mironi88 написа:Аз с математиката съм като Левски в Европа - идиот.
Същата работа

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
mironi88 написа:Аз с математиката съм като Левски в Европа - идиот.
Cesc Fabregas написа:Аз нямам абсолютно нищо общо с математиката...
flashfreak написа:Иначе браво, готино е и си размърдах мозъка. 2-3 години без математика и ми се наложи бая да се вгледам
flashfreak написа:Математически грешно е.
Като се прави 15 = 2.3.5/2 всъщност е 15 = (2.3.5)/2, така че после няма как да отделиш само 5/2 по формулата за квадрат на сбор. И оттам нататък всичко е грешноИма много такива подобни изчисления, където се допускат грешки, за да излезне 1=2 или нещо подобно. Имат само хумористичен характер като цяло
Някои от математическите закони, които се нарушават в случая, са създадени точно заради такива неща, защото не може 3 да е равно 2 и за да има логика и последователност.
Иначе браво, готино е и си размърдах мозъка. 2-3 години без математика и ми се наложи бая да се вгледам
botevski написа:Бижутера написа:(3 – 5/2). (3 – 5/2) = (2- 5/2). (2- 5/2) , нека коренуваме двете страни на равенството
няма такава операция
lordniki написа:flashfreak написа:Математически грешно е.
Като се прави 15 = 2.3.5/2 всъщност е 15 = (2.3.5)/2, така че после няма как да отделиш само 5/2 по формулата за квадрат на сбор. И оттам нататък всичко е грешноИма много такива подобни изчисления, където се допускат грешки, за да излезне 1=2 или нещо подобно. Имат само хумористичен характер като цяло
Някои от математическите закони, които се нарушават в случая, са създадени точно заради такива неща, защото не може 3 да е равно 2 и за да има логика и последователност.
Иначе браво, готино е и си размърдах мозъка. 2-3 години без математика и ми се наложи бая да се вгледам
Според теб 15 = 2.3.5/2 е различно от 15 = (2.3.5)/2. Напълно е възможно да отделиш 5\2, това е умножение
bigbonusprize написа:не ми е ясно от този ред 3.3 – 2.3.5/2 + 25/4 = 2.2 – 2.2.5/2 + 25/4
как получи този:
(3 – 5/2). (3 – 5/2) = (2- 5/2). (2- 5/2)
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта