - maina

Мнениеот cska - maina » 08 авг 2011 13:37

Pichichi написа:Само да отбележа че масово шофьорите с отнети книжки си карат !!!
Т.е. дори да има камери и да им приберат книжките това не решава проблема със скандално нахалните,безрасъдни,нагли и без капка мозък дупета които карат кола за да си правят кеф .
И да в никакъв случай проблема не е "МЛАД ШОФЬОР", проблема е в ценностната система на българина , дори в родителите който са възпитали тези съвременни килъри по пътищата .

Който кара без книжка-в затвора и готово.Няма да ги чакат да убият някой, та да ги вкарат в затвора! Както казва стан, трябва контрол на пътя и яки глоби! Кой ще тръгне да нарушава закона по пътищата, ако е наясно, че може и до затвор да стигне :roll:
Ако Бог не съществува, животът би бил абсурден. Той не би имал нито смисъл, нито ценност, нито цел. У. Крейг

Потребителски аватар
cookiemonsta
Контакти:

Мнениеот cookiemonsta » 08 авг 2011 13:43

Ние българите собствения си живот не ценим камо ли пък този на другите. Кажете ми как тогава какъвто и да е контрол може да е ефективен? Промяната винаги започва от самите нас - до тогава и камери да слагат и повече катаджии да сложат, положението няма да се промени. Единствено корупцията ще се увеличи. Да не говорим кви идиоти сме, че позволяваме на тотални печелбари като лукойл да ни се подиграват и пак търпим. Ама хайде да не започваме и тази тема, че като се замисля не са само лукойл...

Galfonek
Контакти:

Мнениеот Galfonek » 08 авг 2011 13:45

cska - maina написа:
Pichichi написа:Само да отбележа че масово шофьорите с отнети книжки си карат !!!
Т.е. дори да има камери и да им приберат книжките това не решава проблема със скандално нахалните,безрасъдни,нагли и без капка мозък дупета които карат кола за да си правят кеф .
И да в никакъв случай проблема не е "МЛАД ШОФЬОР", проблема е в ценностната система на българина , дори в родителите който са възпитали тези съвременни килъри по пътищата .

Който кара без книжка-в затвора и готово.Няма да ги чакат да убият някой, та да ги вкарат в затвора! Както казва стан, трябва контрол на пътя и яки глоби! Кой ще тръгне да нарушава закона по пътищата, ако е наясно, че може и до затвор да стигне :roll:

И сега по закон си е така.Ако те хванат да караш с отнета книжка- до 2 години в затвора.Друг е въпроса, че първо трябва да го хванат и после да го осъдят, което в България почти никога не става.Само някакви смешни условни присъди и маймуната пак с коронния си номер продължава да си кара. А колкото до внимателното каране-колкото пъти се старая да карам внимателно и да пазя пешеходците, като им давам път, получавам бибиткане отзад и псувни от всякакви лумпени със скъпи коли.Така, че за да има някаква култура на пътя, първо сбърканото мислене на дивия булгаристански циганин трябва да се промени и най- вече да има поне някакво елементарно зачатие на интелект.

Потребителски аватар
cska - maina

Мнениеот cska - maina » 08 авг 2011 13:50

Galfonek - прав си, но това трябва да е държавна политика и вярвай ми, че при първата загуба на някое тяхно дете[да пази Господ] веднага ще се промени всичко.
Ако Бог не съществува, животът би бил абсурден. Той не би имал нито смисъл, нито ценност, нито цел. У. Крейг

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 08 авг 2011 13:50

cska - maina написа:
W84me написа:
cska - maina написа:Проблема е много лесно решим . Яко камери навсякъде и за три акта 6месеца на трупчета + 2000лв глоба

Той като избие хората,ако щеш и 20 000 лв глоба му сложи...

Много си П.... то и с 20 км може да убиеш!

Ебати некадърника,изчакай още няколко години,изкарай книжка,бъди активен шофьор и пак разсъждавай....
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
pirin_blg
Контакти:

Мнениеот pirin_blg » 08 авг 2011 14:06

Аз имам книжка вече почти 7 години. За тези години по мое наблюдение трафика се е променил и увеличил(поне за Благоевград) десетократно. Вече почти всеки има кола. В нашия блок има семейства с по 3 коли. Образуват се задръствания(нещо което преди 7 години го нямаше).Шофьорите са изнервени, пътищата ни са в отчайващо състояние. Все предпоставки за катастрофи.
За мен не е важно дали имаш стаж 2 години или 20, важното е какво имаш в главата. Защото срещу определена сума ще си купиш книжка, но ако не можеш да управляваш 100% рано или късно ще направиш катастрофа, като недай си Боже ще има и пострадали. Просто всичко е до културата на човека.
Бил съм 3 години в Америка. Там книжка се взима и на 16, но първоначално се кара с придружител. Там няма път с предимство и път без предимство. Кръстовищата са само с знаци "Стоп" и който спре пръв, тръгва пръв, така се избягват и задръстванията. Често минават и патрулки, така че рядко ако не спреш на знака ще ти се размине. А караш ли пил - арест. Поне така беше в щатите, в които съм бил аз. Не че там не стават не стават катастрофи, не че там не карат бързи коли(то там ако няма бегачки, къде ще са), просто хората гледат на нещата по различен начин. Гледат да опазят както своя, така и чуждия живот.
Дано да станем малко по-разумни, че всеки ден новините почват със съобщения за инциденти, в които си отиват невинни хора.

Върни се в “Свободна зона”