списание Футболна България
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- Georgi1914
- Контакти:
Re: списание Футболна България
Не е проблем да намерят фен на който и да е отбор, всички отбори имат фенове, дори и да са малко, просто явно не им се занимава с това. Сега се сещам, че в едно друго списание основно за английски футбол, но от миналия сезон вече и на български(няма да му кажа името, за да не направя реклама, но би трябвало всички да се сетите) имаше анализ на всеки отбор, с наистина интересни факти не като цяло, които да повтарят всяка година, ами само такива от изминалия сезон и също така имаше зададени въпроси към един от известните фенове на отбора, който отговаряше как вижда той нещата в клуба, каква оценка дава на мениджъра...
r.h. написа:Цитат от форума на Ботев Вр.Днес си взех английския еквивалент на списанието Футбол България и да ви кажа - това нашето е някаква смешка! Всяка година едно и също се повтаря - информация, която всички знаят като кой е президент например или исторически данни, които са си същите! В УК версията нещата са доста по-раздвижени! Например има ангажиран по един фен на дадения отбор, който прави оценка на миналия сезон и прогноза за новия. Същият фен споделя интересни неща от изминалия сезон - забавни моменти, най-популярна песен и т.н. След това има и кратък анализ на специалист, който прогнозира на базата на селекция, пари и състав как би изглеждал отбора! После идва анализ на обещаващ млад талант в отбора както и на най-големите герои и анти-герои от миналия сезон. Има по 5-6 снимки от отбора, феновете, стадиона...и включва всичките 92 отбора от пирамидата в Англия! Наистина уникално списание! Дай Боже нашите да започнат малко да раздвижват родното, че като отвориш от 2005 и 2010 все едни и същи факти от отборите!
Това са много добри идеи, които ще е чудесно да се реализират и в изданията на ММач и Тема Спорт. Ако не тази година, то поне догодина. Но пък дано ни изненадат с нещо ново и иновативно още сега, в предстоящите издания.
Няма как да се променят историческите факти за отборите или да са с нови собственици всеки сезон)) Списанието е статистическо, обзор на статистиката за последните 10 години. Анализи за новия сезон и представяне на "А" група, коментари на предстоящия сезон, представяне на отбора, излизат цяло лято във вестника. Освен ежедневните новини и фенски форум за всяко по-значимо събитие и трансфер в отборите.)
Това е проблемът - статистиката се мени незначително за 12 месеца, което прави списанието наистина едно и също всеки сезон! Данните са футболистите често са непълни и неточни и се преписват от минали издания. Защо трябва всеки футболист да му се прави мини профил, като е ясно, че този профил е невъзможно да бъде пълен? След като в Англия са измислили нещо, което е по-интересно мисля най-логичното е да се вземат идеи! Холандската версия също е статистическа, но залага много повече на последния сезон, защото хората помнят него и по него могат да градят представи за новия! Там има резултатите кръг по кръг от последния сезон за всеки отбор! Има обзор на най-силния и най-слабия мач за миналия сезон (нещо, което го имаше тук във вестниците преди 12 години), има данни за най-добрия футболист и неговата история в отбора (нещо, което отново присъстваше във вестниците преди 12 години). Това представяне на отборите, което излиза цяло лято никой не го следи, защото никой не си купува всички броеве и най-малкото всичко е относително и се мени от ден за ден! Мисля че трябва да обърнете внимание към подобни подобрения, защото хората ще стават все по-взискателни и просто преписване на 80% от последното издание ще оставят само колекционерите като таргет гръпа!
- Georgi1914
- Контакти:
Libera написа:Това е проблемът - статистиката се мени незначително за 12 месеца, което прави списанието наистина едно и също всеки сезон! Данните са футболистите често са непълни и неточни и се преписват от минали издания. Защо трябва всеки футболист да му се прави мини профил, като е ясно, че този профил е невъзможно да бъде пълен? След като в Англия са измислили нещо, което е по-интересно мисля най-логичното е да се вземат идеи! Холандската версия също е статистическа, но залага много повече на последния сезон, защото хората помнят него и по него могат да градят представи за новия! Там има резултатите кръг по кръг от последния сезон за всеки отбор! Има обзор на най-силния и най-слабия мач за миналия сезон (нещо, което го имаше тук във вестниците преди 12 години), има данни за най-добрия футболист и неговата история в отбора (нещо, което отново присъстваше във вестниците преди 12 години). Това представяне на отборите, което излиза цяло лято никой не го следи, защото никой не си купува всички броеве и най-малкото всичко е относително и се мени от ден за ден! Мисля че трябва да обърнете внимание към подобни подобрения, защото хората ще стават все по-взискателни и просто преписване на 80% от последното издание ще оставят само колекционерите като таргет гръпа!

Най-добре ще е съчетание от двете. Подробната статистика + част от идеите от англииския годишник.
Отбор единствен, Ботев се нарича! На град закътан в Гордия Балкан...
▒▓█▀▄▀▄ Б О Т Е В
В Р А Ц А ▀▄▀▄█▓▒
▒▓█▀▄▀▄ Б О Т Е В

В България всичко е copy-paste , докато хората в Англия могат да ти кажат на на мача Wigan- Chelseа (примерно) кой от защитниците се е почесал по ухото. 

Защо ме взривява в емоции и кара кръвта да кипи? Защо ме обсебва,защо ме побърква,защо ме кара да обичам до болка?
Така като чета това списание по рано от 8-ми няма да излезе. Те другата седмица сряда, четвъртък ще решават кои телевизии да предават мачовете. После телевизиите да излязат с датите и часовете. Най -рано на 8-ми август.
[center]
[/center]

- Georgi1914
- Контакти:
Преди малко гледах някъде, че програмата ще я изготвят и обявят в понеделник...
[offtopic]Сега се сетих, в топспорт-а беше[/offtopic]
[offtopic]Сега се сетих, в топспорт-а беше[/offtopic]
Доколкото разбрах е излязло рекламно каре във вестник "Засада" че "Футболна България" ще излезе на 6-ти август (събота). Вярна ли е тази информация?
Отбор единствен, Ботев се нарича! На град закътан в Гордия Балкан...
▒▓█▀▄▀▄ Б О Т Е В
В Р А Ц А ▀▄▀▄█▓▒
▒▓█▀▄▀▄ Б О Т Е В

r.h. написа:Доколкото разбрах е излязло рекламно каре във вестник "Засада" че "Футболна България" ще излезе на 6-ти август (събота). Вярна ли е тази информация?
Поне на първите страници на Ммач и Засада липсва такова каре...
Върни се в “Футбол - България”