blue magic написа:Че снощи Генов се провали - всички го видяхме. На мнение съм че това съдийство бе в ущърб и на ЦСКА - те бяха по-добри, но ето сега че всички говорят не кой кого е надиграл, а се пише за засадата, дузпата и червения картон. Ако Генов бе свирил нормално, то трофеят пак щеше да отиде на Народна армия, но без съдийската помощ.
И още нещо - тези които не са запознати с футболните правила да са наясно с едно - всеки фаул се отсъжда от началния момент на извършване на нарушението. Тоест където то стартира. Това е категорично правило. Този който твърди обратното нека да посети някой съдийски семинар или ако има приятел рефер да го попита.
Темата обаче е за реакцията на Литекс от съдийството. И аз съм доволен, че Генов ги поряза (макар чи от това се възползваха ЦСКА). Цяла година сме свидетели на съдийски произвол в полза на оранжевите. Тотален, безкомпромисен и арогантен! Кой ли не пропищя от чернодрешковците, които услужливо побутваха гришаганчевата трупа. А ръководните им фактори след всеки такъв мач нагло отсичаха - "Не коментираме съдийството". Е, дойде времето да го коментирате. Пожелавам такова съдийство за Литекс във всеки техен мач. Защото всичко връща!
Специално за теб , за да не ходиш на съдийски семинар:
ПРАВИЛО 12 - НАРУШЕНИЯ /ФАУЛОВЕ/ И ЛОШО ПОВЕДЕНИЕ
...
38. Защитник започва задържане на нападател извън наказателното поле, но го завършва вътре в наказателното поле. Какво действие предприема съдията ?
Отг.: Той трябва да отсъди наказателен удар.