Литекс бесни от съдийството

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
pehopeho
Контакти:

Re: Литекс бесни от съдийството

Мнениеот pehopeho » 01 авг 2011 13:46

Хан Крум написа:
PFC Litex написа:http://store.picbg.net/pubpic/1C/3B/f8097a3b0af71c3b.jpg погледни тялото на Делев и тялото на нашия защитник, след което се върни и прочети отново правилото за засадата.

Засадата се определя по линия перпендикулярна на страничната или успоредна на централната . Дали е права или леко вълнообразна е по маловажният въпрос . Жълтата линия очевадно не е успоредна на централната а е изместена в "правилната" посока . Тази снимка няма коректна гледна точка за да се определи . От опит знам че едно нещо погледнато от различни гледни точки може да изглежда по много различен начин . Правилният отговор е , може да има засада , може и да няма . в този случай се приема решението на съдията.
8-)

Къде видя, че е очевидно?! Иначе за второто съм напълно съгласен.
Не си сложих портрет на Лупи на стената, защото остави нещата на половина, но обещавам да си сложа на Митко Борисов, ако ги доведе до край!!!
http://vbox7.com/play:efeaf1c3

joro65
Контакти:

Мнениеот joro65 » 01 авг 2011 13:50

Tommi написа:
pehopeho написа:Имам колега съдия (страничен съдия) и той ми е казвал, че ако не е сигурен дали има засада винаги вдига! Така ги учат!!! По-добре да няма и да я вдигне, отколкото да има и да вкарат гол! Викам му, че не е правилно, защото не отсъжда това което вижда. Смисъл как ще вдигнеш засада, като не си я видял?! А той ми отговаря, че така е по-добре! Всеки се застрахова, това е!

Точно обратното. :) Флагът трябва да се вдига, когато страничният съдия е напълно сигурен, че има засада. Когато има съмнения се дава предимство на атакуващия отбор.[/
quote]
Браво Томе,още едно компетентно изказване ....знаех си аз,че не може да си един от онези двама господа :))))).Предимството не е само на атакуващия отбор,но и за зрителите.....колко красиви моменти и голове не виждаме ние ,като зрители ,именно заради такива измислени засади......аз писах някъде преди, в България от 8 засади,6 са погрешно свирени......замислям се и се чудя,да не би да е много трудно,за това да грешат.....е да ама в Германия иАнглия е обратно,от 8 ,2 са грешно изсвирените.....значи не е това!
Изображение

hrclspr12
Контакти:

Мнениеот hrclspr12 » 01 авг 2011 15:05

joro65 написа:
Tommi написа:
pehopeho написа:Имам колега съдия (страничен съдия) и той ми е казвал, че ако не е сигурен дали има засада винаги вдига! Така ги учат!!! По-добре да няма и да я вдигне, отколкото да има и да вкарат гол! Викам му, че не е правилно, защото не отсъжда това което вижда. Смисъл как ще вдигнеш засада, като не си я видял?! А той ми отговаря, че така е по-добре! Всеки се застрахова, това е!

Точно обратното. :) Флагът трябва да се вдига, когато страничният съдия е напълно сигурен, че има засада. Когато има съмнения се дава предимство на атакуващия отбор.[/
quote]
Браво Томе,още едно компетентно изказване ....знаех си аз,че не може да си един от онези двама господа :))))).Предимството не е само на атакуващия отбор,но и за зрителите.....колко красиви моменти и голове не виждаме ние ,като зрители ,именно заради такива измислени засади......аз писах някъде преди, в България от 8 засади,6 са погрешно свирени......замислям се и се чудя,да не би да е много трудно,за това да грешат.....е да ама в Германия иАнглия е обратно,от 8 ,2 са грешно изсвирените.....значи не е това!

Такова правило го има само в Англия и е изключително абсурдно. Как може да се дава предимство на атакуващия футболист? Хайде по - сериозно! Има ли засада, трябва да се даде.
Иначе в краен случай много добре знаете какво е решението и не ми е ясно кога ФИФА ще се реши да спре с този консерватизъм. Технологиите, момчета, технологиите са бъдещето на футбола.