ЧЕРНОМОРЕЦ - Калиакра 1:0 FT

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Re: ЧЕРНОМОРЕЦ - Калиакра, 06.08.11

Мнениеот Искам си Акаунта » 02 авг 2011 23:55

FCH написа:
Converse написа:

На теб няма какво да ти кажа. Ако искаш ми пиши на ЛС - ще ти дам номера си и ако идваш към Бургас ще те заведа на стадиона да видиш дали си заслужава. :)

Стадионът си заслужава, бил съм няколко пъти! : ) Дано най-после има истински Черноморец, а не фанфарите на Събев, който 10 години показва, че съсипва създаденото...

Загуба от 13 141 000 лева е регистрирал ПСФК Черноморец (БС) за 2010 година, съобщава "Меридиан Мач". Сумата е официално записана в одита на АД-то.
Клубът е изхарчил за осигуряване на бюджет за същия период 16 572 000 лева. Сумата е потресаваща и със сигурност този бюджет е най-високият в „А" група, превишаващ парите на столичните Левски, ЦСКА и на шампиона Ли-текс.Натрупаната загуба до края на миналата година със стари финансови задължения е 36,779 000 лева. Капиталът на клуба се е стопил от 50 млн. на 13,730 000 лева.
Според одита Черноморец има натрупани задължения към фирми контрагенти и по наемни договори - в размер на 8 395 000 млн. лева.Клубът дължи пари и за взети кредити в размер на 5 744 000 лева. Босът на клуба Митко Събев е дал за заплати 7,155 000 млн. лева за 2010 година.
От тях възнагражденията на футболистите възлизат на близо 5 млн. лева. Изчисленията показват, че за този период средната заплата в клуба на футболист е била около 200 000 лева годишно, или 17-18 000 лева на месец. Все още не е ясно как клубът ще се издължи както към своите партньори и контрагенти, така и към кредиторите си.

Нека да поясня нещо ...
Цитираните цифри са до края на 2010 г. Една проста сметка показва , че реалните приходи ( от спонсори , билети , артикули на отбора и др. ) са на стойност около 3,5 млн лева . Ако приемем , че и тази година ще са толкова ( в идеалния случай ) то сметката показва , че до края на юли тази година , клубът вече е на загуба с над 2 млн лева .
1 470 000 - за наеми на стадиона в Лазур и кампуса ( по 210 000 на месец )
3 100 000 - заплати на играчи
900 000 - платени за наема на Нсереко
+ заплати на персонал и платени суми за прекратяване на договорите на някои играчи ...
До края на годината загубите ще надхвърлят 4 млн. лева ... С което общите загуби на клуба ще достигнат 41 млн.
По нашето законодателство когато активите на едно дружество спаднат по 25 % от уставния му капитал , то кредиторите му имат законното право да поискат обявяването му във фалит .В случая с Черноморец , това може да се случи по всяко време когато загубите на клуба надхвърлят 39 млн лева . Реално това вече е факт . На практика това ще стане , при приемането на одита за 2011 г. Тоест - много е вероятно на клуба да му остава около годинка живот ... А най-големия кредитор на клуба ще е Митко Събев ... А единствените материални активи които клуба ще има са едни декари в квартал "Акациите" . ;)

Потребителски аватар
FCH

Мнениеот FCH » 03 авг 2011 00:01

Искаш да кажеш, че Митко е тръгнал по пътя на Галчев... Освен да очакваме Наков край морето, в такъв случай!!! :shock:

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 03 авг 2011 00:17

FCH написа:Искаш да кажеш, че Митко е тръгнал по пътя на Галчев... Освен да очакваме Наков край морето, в такъв случай!!! :shock:

Аз нищо не казвам . Само се опитвам да разясня някои факти . След около година ще видим какво ще стане . Може акционерите в клуба да решат да вдигнат уставния капитал за да избегнат фалита ;)

Потребителски аватар
Converse
Контакти:

Мнениеот Converse » 03 авг 2011 01:09

Разбрахме се с Христо, намерихме се в скайпа и ми разказа един куп неща за бургаския футбол в рамките на почти един час. Бях с грешно мнение за него до момента, но сега разбирам, че е един от малкото свестни тук и другаря ntodorov както винаги се оказа прав за него. :)
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 03 авг 2011 09:00

Bourgas написа:Аз не съм казал, че ще стане този стадион. Даже не вярвам в тази утопия, както и всеки един, който е с всичкия си. А за милионите и начините, да се изясняват, на мен не ми дреме... Ако има човек, който е алтернатива на Събев, да дойде, до тогава ще си го траем. Същото е и с Нафтата, не мисля, че случиха на собственик. Който има пари, поръчва музиката, пък била и тя чалгия...

Извинявай , пропуснал съм поста ти ...
За проекта "Бургас Арина" - скоро се засякох с един познат в скайпа . Работи в САЩ , в един фонд за рисково кредитиране и инвестиционни решения . Поразгледал е малко идейния проект ( показаните снимки от ПР-те на Събев ) , станало му интересно и решил да направи някой сметки . Според него , за този проект в този му вид , ще са необходими минимум 2,5 млрд евро . Ако се прави яхтено пристанище във "Вая" се оскъпява още . И това е без фонд ТРЗ . Според него няма инвеститорски фонд който да се навие да реализира подобно нещо . Не и в България .
Алтернатива на Събев има , и тя се нарича ОФК . Все ще се мине и без парите на Събев ... и без това в клуба реално нищо няма направено

orion
Контакти:

Мнениеот orion » 03 авг 2011 11:00

Победа за нас. Селекцията ни е по-добра. :)

orion
Контакти:

Мнениеот orion » 04 авг 2011 15:45

Утре пускат билетите за мача с Калиакра

Билетите за първият домакински мач на "Черноморец-Бургас" ще бъдат пуснати в продажба на 5-ти август /петък/ в официалния феншоп на стадион "Лазур" от 9:00 до 17:00 часа, както и на касата в хотел "България". Ценните хартийки ще бъдат с цена от 6 лева за всички сектори освен ВИП ложата, за която ще има достъп само с абонаментни карти. В деня на мача касите на "Лазур" ще отворят от 12:00 часа.

Потребителски аватар
hristo1306
Контакти:

Мнениеот hristo1306 » 05 авг 2011 23:20

До всички любители на футбола в Бургас имам един въпрос ! Как оценявате ценната "хартийка" от 6 лв ? Нека споделя моето мнение, без да ангажирам никой с него. Първото нещо, което се набива в главата ми е, че собственика на отбора др. Зъбев, оценява продукта "черноморец" -- "Каварна" повече от колкото шампиона и носителя на купата / справка финал за супер купата -цена 5 лв. Второто нещо е -- за деца, студенти и пенсионери колко струва билета -- пак 6 лв ли ? Третото нещо е .... -- някой ще попита, какво толкова се стискате- един мач е на цената на една кутия цигари ! Да, ама не - продукцията на тези отбори предполагам няма и да струва даже и ФАС ! Четвърто --с тези "хартийки ценни" от 6 лв по двама човека /фенове/ ли ще влизат на мача ? И пето -- да не би Цонко да докара някоя банда /рок / на стадиона преди или след мача / пък дори и на повече години от мен / ако е така ...ивинявай др Зъбев !!!! Тогава парите си заслужават, може да посетим "нашия -ХРАМ ", но не твоя стадион !!!!

Потребителски аватар
Converse
Контакти:

Мнениеот Converse » 05 авг 2011 23:38

Ами ела на стадиона и сам ще прецениш дали продукцията си струва парите. :)
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
hristo1306
Контакти:

Мнениеот hristo1306 » 05 авг 2011 23:46

Converse написа:Ами ела на стадиона и сам ще прецениш дали продукцията си струва парите. :)

на 80 % ти обещавам ! Но само заради Херо и теб ! Лицето ДС = на държавна сигурност, кражби, рекет, изнудване, лъжи, далавери, лакомия, а може би и убийства - дано не е в ХРАМА !!!Получавам обриви само като чуя името му, не усеща ли, че е най мразения човек в Бургас ??? Време му е да си ходи в Подвис и там имат нужда от хубав стадион !!!
Успех на акулите в старта на първенството !

Върни се в “Черноморец”