ЦСКА (София) - Литекс (Ловеч) - 3:1

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Хареса ли ви ЦСКА вчера ?

Анкетата завърши на 03 авг 2011 21:39

Да
23
72%
Не
7
22%
Не мога да преценя
2
6%

Общо гласове: 32

5kov,5rov
Контакти:

Re: ЦСКА (София) - Литекс (Ловеч) - 3:1

Мнениеот 5kov,5rov » 02 авг 2011 12:56

Tommi написа:
Udoji90 написа:
5kov,5rov написа:Значи специално за дузпата искам да кажа на всички професори - ако те спънат извън НП и паднеш в НП тогава няма дузпа. Но ако някой започне да те дърпа за фланелката извън НП, ти стигнеш до него и бъдеш съборен с дърпане е дузпа. Гледа се един вид коя е била критичната точка. Ако критичната точка е извън НП ама ти се дотъркаляш никой би трябвало да я свири. Ако критичната точка е в НП няма значение от къде е започнало нарушението - ако ще и от твойта врата да е. Така че дузпата си е съвсем редовна.

Недей да си играеш да им обясняваш. Аз толкова пъти вече им написах кратко и ясно: задържане :arrow: гледа се краят на фаула; спъване :arrow: гледа се началото. Те така и няма да се научат обаче.

Ако гледате по-внимателно някое повторение, ще видите, че задържането завършва извън наказателното поле. ;)
Удоджи, спъването не е продължително действие и няма начало и край (или по-точно началото и краят съвпадат). :)

Сега гледах повторенията пак. Защитника пуска Румен и в следващия момент Румен влиза в НП, но ръката на защитника все още е до Румен; следва падането и постепенното отдръпване на ръката. Вярно е, че нарушението завършва една идея преди наказателното поле.

Кажи ми обаче съдията откъде да знае? Има ли той повторения, да види, че Жос е спрял да дърпа точно пък на границата? Как да свириш нараушение, при което единия крак е в НП, а другия извън и защитника почти е спрял да те дърпа? Не на последно място слаба ли беше активността ни в атака, че да смяташ, че тази дузпа е критична? Мислиш ли, че нямаше да паднат достатъчно голове?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: ЦСКА (София) - Литекс (Ловеч) - 3:1

Мнениеот Tommi » 02 авг 2011 17:35

5kov,5rov написа:
Сега гледах повторенията пак. Защитника пуска Румен и в следващия момент Румен влиза в НП, но ръката на защитника все още е до Румен; следва падането и постепенното отдръпване на ръката. Вярно е, че нарушението завършва една идея преди наказателното поле.

Кажи ми обаче съдията откъде да знае? Има ли той повторения, да види, че Жос е спрял да дърпа точно пък на границата? Как да свириш нараушение, при което единия крак е в НП, а другия извън и защитника почти е спрял да те дърпа? Не на последно място слаба ли беше активността ни в атака, че да смяташ, че тази дузпа е критична? Мислиш ли, че нямаше да паднат достатъчно голове?

Вече написах в една друга тема, че ситуацията е трудна за преценка от съдията. За мен съдията свири нормално. А изходът от този мач беше ясен още след мача Литекс - Висла.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “Архив”