Когато кръвта кипне, нещо характерно за всички южняшки народи, независимо дали това се отнася за Южна Европа или Южна Америка, феновете правят неща, които са в унисон със страстта, емоцията, гнева, омразата и всички крайни чувства, характерни за футболния привърженик. И няма как да е другояче... Адреналинът се покачва, сърцето бие лудо, радостта или агресията на един се пренасят в обща вълна от чувства и към останалите хора по трибуните... Истински вулкан - разтърстващ, изгарящ и много често пагубен.
Спортът и в частност футболът е такъв обществен феномен, че може да направи от хората по трибуните пълни свои противоположности. Заради един грешен пас, заради една пропусната дузпа, заради една казана дума, а може би и просто заради търсене на оправдание или виновник и най-велики спортисти и футболисти могат да бъдат сринати от тълпата. Така е навсякъде, където южняшката кръв е във вените на хората.
Любовта към футбола обаче се измерва не само с присъствието на стадиона, но и с осъзнаването на грешки. Тук в България продължаваме да си мислим, че сме футболна нация, че имаме отбор, че можем и трябва постоянно да побеждаваме, а действителността и възможностите ни въобще не са такива. И търсим виновници... И ги намираме... И ги сриваме тотално... НО НЯМАМЕ СИЛАТА, КОГАТО СТРАСТИТЕ ПООТМИНАТ ДО ПОИСКАМЕ ПРОШКА ЗА НЕНУЖНИТЕ СИ ЕМОЦИИ.
А ето как го правят големите. Ето това показва колко сме далеч от "футболна" нация
http://www.sportal.bg/news.php?news=315864
Време е да се замислим какво имаме, колко го оценяваме, какви грешки правим, как може да не ги правим за в бъдеще... За да не караме хората, заради които някой все пак чува за нас като държава, да чувстват обида от собствения си народ и най-вече за да покажем, че макар и южняци и ние можем ДА ОБИЧАМЕ футбола и футболистите си
[offtopic]ПП: аналогиите с българската действителност оставям за всеки един от вас[/offtopic]
Ето това показва колко сме далеч от "футболна" нация
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Ето това показва колко сме далеч от "футболна" нация
Последна промяна от ros на 17 юли 2011 10:45, променено общо 1 път.
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН
- жълт ламтурник
Re: Ето това показва колко сме дълеч от "футболна" нация
Рос, много си прав в темата си-далеко сме от футболна нация, но по-лошото е, че да си признаеш грешката е по силите на твърде малко хора у нас.Това е вече съвсем човешко качество, което няма нищо общо с това дали сме, или не сме футболна нация.
Re: Ето това показва колко сме далеч от "футболна" нация
Това в България няма как да стане 

ЛОКОМОТИВ 1926 ПЛОВДИВ
Не знам колко сме далеч,ама Гонг трябва да разберат,че в България има и други спортове освен футбол
И въобще повечето българи...

Война без изстрел,кръв нито капка,агресия в тетрадка...
- жълт ламтурник
независим написа:Не знам колко сме далеч,ама Гонг трябва да разберат,че в България има и други спортове освен футболИ въобще повечето българи...
Гонг е предаване за футбола и спорта, защото футболът явно не е спорт, а нещо по-различно

За другите спортове обикновено се сещаме когато има някакво голямо първенство или пък голям скандал (излагация на наши спортисти).А и ако направят някакво чудо, като Пиронкова на Уимбълдън тази година.
Чакай сега...Ние да не сме бразилци,че футболът за нас да е религия...Я виж на какво ниво са ни клубовете и националният отбор...Въобще всичко ни е перфектно...жълт ламтурник написа:независим написа:Не знам колко сме далеч,ама Гонг трябва да разберат,че в България има и други спортове освен футболИ въобще повечето българи...
Гонг е предаване за футбола и спорта, защото футболът явно не е спорт, а нещо по-различно![]()
За другите спортове обикновено се сещаме когато има някакво голямо първенство или пък голям скандал (излагация на наши спортисти).А и ако направят някакво чудо, като Пиронкова на Уимбълдън тази година.
Война без изстрел,кръв нито капка,агресия в тетрадка...
- жълт ламтурник
независим написа:Чакай сега...Ние да не сме бразилци,че футболът за нас да е религия...Я виж на какво ниво са ни клубовете и националният отбор...Въобще всичко ни е перфектно...
Аз чакам

Ти кажи кое ни е перфектно, та да говорим за перфектен спорт!Аз не съм чувал все още да има Закон за спонсорството в спорта и културата, с който да се дават някакви данъчни облекчения на спонсорите в тези области.Може и да има, но аз поне не знам такъв.
В темата става въпрос за малко по-различни неща, поне аз така я разбрах:Дали имаме силата да се извиним, ако сме направили грешка или несправедливо сме обидили някого, в плен на емоциите.Поне досега не съм чул някой високопоставен държавен служител да се извини на някого за допуснатите от него, или от неговото ведомство грешки.Много рядко срещам извинения и тук, във форума, а определено не сме безгрешни.Как тогава да очакваме, че като фенове на спорта(български фенове-подчертавам го) ще можем да се извиним за несправедливите освирквания и неприлични скандирания?!Та тук има "фенове", за които главната цел във форума е да се подиграят и обидят съперника.В това отношение майните нямат равни на себе си в последно време.Много ще ми е интересно, дали от агитката на ЦСКА някога биха се извинили за изключително просташкото им скандиране по отношение на Гунди.Та тук на мач на националният отбор, двете отделни софийски агитки скандират против противниковият отбор (Левски или ЦСКА)-за каква култура на фенството можем да говорим изобщо?!
-
Какво сега ... Ще сръвняваме Берба с Меси ? ...
Не, благодаря .... Не ми се правят нелепи сръвнения на Жигули с Ферари ...

Не, благодаря .... Не ми се правят нелепи сръвнения на Жигули с Ферари ...