Най-луксозния затвор в света се намира в Норвегия

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Re: Най-луксозния затвор в света се намира в Норвегия

Мнениеот milan199440barca » 01 авг 2011 15:42

Новото шоу на Дейвид Летерман ще се казва "Как ще ги стигнем...". В първото предаване гости ще бъдат норвежкия министър на правосъдието и шефа на затворите, заедно с трима от подопечните му: Фантето, Соупи и О.Хенри ;) .

http://chitanka.info/text/13765-fanteto_i_horalyt

Тежките престъпления заслужават тежки условия, но някой 20-годишен хлапак, който е откраднал кола или обрал кварталния хоремаг, ще има шанса да се поправи в такъв затвор. С подходяща програма, без да скача по решетките и да се прави на куче.
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!

Потребителски аватар
KategorieC
Контакти:

Мнениеот KategorieC » 01 авг 2011 15:58

хахаха , този разказ не бях го чел. Ще спамиш ли или ще правиш "нищо" , за да те пращаме към Норвегия? :mrgreen:
Iustitia non novit patrem nec matrem, solam veritatem spectat!

Joyo
Контакти:

Мнениеот Joyo » 01 авг 2011 17:01

pumpo написа:[offtopic]Разрових се за тоя Бурзум- Кристиан "Варг" Викернес и се натъкнах на интересни неща. Кристиан Варг Викернес е някакво подобие на Брайвик.
Ето вижте за какво става дума, Норвегия 1993 година.

Кристиан Викернес расте в Берген, Норвегия с майка си Лене, която се е развела с баща му Ларс. Голямо влияние в живота на Варг оказват книгата на Дж. Р. Р. Толкин, Властелинът на пръстените и Нордическата митология. Чувствителен и с развито въображение, той като че изживява историите на Толкин и нордическите саги из девствените гори около Берген. На 14 годишна възраст Кристиан получава първата си китара от майка си. През 1989 година основава гупата Uruk-Hai, в която свири сам. Запознава се с 5 години по-големия от него Oystein "Euronymous" Aarseth през 1990 година. По това време Aarseth вече е една от иконите на норвежката блек метъл сцена, китарист в емблематичните MAYHEM. В следващите години Варг започва да се интересува от оръжия и от историческите факти около Третия райх, както и от Скандинавската митология, от историята изобщо, и най-вече от пан-германската идеология, която вижда връзки между Скандинавия и Германия. Интересът на Викернес достига до там, че той изучава нордическият диалект "Бергенск".

Някъде по това време Кристиан започва да нарича себе си "Варг" - на новежки "вълк". През 1991 заедно с Aarseth основава "Black Circle" - организация, която трябвало да освободи света от "юдео-християнската тирания", занимаваща предимно с палежи на църкви. В същата година Викернес основава оново Uruk-Hai, този път под името BURZUM, използвайки псевдонима Count Grishnakh. Дейността на Black Circle започва през 1992 година с опожаряването на църква в родния град на Варг. В същата година излиза и първият албум на BURZUM, Aske (Пепел). Приятелството между Aarseth и Викернес е противоречиво от самото начало, защото Aarseth е комунист, докато убежденията на Варг са в дясната посока. Отношенията им се изострят покрай Black Circle, където двамата спорят за лидерското място. Нещата отиват до там, че Aarseth изнасилва 16-годишната приятелка на Варг. Освен това, той взима 40 хиляди крони от него, с които би трябвало да бъде издаден нов албум на BURZUM. Той обаче така и не излиза. В нощта на 9 срещу 10 август, 1993 година, Викернес звъни на вратата на Aarseth. Той му отваря, мислейки че това е неговият приятел Snorre. Разразява се кавга за парите, Black Circle, приятелката на Варг. В последствие Aarseth бива убит с 23 удара с нож (16 в гърба, 7 в шията и главата). Варг е арестуван. В апартамента му са намерени 150 килограма динамит, с които е трябвало да бъде взривена Nidarosdomen. През 1994 той е осъден на 21 години, максималната присъда за убийство в Норвегия. В същата година излиза албумът Det Som Engang Var (It Who Once Was), материалът за който е записан преди Варг да влезе в затвора. Зад решетките Викернес е добре защитен от приятелите на Aarseth, които му готвят кърваво отмъщение ... Той чете много, учи немски и немска история и написва книга - "Vargsmеl", и междувременно издава албуми.

Варг е горд от себе си, своята родина и своя произход. Според собствените си думи не е нацист или расист, а фашист, и почита Один.

Създадена "за да възбужда фантазията на смъртните", музиката на BURZUM е хаотично отмъщение срещу разпространяването на административни и технологични модели на човешкото съществуване, обвързани с правилата на "морала", "съчувствието" и "социалната тъпимост" както ги вижда юдео-християнското технократско общество.

Дълго преди първият християнин да пристигне в някой мъглив фиорд, норвежците са имали социалистически подход към семейството, открито и безстрашно общество, йерархия от метафорично-символични богове и изследователска култура. Музиката на BURZUM води по абстрактен път до точно тези изчезнали вече ценности, отмити от християнизацията на скандинавските общества.

Албумте Aske (Пепел - 1991), Det Som Engang Var (То, което беше - 1994), Hvis Lyset Tar Oss (Ако светлината ни вземе) носят малко или повече чертите на традиционния блек метъл, въпреки, че загатват непозната досега мелодичност, и внасят абстрактни послания, които липсват при останалите блек групи, докато слеващите продукции - Filosofem (1995), Balder's Dod (Смъртта на Балдр - 1997) и Hlidskjalf (1999) са коренно различни от блек метъла, представляват по скоро странен, абстрактен, дарк ембиънт, който като че идва от миналото.

През 2000 година Варг Викернес прекратява проекта BURZUM. Причините за това са комплексни, основното, което той изтъква е, че феновете му изобщо не разбират това, което той прави. Повече информация за това може да бъде видяна в писмо на Варг до Райнер, който поддържа burzum.com .

Пускам го в тази тема, понеже става въпрос за норвежки затвор, по нагоре в темата се питаше по каква причина има студио в затвора, скорошния случай с Брайвик.Значи след случая с Варг Викернес ,Норвегия не е променила наказателната си система, това ме кара да мисля, че и след Брайвик ,няма да я промени.И друго, дали Варг Викеренс, няма по някакъв начин да бъде повлиян от лайната ,които направи Брайвик и след 17-18 години в затвора и 1 година на свобода Вълкът Викеренс да напомни за себе си???[/offtopic]

Варг Викернес осъжда Брайвик : http://www.pro-rock.net/cgi-bin/index.pl?_state=CommentsView&news=7282

Потребителски аватар
Botevist_1912
Контакти:

Мнениеот Botevist_1912 » 01 авг 2011 23:24

И на всичкото отгоре Норвегия не е в ЕС, а ние сме в ЕС и виждаме къде са Норвегия и къде сме ние. За какво ни трябваше да влизаме в ЕС тогава ? Откакто сме в ЕС няма никаква промяна към нещо по-добро в България.
БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ. БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–ВЕЛИКИЯТ ОТБОР.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 авг 2011 16:34

Минали са 4 год. само,дай да говорим след 20-30 г. А и не мисля,че нищо не се промени,тия еврофондове,които получаваме постояно нищо ли са ? Питай бай Гошо от с.Рибарци,след като от ЕС са му отпуснали пари за нови животни,дали не е доволен..

Потребителски аватар
trakia

Мнениеот trakia » 02 авг 2011 22:26

[offtopic]ти си майна на всяка манджа мерудия, да не би да казваш ,че след 20 г. ще сме по-добре от петролният гигант Норввегия? Ето ти друг пример с маляките и те са от 20-30 г. в ЕС и с корупцията виждаш до къде го докараха ,а тук в БГ корупцията е Х100 сравнено с малякаланд[/offtopic]
dunavfc написа:Минали са 4 год. само,дай да говорим след 20-30 г. А и не мисля,че нищо не се промени,тия еврофондове,които получаваме постояно нищо ли са ? Питай бай Гошо от с.Рибарци,след като от ЕС са му отпуснали пари за нови животни,дали не е доволен..
Това е нашият клуб, нашият град, нашата вяра. Или го приемете, или се махнете!
Изображение

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 03 авг 2011 01:56

trakia написа:[offtopic]ти си майна на всяка манджа мерудия, да не би да казваш ,че след 20 г. ще сме по-добре от петролният гигант Норввегия? Ето ти друг пример с маляките и те са от 20-30 г. в ЕС и с корупцията виждаш до къде го докараха ,а тук в БГ корупцията е Х100 сравнено с малякаланд[/offtopic]
dunavfc написа:Минали са 4 год. само,дай да говорим след 20-30 г. А и не мисля,че нищо не се промени,тия еврофондове,които получаваме постояно нищо ли са ? Питай бай Гошо от с.Рибарци,след като от ЕС са му отпуснали пари за нови животни,дали не е доволен..

Майна,ти си ебати неразбраният тип,честно ти казвам :shock: Няма да сме Норвегия ама няма да сме и Конго,защо четеш това което ти изнася ? Къде съм казал,че ще бъдем Норвегия ? Аз ти казвам,че това че сме в ЕС е нещо хубаво за страната ми,ти се правиш на интерес.И недей ме коментира каква манджа съм бил,защото доколкото виждам това е форум,ако ти липсва тоталитаризмът е е мой проблем...

Потребителски аватар
trakia

Мнениеот trakia » 03 авг 2011 09:50

dunavfc написа:
trakia написа:[offtopic]ти си майна на всяка манджа мерудия, да не би да казваш ,че след 20 г. ще сме по-добре от петролният гигант Норввегия? Ето ти друг пример с маляките и те са от 20-30 г. в ЕС и с корупцията виждаш до къде го докараха ,а тук в БГ корупцията е Х100 сравнено с малякаланд[/offtopic]

Майна,ти си ебати неразбраният тип,честно ти казвам :shock: Няма да сме Норвегия ама няма да сме и Конго,защо четеш това което ти изнася ? Къде съм казал,че ще бъдем Норвегия ? Аз ти казвам,че това че сме в ЕС е нещо хубаво за страната ми,ти се правиш на интерес.И недей ме коментира каква манджа съм бил,защото доколкото виждам това е форум,ако ти липсва тоталитаризмът е е мой проблем...

Dunavfc,ЕС е едно нежно робство за държави като нашата и изобщо всичките от бившият източен блок. Там добре са само старите членове останалите се бият за перченце хляб. Обаче напоследък МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМЪТ на Европа разпали националистичните вълни и няма да се учудя ако скоро този съюз изчезне ,така че не си прави планове как след 20 години ша харчиш евра и ша си икономически ок.
Това е нашият клуб, нашият град, нашата вяра. Или го приемете, или се махнете!
Изображение

Върни се в “Свободна зона”